Petrolul, îmbrăcată de suporteri cu tricouri cu sigla scut pe piept, a câștigat amicalul cu Concordia Chiajna, în care și-a prezentat lotul. Mesajul fanilor pentru cei care denigrează numele și istoria clubului ploieștean

Marius ANGHEL 25 Jul. 2021, 15:21 Liga 2

Petrolul, îmbrăcată de suporteri cu un echipament care avea în dreptul inimii sigla scut, a câștigat, sâmbătă, cu 2-1 meciul amical cu Concordia Chiajna, ultimul pentru amândouă echipele înainte de debutul noului sezon de Liga 2, programat la 31 iulie.

Partida desfășurată pe stadionul ”Ilie Oană”, după un an și jumătate cu spectatori, perioadă în care accesul publicului a fost interzis de autorități pentru a evita răspândirea coronavirusului, a fost și momentul în care echipa ploieșteană și-a prezentat lotul de jucători și noul staff tehnic. Înainte de acest joc a avut loc și un meci old-boys între mai mulți jucători importanți ai Petrolului și ai fotbalului românesc.

Petrolul nu a transmis amicalul cu Concordia, jocul de prezentare a lotului, de teama Politehnicii Iași

Jocul test dintre Petrolul și Concordia nu a fost transmis în direct de echipa ploieșteană, un lucru nemaiîntâlnit de foarte mult timp.

Antrenorul Nicolae Constantin a fost cel care s-a opus transmiterii jocului, pentru a nu ”vinde” marile secrete pe care le pregătește primului adversar din campionat, Politehnica Iași. O tactică pe care niciun alt antrenor care a pregătit Petrolul în anii anteriori nu a folosit-o, în special pentru a nu priva suporterii echipei care nu pot ajunge la stadion să-și poată urmări favoriții, mai ales într-un meci în care s-a și prezentat oficial lotul.

Diarra și Constantinescu au înscris pentru Petrolul. Deac a egalat pentru Concordia

Din informațiile prezentate de Petrolul, echipa ploieșteană a început bine meciul cu ilfovenii, despre care spun că au ”pretenții justificate la calificarea în play-off”. Prahovenii au deschis repede scorul, Sory Diarra (20) punctând din fața porții, după ce a profitat de o minge respinsă nu tocmai convingător de către tânărul Silveanu, la șutul lui Vajushi.

Până la pauză nu s-a mai înscris, iar Concordia a restabilit echilibrul la jumătatea părții secunde, atunci când ex-petrolistul Gabriel Deac a deviat imparabil, din marginea careului mic, la o lovitură liberă bătută, de pe dreapta, de către Anghelina.

Victoria Petrolului a venit în urma reușitei lui Mihai Constantinescu (89) înainte de intrarea în ultimul minut regulamentar de joc. Tănărul mijlocaș a înscris cu o execuție superbă, un șut de la 20 de metri, lateral dreapta, cu care a propulsat balonul în vinclul opus al porții apărate de către Aldescu!

S-a terminat 2-1 pentru Petrolul, care a obținut o victorie de moral înainte de debutul în noul sezon de Liga 2, sâmbătă, de la ora 11:00, tot pe ”Ilie Oană”, cu Poli Iași. Concordia va juca tot sâmbătă de la ora 11:00, acasă, cu Unirea Constanța.

  • Pentru Petrolul a jucat în a doua repriză și Constantin Stoica, un atacant ploieștean crescut chiar de Petrolul și care ultima dată a evoluat la SCM Gloria Buzău.

Petrolul: R. Avram – Sg. Pârvulescu, Mejers, Huja, Țicu – Cebotaru, Sil. Pană – M. Bratu, Vajushi, Măzărache – S. Diarra. Au mai jucat: Cebotari – Olaru, Oprea, Takayuki, Mih. Constantinescu, Buia, Saim Tudor, C-tin. Stoica
Antrenor: Nicolae Constantin

Concordia Chiajna: Silveanu – Borța, L. Ion, Palmeș, Cherecheș – Codrea – Dușmanu, Biceanu, Anghelina, Llullaku – Ad. Voicu
Au mai jucat: Aldescu – Bg. Manole, N. Popescu, Puiu, Pintilie, Piper, Alexe, Gab. Deac, Val. Balint, Mocanu
Antrenor: Claudiu Niculescu

  • Petrolul a mai disputat șase amicale în această perioadă de pregătire, înregistrând patru victorii, un egal și o înfrângere, în testele cu Tricolorul Breaza (scor 1-0), Farul (scor 1-0), Petrolul 95 Ploiești (scor 3-0), Unirea Ungheni (scor 5-0), Chindia Târgoviște (scor 0-0) și FC Buzău (scor 0-1).
  • De partea cealaltă, Concordia Chiajna a disputat amicale cu Academia Sport Team București (scor 4-0), FC Voluntari (scor 1-0), FCSB (scor 1-4), Kids Tâmpa Brașov (scor 7-0) și Progresul Spartac (scor 3-0).

