Petrolul a început pregătirea sezonului de Liga 1 cu 26 de jucători prezenți la reunire și cu golgheterul Diarra printre absenți! Prima achiziție este un jucător de la Concordia Chiajna

Marius ANGHEL 06 Jun. 2022, 23:05 Liga 2

Campioana Ligii 2 la finalul sezonului 2021-2022, Petrolul Ploiești, a început luni seară, 6 iunie 2022, pregătirea sezonului de Liga 1. La reunirea desfășurată pe stadionul ”Ilie Oană”, cu o asistență destul de redusă, doar câțiva zeci de fani prezenți la tribuna I, galeriile de la cele două peluze lipsind, Nae Constantin și stafful său au avut la dispoziție 26 de jucători.

Singura noutate a Petrolului la startul pregătirii a fost fundașul dreapta Florin Borța (23 de ani), ultima dată la Concordia Chiajna, care revine la echipa ploieșteană, unde a mai evoluat în partea a doua a sezonului 2018-2019.

”Găzarii” au mai mulți jucători cu care nu vor să mai continue, dar și alții cărora le caută echipe unde să îi împrumute.

Pashov și Diarra au absentat de la reunire, Saim Tudor și Prejmerean vor fi împrumutați. Vrhovac nu continuă nici el cu Petrolul

Printre cei 26 de jucători prezenți la reunirea Petrolului mai mulți au fost aduși doar pentru a se antrena cu echipa și a îngroșa lotul, fiindcă șansele ca ei să joace în Liga 1 în acest moment sunt mici. E vorba despre Cătălin Tolea, Iulian Duță, Mihnea Rădulescu, Albert Dima sau Mario Ioniță.

Răzvan Horj, neutilizat deloc în meciurile oficiale din 2022, după ce la începutul anului îl luase de la Gaz Metan și aproape de finalul sezonului se luase decizia la a se renunța la el, se află în lot. La fel și Alexandru Sabău, adus și el tot la începutul anului și care a primit 90 de minute în ultimul meci al sezonului, rămas fără miză.

Au absentat, clubul spune că motivat, Georgia Pashov și golgheterul Sory Diarra, dar și puștiul David Ilie, aflat într-o situație asemănătoare cu a celor cinci enumerați mai sus.

În schimb, Petrolul anunță că lui Alexandru Saim Tudor și Vlad Prejmerean li se caută echipe unde să fie cedați sub formă de împrumut pentru a juca în mod constant, în timp ce cu Vedran Vrhovac, altă achiziție făcută în iarnă, se poartă negocieri pentru rezilierea contractului, acesta urmând să se alăture lui Silviu Pană, Marius Coman, Marius Chindriș și Viorel Lică.

Comunicatul clubului Petrolul privind primul antrenament efectuat pentru pregătirea sezonului de Liga 1:

”«Lupii» au efectuat, în această seară, primul antrenament în calitate de prim-divizionari, pe «Ilie Oană», în prezența fanilor care au creat, ca de obicei, o atmosferă spectaculoasă.

N-au fost multe noutăți la prima ședință de pregătire condusă de către Nicolae Constantin și staff-ul său. Pe teren au ieșit 26 de jucători, fundașul dreapta Florin Borța fiind singurul, dintre aceștia, care n-a făcut parte din lotul de anul trecut. Lotul prezent la reunire:

Portari: Raul Avram, Sebastian Moroz, Andrei Jercălău;

Jucători de câmp: Florin Borța, Marian Huja, Bart Meijers, Răzvan Horj, Alexandru Sabău, Alberto Olaru, Valentin Țicu, Mihai Velisar, Eugeniu Cebotaru, Takayuki Seto, Alin Boțogan, Marius Cioiu, Cosmin Tucaliuc, Mario Bratu, Mihai Constantinescu, Dragoș Gheorghe, Simon Măzărache, Senad Jarovic, Cătălin Tolea, Iulian Duță, Mihnea Rădulescu, Albert Dima și Mario Ioniță.

Au lipsit, motivat, Georgi Pashov și Sory Diarra, în vreme ce juniorul David Ilie, aflat în recuperare după o accidentare, nu se poate pregăti pentru moment. În schimb, pentru Alexandru Saim Tudor și Vlad Prejmerean se poartă discuții pentru împrumutul lor către alte echipe unde să poată evolua în mod constant, cu Vedran Vrhovac se negociază rezilierea contractului, iar Marius Chindriș, Viorel Lică, Silviu Pană și Marius Coman nu vor mai continua cu echipa noastră.

