Petrolul – CS Mioveni, meci de totul sau nimic pentru ambele echipe, în speranța de a prinde play-off-ul. ”Găzarii” știu durerea provocată argeșenilor în sezonul trecut. Viorel Moldovan: ”Trebuie să avem două viteze în plus ca să câștigăm”

Marius ANGHEL 19 Mar. 2021, 13:35 Liga 2
Petrolul - CS Mioveni, meci de totul sau nimic pentru ambele echipe, în speranța de a prinde play-off-ul. ”Găzarii” știu durerea provocată argeșenilor în sezonul trecut. Viorel Moldovan: ”Trebuie să avem două viteze în plus ca să câștigăm”

Venită după primul semi-eșec înregistrat în 2021 în campionatul Ligii 2, remiza de la Concordia Chiajna (scor 0-0), rezultat care a scos-o în afara pozițiilor de play-off, Petrolul speră să reintre serios în cărțile pentru promovarea în Liga 1 după jocul cu CS Mioveni, echipă care a stat în runda trecută.

”Găzarii” vor juca acasă, pe ”Ilie Oană”, sâmbătă, de la ora 12:30, însă nu vor avea un meci deloc facil. În fața lor va veni altă contracandidată în lupta pentru play-off, care, de asemenea, își joacă ultima șansă la acest turneu de promovare, însă care are și orgoliul rănit după ultima întâlnire directă cu Petrolul.

Viorel Moldovan vrea două viteze în plus pentru echipa sa la partida cu CS Mioveni, față de jocul de la Chiajna

Aflată în luptă cu alte 10 echipe pentru a prinde primele șase locuri din Liga 2 la finalul sezonului regular, din care mai sunt de disputat doar două etape, Petrolul e sigură de îndeplinirea obiectivului doar în situația în care va câștiga ultimele ei două jocuri, cu CS Mioveni (acasă) și ”U” Cluj (deplasare). Mai întâi va întâlni formația argeșeană, pe care, dacă nu o învinge, își complică primul obiectiv.

Antrenorul Viorel Moldovan este conștient de acest lucru. ”Este un meci foarte important și nu avem decât varianta victoriei! Nici nu avem dreptul să ne gândim la altceva în momentul de față, așa că trebuie să facem tot posibilul și să câștigăm partida cu Mioveniul. Trebuie să fim curajoși și să jucăm fără frâna de mână trasă! Să avem o dinamică foarte bună de la mijloc în sus, să punem presiune pe adversar, să-l destabilizăm și să marcăm goluri. Vreau să văd o echipă agresivă, în sensul pozitiv al cuvântului, trebuie să avem o viteză, poate chiar două, în plus față de meciul de la Chiajna, să fim determinați, să dictăm ritmul jocului și să câștigăm!”, a spus antrenorul despre ceea ce se așteaptă la jucătorii săi pentru partida cu CS Mioveni.

Pentru această partidă, Moldovan nu se poate baza doar pe Nir Lax, aflat în stare de suspendare.

CS Mioveni, cea mai bună echipă din deplasare în acest sezon de Liga 2. Argeșenii au de luat o revanșă în fața ”găzarilor”

În play-off-ul sezonului trecut, în ultima etapă, Petrolul câștiga la CS Mioveni acasă, deși nu mai avea nicio șansă la promovare, și le oprea drumul direct al argeșenilor către Liga 1, trimițându-i la barajul cu Chindia, unde aveau să piardă.

Pe lângă acest rezultat care cu siguranță stârnește orgoliu în sufletul jucătorilor Mioveniului, Petrolul știe că va avea în față și cea mai bună echipă din deplasare în acest sezon. Galben-verzii au cele mai multe puncte acumulate în partidele de ”afară”, 21 în 10 jocuri, față de 17, câte are următoarea clasată, chiar Petrolul, însă în opt meciuri.