Petrolul a jucat cu echipament cumpărat de suporteri, cu sigla scut pe piept! ”Ne asumăm această acțiune în totalitate”

Petrolul a evoluat în acest meci de prezentare a lotului jucătorilor într-un echipament complet galben achiziționat și inscripționat de suporteri. Tricoul a avut inscripționat pe piept mesajul ”O singură echipă”, iar în dreptul inimii a stat sigla scut a clubului reprezentativ Ploieștiului și județului Prahova.

A fost primul joc test din această vară în care Petrolul a avut această siglă pe tricou, după ce în precedentele partide și-a acoperit-o din cauza faptului că nu mai avea dreptul să o utilizeze legal, după ce licența deținerii mărcii a expirat și nu s-a ajuns la un acord cu primăria privind asocierea. Primăria Ploiești este cea care deține mărcile Petrolul.

”O singură echipă!
În ultimele zile, în spațiul public, s-au lansat o serie de informații precum că tribunele ar fi dezbinate.
Astăzi, prin unitatea suporterilor, cu 30 de minute înainte de începerea meciului, am pătruns în vestiarul echipei unde i-am rugat pe cei care astăzi ne reprezintă pe teren să joace cu tricourile pe care noi le-am achiziționat și personalizat.
Deși președintele clubului, domnul Costel Lazăr, a încercat prin comunicate de presă și amenințări asupra propriului staff ca echipa să nu joace cu scutul pe piept, voința suporterilor este mai presus decât orice interese.
Ne asumăm această acțiune în totalitate și reiterăm faptul că, recunoaștem doar o singura echipa, cea cu SCUTUL pe piept.
În continuare, Peluza Latină/Peluza I Ilie Oana/Tribuna a 2-a, solicită în mod imperativ demisia tuturor celor implicați în denigrarea numelui și a istoriei noastre.
PETROLUL E AL NOSTRU!”, și-au motivat suporterii acțiunea.
  • În timpul jocului desfășurat pe ”Ilie Oană”, grupului ”Maniacs” din Peluza Latină a avut o coregrafie specială cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înființarea sa.

Meci ”old-boys” înainte de amicalul dintre Petrolul și Concordia

Înainte de amicalul dintre Petrolul și Concordia, spectatorii prezenți pe ”Ilie Oană” au putut asista și la un meci ”old-boys”, pe gazon apărând mulți jucători importanți ai clubului ploieștean și ai fotbalului românesc.

Printre foștii jucători care au îmbrăcat tricoul Petrolului s-au aflat Ion Catană, Alexandru Pitulice, Valeriu Răchită, Cristian Zmoleanu, Eugen Baștină, Irinel Manea, Marcel Abăluță, George Ghiță, Ciprian Pura, Claudiu Tudor, Marian Grama, Bogdan Zahiu, Marian Ruse, Ștefan Matei, Florin Pancovici, Laurențiu Marinescu, Georgian Păun, Pompiliu Stoica, Daniel Zafiris sau Viorel Nuță.

Selecționata alcătuită din foști fotbaliști divizionari i-a avut pe teren pe Daniel Chiriță, Ionuț Pârvu, Stelian Carabaș, Ciprian Mozacu, Daniel Iftodi, Giani Căpușă sau Ștefan Ciobanu.

 

Foto: Cristi Stavri / Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-primei-etape-a-noului-sezon-de-liga-2-jumatate-dintre-meciuri-vor-fi-televizate-petrolul-poli-iasi-primul-joc-transmis-in-direct-in-editia-2021-2022-partida-steaua-fk-csikszereda-va-19192792

https://liga2.prosport.ro/seria-1/acs-petrolul-52-nu-va-participa-nici-la-a-doua-licitatie-pentru-obtinerea-marcilor-fc-petrolul-anuntul-presedintelui-costel-lazar-a-atras-reactii-dure-din-partea-suporterilor-trupa-ploiesteana-din-l-19192720

https://liga2.prosport.ro/seria-1/in-noul-sezon-regular-de-liga-2-nu-se-joaca-in-trei-weekenduri-motivul-pentru-care-campionatul-se-opreste-odata-cu-cel-din-liga-1-exclusiv-19192821

Marius ANGHEL 25 Jul. 2021, 15:21 Liga 2
Pe aceeași temă