Paul Codrea revine la ASU Politehnica. Funcția pe care o va ocupa în cadrul clubului. ”E o nouă provocare pentru mine, de aceea am şi acceptat”

Anda DELIU 02 Jul. 2020, 15:15 Liga 2
Paul Codrea revine la ASU Politehnica. Funcția pe care o va ocupa în cadrul clubului. ”E o nouă provocare pentru mine, de aceea am şi acceptat”

Fostul internațional Paul Codrea (39 de ani) revine la ASU Politehnica după aproape șase ani. De data aceasta, nu va mai fi antrenor al echipei mari, ci va prelua o grupă de juniori din cadrul centrului juvenil al clubului timișorean.

Paul Codrea va antrena grupa de 2007, alături de antrenorul Orlando Ștefan. ”Revin pe alt post, cu totul altceva. Am fost la seniori, acum revin la juniori. E o nouă provocare pentru mine, de aceea am şi acceptat. Sper să iasă bine. Aici munceşti mai pe termen lung, spre deosebire de seniori. Sunt copii mai mari, e o vârstă mai delicată, e perioada de creştere, copiii suportă acum transformări uriaşe. E şi frumos. Sper să am ochi buni. Deocamdată au vacanţă şi o să-i cunosc din 13 iulie pe jucători”, a spus Codrea, pentru site-ul oficial al clubului.

Paul Codrea l-a adus pe Iulian Prodana la ASU Poli

Fostul mijlocaș care a jucat mulți ani în Italia spune că a avut un rol decisiv în venirea grupei de 2003 la ASU Poli. Când actualii juniori republicani erau mici, grupa a plecat de la ACS Poli, cu tot cu antrenorul Iulian Prodana.

”Pot să spun că într-adevăr s-au făcut paşi uriaşi şi am contribuit şi eu. Chiar eu am vorbit cu domnul Iulian Prodana când a venit prima oară la Poli, în acel moment clubul nu avea nicio grupă de juniori. Am fost iniţiator, în ghilimele, meritul principal e al celor care au muncit mai departe… Deocamdată nu ne interesează rezultatele. Scopul e ca la 17-18 ani să dăm măcar unul-doi copii către echipa mare sau alte echipe, mai sus… Acesta e obiectivul meu şi nu e un obiectiv de azi pe mâine, ci e pe trei-patru ani, nu poţi să gândeşti de azi pe mâine. La juniori e cu bătaie lungă”, a mai spus Codrea.

Reamintim că grupa de 2003 va juca în viitorul sezon în Liga 3, la Fortuna Becicherecu Mic.

Revenire după cinci ani și jumătate la alb-violeți

Paul Codrea și-a făcut debutul în antrenorat la ASU Poli, unde a stat în perioada martie 2013 – decembrie 2014. Cu el pe bancă, echipa a promovat în Liga a 4-a.

Internaționalul ajuns la 39 de ani le-a mai antrenat pe Ripensia Timișoara, în Liga 2, și pe CSC Ghiroda, în două mandate, inclusiv în Liga 3.

Ca jucător, Codrea a evoluat la LPS Banatul, Dinamo, Poli Timișoara, FC Argeș, Genoa, Palermo, Perugia, Torino, Siena, Bari și Rapid. La naționala României are 47 de meciuri și un gol.

Anda DELIU 02 Jul. 2020, 15:15 Liga 2
Pe aceeași temă