Performanță fără un leu în buzunare. Jucătorii Dunării Călărași sunt în top în Liga 2, dar sunt neplătiți de la începutul campionatului. Cristian Pustai: ”Aproape s-a terminat anul”. Reacția antrenorului după restanța cu Turris Oltul

Răzvan STÎNGĂ 02 Dec. 2020, 15:14 Liga 2

Dunărea Călărași are probleme financiare foarte mari, lucru recunoscut de Cristian Pustai după restanța din etapa a 12-a cu Turris Oltul (scor 1-1). În ciuda acestui aspect a făcut un an bun și îl va termina pe locurile de play-off.

Partida cu echipa din Turnu Măgurele a fost ultima din 2020 pe teren propriu, iar antrenorul Călărașiului a afirmat la final că ar fi vrut cele trei puncte, mai ales că, din punctul său de vedere, prima repriză a fost dominată clar de jucătorii lui. Au avut ocazii bune în prima parte, dar Dunărea Călărași s-a văzut chiar condusă și a reușit să egaleze abia pe final.

Cristian Pustai: ”Am arătat că suntem o echipă, o familie care chiar dacă are greutăți este în față” 

Pustai a fost de părere că echipa sa a avut ghinion și a primit gol la prima șansă importantă a celor de la Turris Oltul. Liviu Mihai a deschis scorul în minutul 49, iar Dunărea Călărași a egalat în minutul 85, prin Valentin Alexandru.

”După aspectul jocului, mai ales în prima repriză, unde am avut cred eu un raport de șapte la trei la situații de gol, cred că acolo am ratat victoria. Dar așa cum ne-am obișnuit să spunem la fotbal, că ocaziile se răzbună, am primit cred gol la primul șut pe spațiul porții. E greu să ai o repriză bună și pe a doua să o începi cu handicap. Am arătat că suntem o echipă, o familie care chiar dacă are greutăți este în față”, a declarat Cristian Pustai la finalul jocului.

Cristian Pustai: ”Am fost echipa fair-play a acestui campionat cu reguli ciudate” 

Antrenorul călărășenilor a vorbit și pe seama regulamentului pe timp de pandemie, care în ultima perioadă a ridicat multe opinii contra. S-a tot speculat că anumite echipe profită de el și câștigă meciurile la ”masa verde” cu 3-0. Dunărea Călărași s-a regăsit în două rânduri în situația de a lua trei puncte fără să joace, dar nu a profitat și a respectat competiția.

Cristian Pustai a declarat că echipa lui va fi fair-play și chiar dacă se va regăsi și pe viitor în situația aceasta, nu va profita de ea. Va încerca să ia punctele doar pe teren.

”Am fost echipa fair-play a acestui campionat cu reguli ciudate, pentru că și la Timișoara și la meciul de astăzi puteam să căutăm să ne folosim de perioada asta a COVID-ului. Mai bine spunem Doamne mulțumim că nu a fost cazul și mergem mai departe. Jucăm ultimul meci la Cluj și cred că închidem un parcurs bun. Se putea mai bine clar, dar cred că ne putem bate pentru promovare.

Nu mă surprinde regulamentul, m-a surprins prima dată. Acum văd că e o practică și mulți bănuiesc că se folosesc de această situație. Nu vreau să acuz fără să am dovezi”, a precizat Cristian Pustai cu privire la regulamentul pe timp de pandemie.

Jucătorii Dunării Călărași nu și-au primit salariile, a recunoscut Cristian Pustai 

În fine, antrenorul Dunării Călărași a vorbit la finalul intervenției și despre acele probleme de ordin financiar ale clubului. Nu a vrut să dezvolte prea mult subiectul, dar a recunoscut că jucătorii Dunării Călărași sunt neplătiți de la începutul sezonului!

”Situația financiară e o chestiune de bucătărie internă. Nu îmi place să spun, dar e foarte greu. Pot să spun că jucătorii nu au primit vreun salariu și aproape s-a terminat anul. Mai avem un meci, sperăm că va fi bine, că se va rezolva. Nu cred că arătăm ca o echipă care e în situația asta. Eu zic că suntem o familie, un grup unit. Puteam să avem mult mai multe puncte, clar. Dar până la urmă o să vedem cum iese calculul”, a încheiat Cristian Pustai.

Dunărea Călărași termină anul 2020 cu un meci în deplasare cu Universitatea Cluj, care contează pentru etapa a 15-a din Liga 2. Duelul este programat marți 8 decembrie, de la ora 16:45.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-trica-n-a-bifat-prima-victorie-in-liga-2-cu-turris-oltul-nici-dupa-restanta-cu-dunarea-calarasi-antrenorul-suparat-pe-prestatia-apararii-din-ultimele-minute-19160917

https://liga2.prosport.ro/seria-1/o-restanta-care-se-joaca-dunarea-calarasi-turris-oltul-meciul-incepe-la-ora-1645-19160765

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-se-prezinta-la-stadion-si-intra-pe-teren-la-ora-la-care-trebuia-sa-joace-restanta-cu-cs-mioveni-anulata-din-cauza-argesenilor-care-urmeaza-sa-castige-la-masa-verde-19160937

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 02 Dec. 2020, 15:14 Liga 2
Pe aceeași temă