Petrolul are trei noi jucători străini în lot cu care Viorel Moldovan vrea să completeze lotul. Ploieștenii au mai bifat însă și o despărțire dintre fotbaliștii aduși în vară

Marius ANGHEL 14 Oct. 2020, 20:31 Liga 2

Petrolul are nu mai puțin de patru noutăți în lot, trei dintre ele fiind vizate pentru a semnat contract cu echipa, dar a consemnat o nouă despărțire dintre jucătorii aduși în această vară. Ploieștenii se pregătesc până vineri la Strejnic, iar apoi pleacă spre Maramureș, acolo unde joacă duminică, de la ora 14:30, pe terenul nou-promovatei Fotbal Comuna Recea, care în ultimele două partide a învins Rapid (scor 2-1) și a remizat cu ”FC U” Craiova (scor 3-3).

Steve Leo Beleck, Richard-Quentin Samnick și Salif Cisse sunt cei trei jucători străini pe care Viorel Moldovan îi testează în aceste zile, iar cu prima echipă se antrenează și tânărul goalkeeper Petru Marinache, în lipsa lui Nicolai Cebotari, aflat la naționala Moldovei. De la Petrolul a plecat, în schimb, israelianul Ben Levy, care îi urmează pe Eugen Zasavițchi, Alexandru Dumitru, achiziționați și ei în această vară, însă la care s-a renunțat săptămâna trecută.

Steve Leo Beleck, Richard-Quentin Samnick și Salif Cisse sunt ”în vederile staff-ului tehnic și administrativ pentru o completare a lotului”

Atacantul camerunez Beleck (27 de ani), ultima dată la Catania (Italia), care a mai jucat în România la CFR Cluj, a ajuns la Ploiești de ceva vreme, însă a ieșit pozitiv la COVID-19, astfel că a intrat în izolare. Francezul Samnick (27 de ani) este fundaș și utima dată a jucat în țara natală, la Quevilly-Rouen, iar Salif Cisse (28 de ani) este tot francez, dar joacă atacant și ultima dată a activat în Bulgaria, la Tsarsko selo.

”După două săptămâni de pauză în campionat, petroliștii se pregătesc pentru următorul joc oficial, cel pe care îl vor disputa duminică, de la ora 14.30, pe terenul nou-promovatei ACS Fotbal Comuna Recea.

Până vineri, atunci când vor pleca spre localitatea maramureșeană, „lupii” se antrenează la Strejnic, iar Viorel Moldovan are la dispoziție întreg efectivul, singura absență fiind aceea a portarului Cebotari, plecat în această perioadă la echipa națională a Republicii Moldova. În plus, de astăzi, la antrenamentele formației noastre participă și trei fotbaliști noi, aflați în vederile staff-ului tehnic și administrativ pentru o completare a lotului de jucători: Steve Leo Beleck, Richard-Quentin Samnick și Salif Cisse.

Astfel, după o perioadă de izolare și două teste, consecutive, cu rezultat negativ COVID-19, atacantul Steve Leo Beleck (27 ani, 1.88 m) a putut să se pregătească, astăzi, pentru prima dată alături de petroliști. Având dublă cetățenie, franceză și cameruneză, Belek are o carieră bogată și un CV pe măsură, în care se regăsesc echipe precum Udinese Calcio, AEK Atena, Watford, Stevenage, Mons, Fiorentina, Crotone, Mantova, CFR Cluj, Umraniyespor, Balikesirspor, Rieti sau Catania. Cu CFR Cluj, formație pentru care a jucat în stagiunea 2015-2016, Belek a cucerit Cupa României, evoluând, în acel sezon, și de trei ori împotriva Petrolului!

Un alt jucător nou-venit la antrenamentele formației noastre este fundașul central francez Richard-Quentin Samnick (27 ani, 1.90 metri). Samnick și-a făcut junioratul la PSG, ajungând până la nivelul echipei secunde a parizienilor, după care a evoluat pentru Bari, Martina Franca, Chateauroux și, ultima dată, Quevilly-Rouen, adunând prezențe în eșaloanele doi și trei din Italia și Franța. A fost, de asemenea, component al naționalei U19 a Franței, cu care a jucat trei meciuri, în toate ca titular, la turneul final al Campionatului European din 2012, făcând pereche în centrul defensivei cu actualul jucător al Barcelonei, Samuel Umtiti! De menționat și alți câțiva coechipieri ai lui Samnick în acea echipă, eliminată în semifinalele turneului, după lovituri de departajare, de către Spania: Paul Pogba (Manchester United), Lucas Digne (Everton, ex-PSG, AS Roma și Barcelona), Jordan Veretout (AS Roma, ex-Aston Villa, Fiorentina), Geoffrey Kondogbia (Valencia, ex-Lens, Monaco, Sevilla, Inter Milano), Alphonse Areola (Fulham, ex-PSG, Villarreal, Real Madrid) sau Alassane Plea (Borussia Monchengladbach, ex-Olympique Lyon)!

În fine, Salif Cisse (28 ani,1.87 metri) este un atacant francez, ce a evoluat ultima dată la Tsarsko Selo, formație cu care a bifat patru meciuri în debutul acestui sezon al primei divizii bulgare. Cisse și-a făcut junioratul la Le Mans, evoluând apoi pentru mai multe formații din eșaloanele trei și patru franceze, precum Limoges, VF Lucon, ASM Belfort, Athletico Marseille și US Granville, dar și, vreme de o jumătate de an, în Republica Democrată Congo, la DC Motema Pembe.

De asemenea, la antrenamentele din această săptămână a „galben-albaștrilor” a participat, în premieră, și tânărul goal-keeper Petru Marinache, cel care apără poarta echipei de juniori „U19” a Petrolului Ploiești”, scrie Petrolul.

Ben Levy e istorie pentru Petrolul

Pe de altă parte, echipa ploieșteană a anunțat de despărțirea de israelianul Ben Levy, una dintre primele achiziții făcute în această vară pentru noul sezon de Liga 2. Mijlocașul de 24 de ani a fost utilizat doar 5 minute la Petrolul, în meciul din deplasare de la CSM Reșița, câștigat cu 4-0.

”În schimb, clubul nostru s-a despărțit, în această săptămână, de jucătorul israelian Ben Levy, rezilierea angajamentului producându-se prin acordul părților.

Sosit în vară la Ploiești, Levy a avut o singură prezență în tricoul „galben-albaștrilor” într-un joc oficial, în deplasarea de la Reșița”, a anunțat Petrolul.

Petrolul, ajunsă pe locul 7 în Liga 2, cu 10 puncte după șapte etape în care a jucat de șase ori, are următorul meci programat duminică, de la ora 14:30, la Fotbal Comuna Recea. Apoi urmează să joace în turul 4 al Cupei României, miercuri, de la ora 14:30, la Metaloglobus București.

Foto: Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciurile-turului-4-al-cupei-romaniei-au-fost-stabilite-trei-dueluri-sunt-intre-echipe-din-liga-2-cu-cine-au-fost-puse-sa-joace-rapid-petrolul-fc-u-craiova-sau-u-19152261

https://liga2.prosport.ro/seria-1/probleme-cu-ultimul-transfer-pregatit-de-petrolul-fostul-atacant-al-cfr-ului-are-covid-19-si-a-fost-carantinat-intr-un-hotel-din-ploiesti-19152204

Marius ANGHEL 14 Oct. 2020, 20:31 Liga 2
Pe aceeași temă