Petrolul ia și ea un jucător plecat cu scandal de la Gaz Metan! Răzvan Horj s-a alăturat lotului echipei ploieștene și ridică numărul fundașilor centrali pe care îi are la dispoziție Nae Constantin

Marius ANGHEL 22 Feb. 2022, 12:15 Liga 2
Petrolul ia și ea un jucător plecat cu scandal de la Gaz Metan! Răzvan Horj s-a alăturat lotului echipei ploieștene și ridică numărul fundașilor centrali pe care îi are la dispoziție Nae Constantin

Petrolul profită și ea de haosul de la Gaz Metan Mediaș și și-a luat unul dintre jucătorii plecați la începutul săptămânii trecute de la echipa din Liga 1 aflată într-o situație financiară extrem de dificilă. Fundașul Răzvan Horj (26 de ani) s-a alăturat ieri, 21 februarie, trupei ploieștene și urmează să semneze contractul.

Liderul Ligii 2 surprinde însă cu această nouă mutare, ajungând la un număr important de fundași pe care îi are în lot, doar în această iarnă aducând încă patru, pe Mihai Velisar, Vedran Vrhovac, Alexandru Sabău și Georgi Pashov, acesta urmând a semna după ce comisia FRF îl va declara liber de contract.

Răzvan Horj, ultima noutate de la antrenamentele Petrolului

De luni, în lotul echipei Petrolul a apărut și Răzvan Horj, un fundaș central despărțit în ultima zi a perioadei de transferuri din această iarnă de prim-divizionara Gaz Metan Mediaș. Jucătorul originar din Moisei, sat din județul Maramureș, e liber de contract și va fi prezentat de echipa ploieșteană.

În cariera sa a mai jucat în Liga 2 pentru ”U” Cluj, un meci în debutul sezonului 2019/2020, a avut și o experiență în afara țării, la Ujepest, în Ungaria, unde a prins doar două meciuri în sezonul 2018/2019 și unde a reușit și primul și singurul său gol la la seniori, iar în rest a avut apariții în Liga 1 pentru CFR Cluj (club unde s-a format, 26 în sezonul 2016/2017), Viitorul Constanța (11 în ediția 2017/2018), FC Voluntari (10 tot în 2017/2018) și Gaz Metan Mediaș (7 în 2020/2021 și 8 în 2021/2022). În actualul sezon a prins doar 8 meciuri în prima ligă, 6 ca titular, totalizând 527 de minute pe teren.

Aglomerație de fundași centrali în lotul Petrolului

Horj va fi al doilea jucător adus de Petrolul în această iarnă de la Gaz Metan Mediaș, după ”repatrierea” lui Mihai Velisar, tot un fundaș, însă unul lateral stânga.

Surprinde însă mutarea liderului Ligii 2 în privința aducerii lui Horj, un jucător care a avut apariții rare la Gaz Metan Mediaș și deja pare a fi unul dintre fotbaliștii văzuți ca speranțe în fotbalul românesc, însă care nu au confirmat, ținând cont de numărul mare de echipe pe la care a trecut deja și unde nu a jucat prea mult, dar mai ales pentru că Nae Constantin are deja o mulțime de fundași în lot.

Petrolul îi avea deja ca fundași centrali pe Marian Huja (22 de ani), Bart Meijers (25 de ani) și Viorel Lică (26 de ani), în afară de acesta din urmă ceilalți doi fiind mai tineri decât Horj, iar pe Vedran Vrhovac (23 de ani, Zeljeznicar Sarajevo) și Alexandru Sabău (23 de ani, FC Brașov) i-a adus tot în această iarnă. Mai mult, echipa ploieșteană îl are în lot de o bună perioadă și pe bulgarul Georgi Pashov (31 de ani), care în zilele următoare e așteptat să fie declarat liber de contract de Academica Clinceni și să fie, în sfârșit, prezentat oficial în tricoul ”găzarilor”.

Armando Vajushi și Darius Buia sunt încă legați contractula de Petrolul

Altfel, Petrolul nu s-a despărțit încă de mijlocașii Armando Vajushi și Darius Buia, de care antrenorul Nicolae Constantin a decis să renunțe în această iarnă. Amândoi se pregătesc separat de restul jucătorilor pe care îi are echipa ploieșteană fiindcă nu sunt de acord cu termenii de reziliere doriți de club.

Vajushi (30 de ani) a fost utilizat în 11 meciuri în acest sezon de Liga 2 și a marcat 6 goluri. Albanezul a fost propus inclusiv la ”U” Cluj, însă salariul cerut a fost considerat extrem de mare de ardeleni. La Petrolul, acesta putea câștiga pe lună și peste 7.000 de euro, în funcție de ce clauze îndeplinea.

Buia (27 de ani) a fost folosit mai puțin, în doar 6 meciuri și a înscris un gol.

Petrolul, lider în Liga 2 după 16 etape și calificat matematic în play-off, joacă în deschiderea etapei a 17-a, prima programată în 2022. Echipa ploieșteană are meci joi, de la ora 20:00, la Timișoara, pe ”Dan Păltinișanu”, cu Politehnica (locul 14).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultimele-rezultate-au-bulversat-petrolul-analizele-jucatorilor-dupa-prestatiile-deloc-convingatoare-din-precedentele-doua-amicale-19220117

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nici-farul-2-n-a-fost-la-indemana-pentru-petrolul-liderul-ligii-2-a-terminat-seria-amicalelor-cu-o-remiza-19219995

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/prosport-are-inregistrarea-bomba-a-sedintei-in-care-jucatorii-lui-gaz-metan-medias-au-cerut-sa-intre-in-greva-adevarata-imagine-a-haosului-din-fotbalul-romanesc-video-exclusiv-19411668

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-alexandru-sabau-a-fost-prezentat-de-petrolul-perioada-contractului-semnat-de-fundasul-aradean-si-locatiile-unde-echipa-isi-joaca-ultimele-doua-amicale-19219670

Marius ANGHEL 22 Feb. 2022, 12:15 Liga 2
Pe aceeași temă