Pantelimonul petrece! Metaloglobus scrie istorie în Liga 2 și urcă pe locul 1. Gabriel Manu: ”Deja ceea ce am realizat până acum este fără precedent în istoria clubului”

Marius ANGHEL 25 Oct. 2020, 11:19 Liga 2

În cartierul Pantelimon, după blocurile gri, colorate în alte nuanțe acum, după termoizolarea din ultimii ani, e petrecere! Metaloglobus a urcat pe locul 1 în Liga 2 cel puțin pentru o zi.

Victoria cu FK Csikszereda, cu 2-1, în etapa a 9-a, abia primul succes obținut pe teren propriu în acest sezon de echipa lui Gabriel Manu, a dus formația bucureșteană pe cea mai înaltă treaptă a clasamentului ligii secunde, la două puncte peste ”FC U” Craiova, care astăzi joacă la Ploiești, cu Petrolul, și are nevoie de o victorie pentru a reveni pe poziția pe care a ocupat-o de șase ori în cele opt etape de până acum.

Metaloglobus, pe primul loc în Liga 2 după ce a învins FK Csikszereda

Metaloglobus a avut nevoie de patru meciuri disputate pe sinteticul stadionului din cartierul Pandelimon pentru a obține prima victorie în acest sezon, și a venit într-un final, chiar dacă succesul cu FK Csikszereda a fost înregistrat în minutul 89, din piciorul unuia dintre frații Herea, Claudiu.

Anterior, trupa bucureșteană obținuse remize cu Concordia Chiajna (1-1), ”U” Cluj (0-0) și CSM Reșița (0-0). Echipa lui Manu avea și un succes pe teren propriu, în prima etapă, 3-0 cu Pandurii, însă primit la ”masa verde”, fiindcă gorjenii n-au făcut deplasarea la acel joc.

Clasarea bună a formației patronate de Marius Burcă se datorează în special rezultatelor obținute în meciurile din deplasare. În patru jocuri, echipa are trei victorii (1-0 cu CS Mioveni, 2-1 cu Farul și 2-0 cu Ripensia) și o remiză (2-2 cu Turris Oltul).

Claudiu Herea a fost decisiv pentru Metaloglobus în minutul 89. L-a egalat la goluri pe fratele său, Ovidiu

Cu Csikszereda, Metaloglobus a beneficiat de un autogol încă din minutul 2. Atunci, David Bor și-a trimis mingea în propria poartă cu o lovitură de cap din 6 metri, fază la care a și luat doi pumni în cap de la portar, a fost făcut KO și a fost dus la spital cu ambulanța.

După o repriză secundă mai bună pentru ciucani, Levente Bara a egalat în minutul 75 cu un șut surprinzător de la circa 33 de metri, unul care l-a luat prin surprindere pe Gavrilaș, rămas pe linia porții.

Norocul a fost însă de această dată cu Metaloglobus. În minutul 89, Claudiu Herea a primit în fața careului, ușor lateral stânga, a pătruns în centru și a tras cu lejeritate lângă bara din dreapta, fără speranțe pentru Rybansky. S-a terminat 2-1 și în Pantelimon s-a auzit celebrul refren: ”Cine e pe primul loc!”

Cu reușita sa din acest meci, Claudiu Herea l-a egalat pe fratele său, Ovidiu Herea, în topul marcatorilor echipei Metaloglobus în acest sezon. Ambii au câte patru reușite. Singurul care a mai înscris în această ediție de campionat este mijlocașul Andrei Lungu, un gol, cu Farul.

Gabriel Manu, după succesul cu FK Csikszereda: ”Jocul a fost unul modest, nu mă feresc să recunosc acest aspect”

După această primă victorie obținută pe teren, pe propriul stadion, în acest sezon, Gabriel Manu a spus că vrea să scrie istorie la Metaloglobus. Antrenorul nu s-a ferit să spună că jocul echipei a fost unul modest și că diferența a fost făcută ”la capitolul mental”.

”Încă de când am semnat cu Metaloglobus am declarat că vreau să scriu istorie la acest club, chiar dacă, inițial, multora li s-a părut o glumă. Deja ceea ce am realizat până acum este fără precedent în istoria clubului, dar obiectivul meu nu se rezumă doar la 9 etape!

Chiar dacă jocul de astăzi a fost unul modest, nu mă feresc să recunosc acest aspect, diferența am făcut-o la capitolul mental. Chiar dacă am condus din minutul 1 și am fost egalați cu un sfert de oră înainte de final, meciul are 90 de minute, iar băieții au demonstrat că au tăria psihică ce caracterizează echipele mari de a lupta până la ultimul fluier”, a spus Manu, citat de GlobalSports.

Ce a spus Manu după ce a semnat cu Metaloglobus poți citi aici.

”Nu faceți poză clasamentului, muncim și plănuim să rămânem cât mai multe etape acolo sus!”

Într-o postare pe pagina sa de Facebook după acest joc, Gabriel Manu pare să fi uitat că echipa sa se află la prima victorie pe teren propriu în acest sezon, una obținută prin muncă, nu la comisii. Își dorește însă să rămână pe locul 1 cât mai multe etape.

”Primul loc e al nostru, după o nouă victorie pe teren propriu, obținută în urma unui meci extrem de disputat împotriva celor de la Miercurea Ciuc.
Felicit toată echipa pentru determinarea și pentru concentrarea de care au dat dovadă până în ultimul minut!
Bra-vo!
P.S.: nu faceți poză clasamentului, muncim și plănuim să rămânem cât mai multe etape acolo sus!”, a scris Manu.

Eliminată din Cupa României de Petrolul, chiar în această săptămână, pe teren propriu, Metaloglobus se poate concentra de acum doar pe campionat. În etapa a 10-a, echipa joacă în deplasare la Dunărea Călărași, sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: George Ilinca (Sport Pictures) și Gabriel Manu

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-9-sase-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-metaloglobus-poate-urca-pe-locul-1-cu-o-victorie-obtinuta-cu-ciucul-partida-de-la-buzau-a-picat-rapid-sta-19153909

Marius ANGHEL 25 Oct. 2020, 11:19 Liga 2
Pe aceeași temă