Petrolul a mai jucat un amical înaintea debutului în Liga 2 în 2021. Viorel Moldovan a reprimit în lot un jucător la care anunțase că renunță

Marius ANGHEL 17 Feb. 2021, 15:33 Liga 2

Petrolul a disputat încă un meci amical până la debutul în jocurile oficiale din Liga 2 din 2021. Echipa ploieșteană a învins astăzi, 17 februarie, pe ”Ilie Oană”, cu 5-0 (2-0), divizionara a treia Șomuz Fălticeni, formație clasată pe locul 5 în Seria 1.

Profitând de faptul că primul meci oficial din campionat în 2021 a fost programat tocmai marți, 23 februarie, la cinci zile distanță de la startul etapei a 16-a a Ligii 2, Petrolul și-a programat un nou amical, asta după ce marțea trecută trecea cu 3-0 în optimile Cupei României de echipa de Liga 1 Poli Iași.

Cinci goluri marcate de Petrolul în amicalul cu Șomuz Fălticeni

”Lupii” antrenați de Viorel Moldovan au arătat poftă de gol înaintea jocului cu Metaloglobus, una dintre rivalele în lupta pentru play-off.

Petrolul a aliniat cu Șomuz un prim ”11” în care s-au regăsit jucătorii care au evoluat mai puțin, sau deloc, în prima partidă oficială a anului, cea cu Politehnica Iași, câștigată cu 3-0.

După primele 45 de minute, petroliștii au condus cu 2-0, golurile fiind marcate de către Vlad Mitrea (10) și Valentin Balint (12), iar în partea a doua, atunci când au fost folosiți și ceilalți jucători din lot, scorul a luat proporții, mai înscriind Pol Roige (65), Vasile Buhăescu (68) și Armando Vajushi (83).

Joeri Poelmans, reprimit în lot

N-au evoluat deloc, în condițiile în care acuză diverse probleme de natură medicală, Bărboianu, Arnăutu și Saim Tudor, anunță Petrolul.

E de remarcat și faptul că Viorel Moldovan a decis să-l reprimească de la începutul acestei săptămâni la antrenamentele primei echipe și pe Joeri Poelmans (25 de ani), fundaș belgian în privința căruia se luase inițial decizia de a se renunța, însă, iată, acum s-a revenit, atât pe baza faptului că nu se ajunsese la un acord amiabil de despărțire, cât și a multiplelor accidentări din lot.

Poelmans a evoluat la Petrolul în cinci meciuri în prima parte a sezonului, doar 111 minute petrecând pe teren, fiindcă în patru dintre jocuri a intrat în ultimele minute.

Petrolul joacă cu Metaloglobus tocmai marți, în etapa a 16-a a Ligii 2

Ploieștenii nu se feresc precum coechipierele din Liga 2, ca CSM Slatina sau Metaloglobus, și au bărbăție să spună pe cine trimit pe teren, dar și situația accidentaților din lot.

Petrolul, primul ”11” cu Șomuz Fălticeni: R.  Avram – Mondragon, Ad. Nicolae, Huja, Manolache – Sil. Pană, Vl. Mitrea – M. Bratu, Ekollo, Poelmans – Val. Balint.

În această iarnă, Petrolul a mai înregistrat următoarele rezultate în meciurile amicale: 7-0 cu CSO Plopeni, 2-0 cu SC Popești Leordeni, 2-1 cu Dunărea Călărași, 3-1 cu AFC Odorheiu Secuiesc, 0-0 cu Aerostar Bacău și 7-0 cu Astra 2.

Echipa ploieșteană joacă marți, 23 februarie, de la ora 19:00, pe ”Ilie Oană”, cu Metaloglobus București, în cadrul etapei a 16-a a Ligii 2, prima programată în 2021.

În noul clasament al Ligii 2, după anularea rezultatelor obținute de Turris Oltul, echipă care a abandonat competiția în această iarnă, Petrolul a urcat de pe locul 9 pe 6, cu 21 de puncte acumulate în 14 meciuri, iar Metaloglobus se menține pe locul 7, tot cu 21 de puncte, dar în 13 partide, având și un golaveraj inferior.

Foto: Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-pune-la-bataie-pentru-suporteri-inca-un-tricou-de-joc-original-cu-semnaturile-jucatorilor-mesajul-clubului-inaintea-finalei-cu-metaloglobus-19169717

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-frf-a-anulat-rezultatele-echipei-turris-oltul-cum-arata-noul-clasament-al-ligii-2-si-echipele-avantajate-si-dezavantajate-de-abandonul-teleormanenilor-19169800

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/viorel-moldovan-multumit-dupa-ce-petrolul-a-picat-cu-astra-in-sferturile-cupei-romaniei-sincer-chiar-mi-am-dorit-sa-jucam-cu-o-echipa-de-prim-esalon-19169665

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/costel-lazar-nu-e-in-asentimentul-lui-viorel-moldovan-dupa-ce-petrolul-a-picat-cu-astra-in-sferturile-cupei-romaniei-ce-adversar-ar-fi-preferat-conducatorul-ploiestenilor-si-care-e-situatia-lui-roma-19169814

Marius ANGHEL 17 Feb. 2021, 15:33 Liga 2
Pe aceeași temă