Petrolul debutează în 2022 pe un teren unde n-a luat un punct în precedentele sezoane. Nae Constantin abia așteaptă meciul cu Poli Timișoara: ”Putem face un prim 11 bun. Sunt și un pic îngrijorat”

Marius ANGHEL 22 Feb. 2022, 18:21 Liga 2
Petrolul debutează în 2022 pe un teren unde n-a luat un punct în precedentele sezoane. Nae Constantin abia așteaptă meciul cu Poli Timișoara: ”Putem face un prim 11 bun. Sunt și un pic îngrijorat”

Petrolul debutează în 2022 cu un meci în deplasare, la Timișoara, pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, cu Politehnica, o echipă în fața căreia mereu a avut jocuri grele, în special pe terenul acesteia. De când sunt în Liga 2 în noua variantă, Poli a învins de fiecare dată Petrolul la Timișoara. A fost 3-0 în martie 2019 și 1-0 în noiembrie 2020.

Nae Constantin abia așteptă reluarea campionatului. Pe Poli Timișoara o vede o echipă ”bine organizată”

În acest moment, echipa ploieșteană ocupă locul 1 în clasamentul Ligii 2, cu un avans de 22 de puncte în fața timișorenilor după 16 etape, motiv pentru care trupa lui Nicolae Constantin e văzută drept principală favorită în acest joc programat pe ”Dan Păltinișanu”.

Antrenorul ”găzarilor” spune că abia așteaptă reluarea meciurilor oficiale.

”Aștept cu nerăbdare ziua de joi, vă spun sincer. E o așteptare lungă, ne pregătim de șapte săptămâni și cred că e suficient. E adevărat că sunt și un pic îngrijorat, pentru că, la fel cum am terminat anul, mă așteptam la mai mult în primăvara asta. Din păcate, în meciurile amicale am făcut multe greșeli (n.r. – se referă la ultimele două jocuri amicale, când Petrolul a pierdut cu Poli Iași și a remizat cu Farul Constanța 2). Sper să le fi terminat.

Timișoara e o echipă bună, care a terminat anul destul de bine, o echipă care se apără bine, e bine organizată. Am reușit în perioada asta să facem rost de două meciuri d-ale lor de pregătire. Au și ei problemele lor, le știm, sper să reușim să venim cu plus față de meciurile noastre din pregătire și să începem anul cu o victorie. Avem mare nevoie de această victorie”, a spus Nae Constantin în conferința de presă premergătoare jocului cu Politehnica, acesta răspunzând și la întrebarea despre motivul pentru care vorbește rezervat, spre deosebire de începutul sezonului, când transmitea o mai mare siguranță: ”La momentul ăla plecam de la zero și nu era nimic de pierdut. În momentul ăsta suntem pe primul loc și ar fi de neiertat să ratăm promovarea.”

Lotul pentru deplasarea la Timișoara, stabilit deja. ”Putem face un prim 11 bun, avem lotul foarte mare, cu jucători foarte valoroși, am de unde alege”

Antrenorul echipei prahovene spune că și-a stabilit lotul pentru meciul din capitala Banatului, chiar și formula de start. Constantin știe că Poli este periculoasă la fazele fize, în special prin Ioan Mera, și speră ca jucătorii săi să fie atenți și să nu ia gol sau goluri.

”În mare îl știu. Putem face un prim 11 bun, avem lotul foarte mare, cu jucători foarte valoroși, am de unde alege. Din punctul ăsta de vedere, mă declar mulțumit, am fost mulțumit tot timpul. E vorba doar de inspirația mea. Sper să fi făcut alegerile corecte pentru lot și alegerile corecte pentru meciul de joi.

Fazele fixe sunt un punct forte al lor, au înscris multe goluri. Le-am pregătit, știm la ce să ne așteptăm. Să sperăm că Mera nu o să înscrie niciun gol și niciun jucător de-al lor din faze fixe și nici din alte faze”, a mai declarat antrenorul Petrolului.

Nicolae Constantin se gândește, momenta, doar la victorie în meciul cu Poli Timișoara. ”În funcție de cum o să fie meciul, vedem la urmă dacă e bun sau nu un punct. Noi ne dorim victoria, mergem acolo să câștigăm, ăsta este obiectivul nostru. O să atacăm, am atacat în toate meciurile”, a spus Constantin, întrebat dacă și un punct ar fi bun pentru Petrolul din această deplasare.

Dintre jucătorii aduși în această campanie de transferuri, Nae Constantin a spus că în lot sunt Dragoș Gheorghe, posibil Pashov, dacă va fi declarat liber de contract și va fi legitimat, iar apoi a fost întrerupt de președintele Costel Lazăr, pe motiv că mai are un antrenament până la meci și va vedea după acesta. A mai dezvăluit însă că la Timișoara nu vor merge Mihai Velisar și nici Răzvan Horj, acesta din urmă cooptat în lot de ieri.

