Pas greșit pentru ASU Politehnica la Slobozia. Dan Alexa: ”Sunt dezamăgit, pentru că, la cum am jucat în repriza a doua, trebuia să câștigăm”

Anda DELIU 27 Feb. 2021, 20:12 Liga 2

ASU Politehnica nu a reușit să speculeze faptul că a jucat pe terenul unei echipe mai slab clasate și a terminat la egalitate, la scorul de 0-0, meciul jucat la Slobozia. Dan Alexa e de părere că, după cum au jucat în a doua repriză, elevii săi meritau victoria, și a invocat inclusiv un presupus penalty neacordat pentru alb-violeți.

La Slobozia, timișorenii susținuți din afara stadionului de circa 50-60 de suporteri cu care s-au și întâlnit înaintea jocului, au avut o ocazie mare în debutul partidei, în minutul 4, dar Gurău a reținut minge expediată cu capul de Jose Casado. În replică, Diarra l-a pus în dificultate pe Hindrich, iar în minutul 37 s-a petrecut o fază controversată. Mera l-a lovit cu piciorul în plină figură pe Lazăr, în careul gazdelor, și a primit doar galben, deși jucătorul Sloboziei era plin de sânge. În minutul 42, gazdele au avut o ocazie importantă, la șutul lui Suciu, care a trecut puțin peste bara transversală.

ASU Poli a vrut penalty la Mera

Tot gazdele au fost periculoși și în repriza a doua, când, în minutul 56, Diarra putea marca, dar mingea s-a dus pe lângă poartă. Pentru Poli, Cionac a trimis puțin peste poartă în minutul 65, pentru ca tot el să îl pună la muncă pe Gurău peste patru minute, la o fază la care timișorenii au invocat un fault asupra lui Mera comis de portar. Ultimele minute au găsit-o pe Unirea în inferioritate, întrucât în minutul 89, Gabriel Lazăr a văzut al doilea avertisment.

Dan Alexa, dezamăgit de rezultat

”Chirurgul” Alexa a fost dezamăgit la final de rezultatul obținut contra unei echipe mult mai slab situară în clasamentul Ligii 2.

”Am avut o primă repriză echilibrată. Apoi, repriza a doua am controlat-o. Am avut trei patru-situații de a marca clare. Am avut și lovitură de la 11 metri. Din păcate, ne-a lipsit golul. O repriza a doua pe care am jucat-o așa cum ar fi trebuit să o jucăm și pe prima. Dar am întâlnit o echipă foarte organizată. O echipă foarte agresivă, care a avut și șansa ei la începutul reprizei a doua. Sunt dezamăgit pentru că la cum s-a jucat în repriza a doua, trebuia să câștigăm. Din păcate, nu am făcut-o și am pierdut două puncte”, a spus Dan Alexa.

Antrenorul Politehnicii vrea mai mult de la atacanții săi

Antrenorul echipei timișorene a vorbit despre lipsa de eficiență în atac, care poate costa mult pe viitor.

”După prima repriză spuneam că e un punct echitabil. Dar, după aspectul reprizei a doua, vorbesc strict de joc, am pierdut două puncte azi. Sigur, într-o luptă în care diferența e de trei-patru puncte între zece echipe, normal că pot conta foarte mult. Trebuie să luăm lucrurile bune. Lucrurile bune sunt că am fost organizați, am interpretat foarte bine toate fazele. O echipă foarte bună de contratac. Mult schimbată în bine Slobozia de la venirea lui Mihalcea. Dar am așteptări mult mai mari de la jucătorii de atac, mult-mult mai mari. Trebuie să înscriem, trebuie să fructificăm situațiile pe care le avem. Vom întâlni echipe care se apară cu opt-nouă jucători în jumătate proprie și atunci dacă când ai o situație și nu înscrii, nu poți câștiga, clar”, a punctat Dan Alexa.

UNIREA SLOBOZIA – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA 0-0

Unirea Slobozia: Gurău – Rob. Ghiță, Gab. Lazăr, Ibrian, C-tin. Toma (cpt.) – Vl. Suciu, Trașcu (Bg. Vasile 59′), Danciu (Răduca 77′), S. Diarra (Mih. Adascăliței 77′) – Ad. Moldovan (Afalna 57′), Trucă
Rezerve neutilizate: Poiană – I. Dinu, Mih. Lemnaru, Ozkara, M. Ciobanu
Antrenor: Adrian Mihalcea
Eliminat: Gabriel Lazăr 89′ (cumul de cartonașe galbene)

ASU Poli: Hindrich – Sofran, Scutaru, Mera (cpt.), Sg. Popovici – Cioinac, Casado (R. Rus 66′) – Al. Munteanu, Codrea (Ignea 90+2′), P. Ivanovici – Plazonja (Axente 76′)
Rezerve neutilizate: Păduraru – Coadă, Pamfile, Bocșan, D. Radu, C. Jurj
Antrenor: Dan Alexa

Stadion: 1 Mai (Slobozia – Ialomiţa); Fără spectatori; Arbitru: Sergiu Mavriche (Bacău); Asistenți: George Bogdan Duță (Bacău) și Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova); Rezervă: Vasile Buzea (Bucureşti); Observatori: Laurenţiu Vărgatu (Brăila) și Marian Lumânare (Bucureşti).

ASU Poli a acumulat 28 de puncte în 16 meciuri disputate în 17 etape, se menține pe locul 2 și momentan se află la două puncte sub liderul U Craiova 1948 SA (30 de puncte în 14 meciuri) și la un punct peste Dunărea Călărași și Rapid (ambele cu câte 27 de puncte strânse în 15 jocuri). Viitorul Pandurii e singura echipă care în această etapă poate egala ASU Poli, în cazul în care câștigă meciul de mâine, de la ora 11:30, de la Constanța, cu Farul.

În etapa a 18-a, ASU Poli joacă pe teren propriu, în data de 7 martie, de la ora 13:00, cu Metaloglobus București, câștigătoare astăzi cu 3-0 cu Aerostar Bacău și urcată pe locul 9, cu 24 de puncte acumulate în 15 partide.

Cu 16 puncte acumulate în 15 partide, Unirea Slobozia ocupă locul 17 și etapa viitoare va juca la Buzău, sâmbătă, de la ora 11:00, cu SCM Gloria (locul 11, cu 22 de puncte).

Foto: Petronel Tudor / Info Ialomița

Anda DELIU 27 Feb. 2021, 20:12 Liga 2
Pe aceeași temă