Petrolul a efectuat primul antrenament cu toți jucătorii. FOTO și VIDEO de la prima ședință și reacțiile lui Bărboianu și Arnăutu

Răzvan STÎNGĂ 11 Jun. 2020, 11:03 Liga 2

Petrolul a efectuat, miercuri seară, mult așteptatul antrenament de grup. Ploieștenii au realizat prima ședință de pregătire de acest fel, după ce au trecut peste cantonamentul de 14 zile și au făcut cele trei teste de depistare a noului coronavirus.

Prima ședința colectivă de pregătire a avut loc pe terenul din Pleașa, o localitate de lângă Ploiești, potrivit informațiilor oferite pe site-ul oficial al clubului prahovean, iar Costel Enache a avut aproape tot lotul la dispoziție, cu excepția unui singur jucător.

A lipsit Mario Bratu, care a acuzat o problemă medicală, de natură musculară, și a fost scutit de antrenor pentru câteva zile.

Astfel, Petrolul va avea la dispoziție aproximativ trei săptămâni până la startul play-off-ului din Liga 2, unde speră să obțină promovarea chiar dacă pornește de pe penultima poziție, 5, și are de recuperat câteva puncte față de primele clasate.

Ștefan Bărboianu: ”Trăim o senzație aș spune unică, pentru că, în sfârșit, am reușit să ne antrenăm împreună”

Doi dintre cei mai experimentați jucători din lotul ploieștenilor, Ștefan Bărboianu și Sergiu Arnăutu, au vorbit despre subiectul antrenamentelor.

Fundașul Bărboianu este mulțumit de faptul că a început ședințele de grup, alături de colegii săi, și așteaptă ultimele meciuri ale sezonului, la finalul cărora speră să îndeplinească obiectivul trasat de club, promovarea în Liga 1.

”Ce senzație! Sigur, o senzație unică, o senzație de plăcere, de bucurie, pentru că în sfârșit reușim să ne antrenăm împreună. A fost destul de greu în aceste două săptămâni în care ne-am antrenat separat. Ne bucurăm că ne pregătim împreună, timpul trece repede și așteptăm cu nerăbdare să înceapă meciurile oficiale. Această problemă mondială a schimbat datele problemei. Făceam acest cantonament și spuneam că trebuia să fim promovați la momentul respectiv. Asta este, important e să fim sănătoși, să ne adaptăm, să ne antrenăm bine, pentru că avem un grup bun și sunt convins că rezultaele vor fi pe măsură.

Vom avea cinci finale. Băieții sunt foarte motivați, concentrați, sunt conștienți de ce ne așteaptă și de ce șansă avem”, a precizat Ștefan Bărboianu.

Sergiu Arnăutu: ”Cred că vom face față cu brio”

Sergiu Arnăutu și-a spus și el părerea cu privire la antrenamentele individuale și cele organizate în grupuri mici de jucători. Toată această perioadă a fost un adevărat chin pentru jucători, a spus fotbalistul Petrolului, care a menționat că ședințele organizate în cantonament nu se compară cu cele pe care Costel Enache le va face de acum înainte.

”Ne antrenăm cu toată echipa. În patru jucători nu ai cum să te antrenezi, nu ai ce să lucrezi, numai antrenamente fizice, nespecifice pentru fotbal. A fost o perioadă foarte dificilă când ne-am antrenat în casă, prin sufragerie. După ce am revenit, câte patru jucători, a fost și atunci dificil, dar eu zic că ușor-ușor vom fi pregătiți pentru ce va urma. Cred că vom face față cu brio. Avem cinci meciuri ca cinci finale, suntem pregătiți să dăm totul pe teren și la sfârșit ne vom bucura”, a spus Sergiu Arnăutu.

Play-off-ul începe pe 4 iulie și se încheie pe 1 august 

Petrolul se va bate la promovarea în Liga 2 în acest sezon, alături de alte cinci echipe. Ploieștenii vor începe play-off-ul de pe locul 5, cu 19 puncte, la o distanță de un punct de locurile 2 și 3, ocupate de CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele, care asigură promovarea în Liga 1, respectiv garantarea ”dublei” de baraj. Ecartul față de primul loc, UTA Arad, va fi la startul turneului de șase puncte.

Echipele vor lua startul în play-off cu jumătate din punctele acumulate pe parcursul sezonului și vor juca cinci meciuri. Turneul se va desfășura într-o singură manșă, iar calendarul competiției a fost deja trasat. Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a aprobat vineri datele de disputare ale celor cinci etape. Astfel, play-off-ul va începe pe 4 iulie, urmând ca celelalte etape să aibă loc pe 11 iulie, 18 iulie, 25 iulie și 1 august. Meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 1 vor avea loc pe 5 și 9 august.

Foto și video: Petrolul Ploiești

https://www.youtube.com/watch?v=V3kfb6f0s3M&feature=emb_title

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-a-terminat-cu-bine-cantonamentul-de-14-zile-costel-enache-a-fost-ceva-inedit-pentru-noi-am-stat-de-dimineata-pana-seara-pe-teren-ce-urmeaza-pentru-ploiesteni-19135081

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-pregateste-campania-de-transferuri-discutiile-sunt-deschise-doar-ca-sunt-aspecte-care-depind-de-actuala-competitie-e-nevoie-de-putina-maturitate-cati-jucatori-vin-l-19134568

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-octavian-benga-si-a-prelungit-contractul-cu-asu-politehnica-continuam-drumul-impreuna-si-privim-increzatori-spre-viitor-timisorenii-au-anuntat-abia-dupa-zece-zile-si-au-c-19135363

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-isi-anunta-candidatura-la-promovare-ce-buget-va-avea-sezonul-urmator-si-cati-jucatori-transfera-pana-la-sfarsitul-saptamanii-cristian-tanase-sper-sa-invatam-din-greselile-19135328

Răzvan STÎNGĂ 11 Jun. 2020, 11:03 Liga 2
Pe aceeași temă