”Am adus strict ce am considerat noi că avem nevoie, nu am adus nume sonore sau ce se aștepta lumea să transferăm de la Liga 1”

Petrolul i-a achiziționat în această iarnă pe Mihai Velisar (fundaș stânga, Gaz Metan Mediaș), Dragoș Gheorghe (mijlocaș stânga, împrumutat de la Astra), Sebastian Moroz (portar, Astra), Marius Cioiu (mijlocaș dreapta, Academica Clinceni), Vedran Vrhovac (fundaș central, Zeljeznicar Sarajevo), Alexandru Sabău (fundaș central, FC Brașov) și Răzvan Horj (fundaș central, Gaz Metan Mediaș), iar în această săptămână l-ar putea legitima și pe Georgi Pashov (Academica Clinceni), dacă FRF îl va declara liber.

Nae Constantin a vorbit despre integrarea în lot a jucătorilor aduși în această campanie de transferuri.

”În grup s-au integrat ușor, pentru că avem un grup ine format, bun. Așteptări am încă mari de la ei, de la unii. O parte din ei nu vor fi în lot pentru meciul acesta, au venit mai târziu sau din considerente tactice, dar am așteptări mari, pentru că fiecare jucător venit aici a venit pentru că noi, împreună cu domn’ președinte, cu Claudiu, am considerat că ne sunt de ajutor. Nu am făcut transferuri multe, foarte multe, n-am adus nume sonore, pentru că practic suntem echipa de pe primul loc și nu trebuia decât ceva în plus față de cât eram noi. De asta am adus strict ce am considerat noi că avem nevoie, nu am adus nume sonore sau ce se aștepta lumea să transferăm de la Liga 1”, a transmis antrenorul Petrolului.

Rezultate oscilante în meciurile amicale: ”Faptul că am pierdut, că am făcut egal sau că am luat multe goluri, ne arată că am avut ceva probleme”

Ultimele două rezultate din amicale au agitat puțin apele la echipă, a spus-o chiar directorul sportiv Claudiu Tudor, înfrângerea cu Poli Iași și remiza cu Farul 2. Petrolul a obținut multe remize în jocurile de verificare din această iarnă, iar antrenorul Nae Constantin a dezvăluit filosofia sa în privința acestor meciuri.

”Noi avem o înțelegere în vestiar și când vorbim de meciuri de pregătire le spun tot timpul că nu pun accent și nu țin la rezultat, doar că în momentul în care faci un joc bun e puțin probabil să nu naști un rezultat bun. Faptul că am pierdut, că am făcut egal sau că am luat multe goluri, ne arată că am avut ceva probleme. Deci lucrurile nu au stat exact așa cum ne-am așteptat noi. Le-am analizat, le-am discutat și sper din tot sufletul ca începând cu primul meci oficial concentrarea să fie alta, pentru că, de multe ori, concentrarea a fost cea care ne-a făcut să facem anumite greșeli. Să evităm greșelile și să câștigăm meciuri, să adunăm puncte”, a spus Nae Constantin.

Petrolul a înregistrat următoarele rezultate în meciurile amicale disputate în această iarnă: 1-1 cu Astra, 0-0 cu Unirea Slobozia, 5-1 cu SKA Rostov, 1-1 cu Metalist Harkov, 3-3 cu MFK Vyskov, 1-1 cu Spartak Moscova 2, cele cu echipele străine fiind desfășurate în cantonamentul din Turcia, 0-2 cu Poli Iași și 0-0 cu Farul Constanța 2.

Petrolul, 20 de puncte în clasament peste Poli Timișoara

Cu 42 de puncte acumulate în primele 16 etape, Petrolul e lider în Liga 2, în timp ce Poli Timișoara se află abia pe locul 14, cu 20 de puncte.

Meciul de la Timișoara, de pe ”Dan Păltinișanu”, are loc joi seara, la ora 20:00, în debutul etapei a 17-a, prima programată în 2022.

Din sezonul regular al Ligii 2 mai sunt trei etape, iar Petrolul mai are meciuri cu Poli Timișoara (deplasare), FC Buzău (acasă) și Unirea Constanța (deplasare). Poli Timișoara are jocuri cu Petrolul (acasă), Concordia Chiajna (deplasare) și FC Hermannstadt (acasă) înainte să meargă în play-out-ul în care va lupta pentru menținerea în acest eșalon.

Marius ANGHEL 22 Feb. 2022, 18:21 Liga 2
Pe aceeași temă