Parcă ar fi câștigat campionatul! Daniel Oprița, izbucnire după ultimul fluier al arbitrului la meciul Steaua – Petrolul. Modul în care s-a bucurat pentru victorie

Marius ANGHEL 02 Apr. 2022, 23:36 Liga 2

Steaua a câștigat derby-ul cu Petrolul, în Ghencea, scor 2-1, în meciul lor tur din play-off-ul Ligii 2, în fața a circa 8.000 de spectatori și a două galerii spectaculoase.

Imediat după fluierul final al partidei desfășurate sâmbătă, în cadrul etapei a 2-a a play-off-ului, Daniel Oprița și-a manifestat bucuria cum nu a mai făcut-o niciodată până acum în cariera sa de antrenor, de parcă ar fi câștigat vreun trofeu sau ar fi reușit o performanță la care nu spera.

Daniel Oprița, bucurie exacerbată cu galeria Stelei după ultimul fluier al meciului cu Petrolul

Ultimul fluier al lui Rareș Vidican în meciul dintre Steaua și Petrolul l-a făcut pe Oprița să alerge către galeria Stelei, să gesticuleze larg, să urce între ultrași și să bucure ca niciodată până acum în postura sa de antrenor principal. Asta, în timp ce jucătorii Stelei erau pe teren, se felicitau între ei sau băteau palma cu adversarii.

De obicei reținut în manifestările de la finalul jocurilor, de această dată Oprița a surprins prin gestul său. Antrenorul Stelei s-a bucurat și exteriorizat în așa fel încât parcă echipa sa ar fi promovat în Liga 1 sau ar fi câștigat vreun trofeu (VIDEO aici).

Gestul său amplificat e cu atât mai surprinzător cu cât la peluza opusă se afla galeria Petrolului, una alături de care s-a bucurat spre finalul carierei sale de jucător, după ce reușea promovarea în Liga 1, și față de care în multe rânduri după aceea și-a declarat aprecierea. Acum, practic, i-a arătat spatele și i-a râs în față!

”Ne așteptam să avem un meci greu cu liderul campionatului. O echipă bună, sunt foarte bucuros că am reușit să revenim după ce am fost conduși la pauză, în fața unei echipe bune. În prima repriză am intrat timorați, poate că miza jocului și-a pus amprenta. Și publicul a contat, dar la pauză am discutat cu jucătorii și le-am zis că acestea sunt meciurile adevărate pe care trebuie să le câștigi. Un meci cu Petrolul, un derby, nu trebuia pierdut. (…) Îi felicit pe jucători, dar și publicul. (…) Niciodată nu vreau să zic ceva rău de altă echipă. Unde sunt, acolo îmi fac meseria. Am fost la Petrolul, am avut ani frumoși, m-am simțit bine, suporteri extraordinari care încurajează echipa, au făcut și ei o atmosferă frumoasă azi”, a spus Oprița la finalul meciului cu Petrolul.

Oprița a jucat atât pentru Steaua, cât și pentru Petrolul

Daniel Oprița a evoluat ca jucător pentru Steaua (actuala FCSB, când purta numele Steaua și juca în Ghencea) între 2002 și 2007, în 107 meciuri, și a înscris 15 goluri, apoi a mers la marea rivală Dinamo, unde a prins doar 5 meciuri. Între 2010 și 2013 a jucat pentru Petrolul (fosta asociație, falimentară în 2016), în 2011 reușind promovarea în Liga 1. La echipa ploieșteană a evoluat în 76 de meciuri și a înscris 26 de goluri. Cariera de sportiv și-a încheiat-o în 2014, la Reșița, unde și-a și început cariera de antrenor.

Pe Steaua o antrenează din 2019, din Liga a 4-a, și a promovat-o consecutiv în Liga 3 și mai apoi în Liga 2.

Steaua a întors scorul cu Petrolul profitând de un penalty acordat eronat și de o gafă a portarului Avram

Steaua s-a impus cu 2-1 în meciul cu Petrolul după ce a fost condusă pe teren propriu din minutul 9, după golul lui Sory Diarra. În minutul 40 a solicitat un penalty la un henț, însă arbitrul Vidican a lăsat jocul să continue, dar a primit unul în minutul 55, deși nu se impunea, fiindcă mingea nu l-a lovit în mână pe Cebotaru, ci în umăr. Steaua a profitat și a egalat prin Remus Chipirliu din penalty (57) și atacantul a mai înscris o dată în minutul 69, când a profitat de o gafă a portarului Avram, care și-a scăpat printre picioare mingea șutată slab din careu.

Cu cele trei puncte, Steaua a ajuns la un total de 41 de puncte și se menține pe locul 4 în play-off-ul Ligii 2, însă s-a apropia la nouă puncte de Petrolul (50 puncte), care rămâne pe locul 1.

Locul 4 duce, în mod normal, la baraj de promovare, numai că Steaua nu are dreptul de a promova în Liga 1 din cauza formei sale juridice, la baraj urmând să participe următoare echipă aflată după ea și care îndeplinește condițiile de participare în prima ligă.

Petrolul și Steaua se vor mai întâlni o dată în acest sezon, în etapa a 7-a a play-off-ului Ligii 2, pe ”Ilie Oană”.

În sezonul regular, Petrolul a câștigat cu 2-0 meciuri cu Steaua, pe ”Ilie Oană”, printr-o ”dublă” a lui Sory Diarra.

Foto: capturi DigiSport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-isi-complica-situatia-in-play-off-dupa-esecul-cu-steaua-nae-constantin-din-pacate-am-comis-o-cu-putina-sansa-am-fi-putut-castiga-ce-a-spus-antrenorul-despre-penalty-ul-19225560

https://liga2.prosport.ro/seria-1/remus-chipirliu-omul-momentului-la-steaua-atacantul-declaratie-fara-modestie-in-fata-camerelor-tv-dupa-ce-a-rapus-liderul-petrolul-sunt-omul-meciului-19225461

https://liga2.prosport.ro/seria-1/secretul-victoriei-din-derby-ul-cu-petrolul-cum-a-reusit-daniel-oprita-sa-motiveze-jucatorii-stelei-la-pauza-un-astfel-de-meci-nu-trebuia-pierdut-principalul-a-s-19225467

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-a-pierdut-cu-steaua-si-din-cauza-arbitrului-eugeniu-cebotaru-despre-reactia-lui-vidican-la-faza-penalty-ului-si-ce-i-a-spus-la-vestiare-a-infruentat-rezultatul-acestui-meci-19225464

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-petrolul-se-joaca-de-la-ora-1430-in-ghencea-sub-privirile-lui-vasili-hamutovski-19225301

Marius ANGHEL 02 Apr. 2022, 23:36 Liga 2
Pe aceeași temă