”Există o oarecare asemănare între noi și ei, pentru că ne-am simțit mai bine în deplasare, decât pe teren propriu. Mioveniul este o echipă foarte bine organizată din punct de vedere defensiv, are jucători experimentați, cu o anumită rutină la nivelul primelor două ligi, unii dintre ei și cu promovări la activ. Legat de meciul din sezonul trecut, nu știu cât de mult mai contează acum, pentru că s-au schimbat, și la ei, multe între-timp. Poate ca la nivel de conducere să existe o determinare în plus ca să-și ia revanșa”, a mai spus Viorel Moldovan, citat de site-ul Petrolului.

La jocurile disputate acasă, Petrolul stă destul de rău, cu doar 11 puncte acumulate în nouă meciuri, fiind pe locul 13 în clasamentul special.

Valentin Balint speră să se descătușeze chiar împotriva fostei sale echipe: ”Or să vină motivați și vor vrea să-și ia revanșa”

Acum, în echipa Petrolului se află și unul dintre jucătorii Mioveniului din precedenta întâlnire dintre cele două echipe. Atacantul Valentin Balint a trecut în vara trecută, după ratarea promovării cu argeșenii, în tabăra ploieștenilor.

Balint își dă seama că fosta sa formație va încerca să își ia revanșa și acum să blocheze ea drumul Petrolului către o posibilă promovare.

”Cu siguranță or să vină motivați și vor vrea să-și ia revanșa, dar eu spun că suntem echipa mai bună și avem mai multe șanse să ne impunem. Trebuie să dăm totul pe teren și este cât se poate de clar faptul că suntem obligați să câștigăm, pentru că, altfel, ne-am complica foarte mult situația înaintea ultimei etape. O să fie un pic diferit acest meci, pentru că am stat trei ani la Mioveni, dar, dacă am să joc, bineînțeles că am să dau totul pentru Petrolul! Este destul de dificil pentru mine, ca atacant, că nu am reușit să marchez prea mult în acest sezon, însă atunci când m-am aflat pe teren am încercat să-mi fac cât mai bine treaba. Poate că va veni și momentul descătușării mele dar, așa cum am spus, cel mai important lucru este să câștigam întâlnirea de sâmbătă!”, a declarat Valentin Balint.

În cele 15 meciuri de Liga 2 în care a fost folosit de Petrolul, atacantul de 27 de ani a înscris doar un gol, cu Unirea Slobozia (scor 3-0). La Mioveni, în 64 de meciuri jucate în trei sezoane a înscris de 22 de ori, cel mai mult punctând în ediția 2018/2019, de 15 ori în cele 32 de jocuri în care a fost trimis pe teren.

Bucureșteanul Bogdan Dumitrache arbitrează Petrolul – CS Mioveni

La Mioveni, primarul Ion Georgescu a trecut la deja tradiționala tactică folosită la finalul fiecărui sezon de Liga 2, pentru a-și amenința subalternii de la CS Mioveni. Edilul-șef a anunțat demiteri și scăderi drastice de venituri dacă echipa nu câștigă și intră în play-off-ul de promovare.

Meciul de pe ”Ilie Oană”, care are loc sâmbătă, 20 martie, de la ora 12:30, va fi arbitrat de la centru de Bogdan Dumitrache (București), iar de la cele două tușe de asistenții Cosmin Vatamanu (București) și Alexandru Filip (Constanța). Arbitru de rezervă este Octavian Ciucanu (Brașov), iar ca observatori au fost delegați Bogdan Zanfirescu (Botoșani) și Dorinel Dincă (Călărași).

Înaintea debutului etapei a 20-a a Ligii 2, Petrolul Ploiești ocupă locul 7, cu 28 de puncte acumulate în 17 meciuri, în timp ce CS Mioveni se află pe poziția a 10-a, cu 27 de puncte strânse tot în 17 partide.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 19 Mar. 2021, 13:35 Liga 2
Pe aceeași temă