În ceea ce privește programul din această vară, «lupii» se vor pregăti la Ploiești până pe 20 iunie, atunci când vor pleca în Turcia, pentru un stagiu centralizat în care vor susține și patru jocuri de verificare. După revenirea acasă, petroliștii intenționează să mai dispute două partide amicale, pe 6 și pe 9 iulie, prima adversară urmând să fie Farul Constanța. Liga 1, ediția 2022-2023, va porni la drum pe 16 iulie.”

  • Prejmerean (24 de ani) a semnat cu Petrolul în octombrie 2021 și a fost utilizat în doar două meciuri, Saim Tudor (23 de ani) a fost pe lista de împrumut și în iarnă, însă a fost păstrat în cele din urmă, însă a prins doar 483 de minute în 11 meciuri în acest sezon, în timp ce Vrhovac (23 de ani) a fost adus la începutul anului actual și a prins doar două jocuri.

Florin Borța, prima achiziție făcută de Petrolul pentru Liga 1

Revenind la prima achiziție făcută de Petrolul pentru noul sezon, Florin Borța a evoluat în ultimele două sezoane și jumătate la Concordia Chiajna, în cel recent încheiat fiind utilizat în 26 de meciuri de Liga 2, 25 ca titular (2194 minute). A fost unul dintre jucătorii de bază ai trupei ilfovene. În plus a fost titular și în cele două partide de baraj de promovare cu Chindia.

Acesta revine la Petrolul, club pentru care a mai evoluat în partea a doua a sezonului de Liga 2 2018-2019, în 15 meciuri, toate începute ca titular, în care a înscris și un gol. Atunci era împrumutat de la Universitatea Craiova, echipă pentru care are cinci partide disputate în Liga 1, printre împrumuturile fie la Petrolul, fie la Concordia.

”Prima sosire oficializată a verii în tabăra „galben-albaștrilor” este aceea a fundașului dreapta Florin Borța. Jucătorul în vârstă de 22 de ani revine, astfel, la Petrolul, după ce a mai jucat pentru echipa noastră în stagiunea 2018-2019, atunci când a bifat 15 partide și un gol marcat.

Aparținând de Universitatea Craiova, grupare pentru care a adunat cinci apariții în primul eșalon, Borța a evoluat, sub formă de împrumut, din 2019, la Concordia Chiajna, totalizând 28 de prezențe pe parcursul stagiunii precedente a Ligii 2.

Noul acord dintre FC Petrolul și Florin Borța se va întinde până la finalul sezonului 2022-2023.

Bun(re)venit, Florin Borța!”, sună anunțul făcut de Petrolul în privința lui Borța, care nu este clar dacă jucătorul a fost împrumutat de la U Craiova sau s-a semnat un contract cu el până la finalul sezonului care va începe în această vară.

Declarațiile antrenorului Nae Constantin după reunirea Petrolului:

https://www.youtube.com/watch?v=mUu5GvRFKoM

Declarațiile președintelui Costel Lazăr:

https://www.youtube.com/watch?v=qjLGDXuPnx0

Primul antrenament al verii și declarațiile directorului sportiv Claudiu Tudor:

https://www.youtube.com/watch?v=zP8nEiG2VFM

Declarațiile primei achiziții a Petrolului pentru Liga 1, Florin Borța:

https://www.youtube.com/watch?v=fL-L_sG7oBE

Foto: Contrast Media Production / Petrolul Ploiești
Video: Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-iesit-doi-a-intrat-unul-adrian-vasai-a-stabilit-lotul-nationalei-u19-pentru-stagiul-de-la-buftea-ultimul-inainte-de-participarea-la-euro-u19-in-care-zece-jucatori-sunt-de-la-echipe-care-au-evol-19234194

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-lica-si-marius-chindris-primii-doi-jucatori-de-care-petrolul-se-desparte-dupa-promovarea-in-liga-1-campioana-din-2022-a-ligii-2-se-reuneste-si-si-a-stabilit-o-parte-din-program-19234112

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-mutari-pentru-viitor-dupa-promovarea-in-liga-1-campioana-diviziei-a-doua-contracte-de-profesionisti-pentru-tineri-de-perspectiva-19232996

Marius ANGHEL 06 Jun. 2022, 23:05 Liga 2
Pe aceeași temă