Pandurii și-a semnat sentința la Recea! La 10 puncte de baraj, gorjenii mai pot spera doar matematic la salvarea de la retrogradare. Antrenorul Călin Cojocaru a dat din nou vina pe starea gazonului!

Mircea OGLINDOIU 05 Apr. 2021, 10:53 Liga 2

Deși venea după patru partide consecutive fără înfrângere, dintre care trei remize și un succes, Pandurii a fost readusă cu picioarele pe pământ în Maramureș, unde a pierdut, în prima etapă din play-out-ul Grupei A, cu 5-0, partida cu Fotbal Comuna Recea!

Călin Cojocaru: ”E imposibil să legi șase-șapte pase pe acest teren”

Despărțiți, înaintea jocului de sâmbătă, de 10 puncte de contracandidata din Recea, oltenii aveau nevoie de o victorie pentru a mai spera în salvarea de la retrogradare, dar au fost penibili pe terenul maramureșenilor. De altfel, antrenorul Călin Cojocaru a dat vina, la fel ca în meciul din sezonul regular, când a pierdut cu 2-0 la Recea, pe starea gazonului!

”Este foarte greu să câştigi aici, dar asta nu le ia din merite gazdelor. Felicitări pentru atitudine, dar să joci fotbal pe asemenea teren este foarte, foarte greu. Astăzi nu am avut o atitudine corespunzătoare şi asta s-a văzut. Golul doi a fost inventat de arbitru, nici vorbă de penalty. E foarte greu să joci când împotriva ta se acordă mereu lovituri de la 11 metri, iar pentru tine nici una. La contactele lor nu a fost fault, la contactele noastre a fost fault imediat. Dar, repet, asta nu ia din meritele gazdelor, care au avut o atitudine mai bună ca a noastră. Cred că e imposibil să legi șase-șapte pase pe acest teren, golurile noastre au venit după o posesie progresivă”, a declarat Cojocaru la finalul meciului de sâmbătă, pierdut de echipa sa cu umilitorul scor de 5-0.

Două dintre goluri au fost marcate, în repriza secundă, de foștii ”panduri” Gabriel Oiță (50) și Ciprian Brata, ultimul marcând din penalty, în prelungiri. A fost a doua lovitură de la 11 metri dictată împotriva oltenilor în acest meci. Prima a fost transformată de Marius Coman (16), jucător care izbutise şi deschiderea scorului în minutul 8. Alexandru Mărieş înscrisese și el înainte de pauză (43).

”O arătură de teren”, spunea Cojocaru după meciul din etapa a 14-a

Și după meciul din etapa a 14-a a sezonului regular al Ligii 2, pierdut de Pandurii cu 2-0 la Recea, pe 25 noiembrie 2020, antrenorul Călin Cojocaru a dat vina pe starea gazonului: ”Echipa asta este foarte bună şi o să vedeţi, pe viitor, că dacă rămâne acelaşi lot, cu siguranţă o să facă o figură frumoasă. Cred că am jucat fotbal în fiecare meci, exceptând partida de la Recea, pentru că nu poţi să joci pe arătura aceea de teren. Sunt convins că putem scăpa de retrogradare.”

”Sponsor” la Pandurii, Cojocaru are susținerea lui Condescu

Principalul creditor al CS Pandurii, Marin Condescu, era optimist înaintea jocului de la Recea și spunea că anntrenorul Călin Cojocaru va avea susținere din partea conducerii, indiferent de rezultate, mai ales că a ajutat, prin diverși sponsori, echipa financiar, în momente critice. Chiar și cantonamentul din iarnă, de la Timișoara, a fost plătit din sponsorizările aduse de Cojocaru!

”Activitatea domnului Cojocaru, administrativă şi sportivă, este una de apreciat. Această echipă, fără Cojocaru nu ar fi existat! Dacă în campionatele trecute ne-am mai implicat şi am vorbit cu jucători, acum nimeni în afară de Cojocaru nu a adus un jucător sau a negociat condițiile, spunându-i cât de greu îi este aici. Mai mult decât atât, a găsit în momente critice resursele financiare, împreună cu noi, prin sponsori şi negocieri directe. Aşa am putut face şi echipamentele. Nimeni nu s-a gândit să mai contribuie măcar cu un rând de echipament ca şi membru fondator. Cojocaru va rămâne în continuare şi are tot creditul nostru. Acum are mult mai mult timp să se ocupe de latura sportivă a echipei. Rezultatele deja se văd”, spunea Condescu înainte de meciul de la Recea.

Etapa viitoare, Pandurii (13 puncte) va juca, sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu CSM Slatina (15 puncte). Următoarea clasată, Ripensia, are 23 puncte, iar Fotbal Comuna Recea a ajuns la 26 de puncte acumulate.

Din play-out mai sunt șase etape, în care majoritatea echipelor, în afară de Metaloglobus, au de disputat cinci jocuri.

https://www.youtube.com/watch?v=yFNfTSoiNzg

Foto: Fotbal Comuna Recea

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-prima-etapa-a-play-out-ului-propune-cinci-meciuri-pentru-sambata-de-la-ora-1100-petrolul-joaca-la-resita-farul-primeste-vizita-ripensiei-19177256

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primarul-marcel-romanescu-socheaza-inca-o-data-pe-mine-nu-ma-obliga-nici-macar-o-hotarare-judecatoreasca-ca-sa-decontez-din-bugetul-primariei-targu-jiu-bani-pentru-cs-pandurii-19177128

Mircea OGLINDOIU 05 Apr. 2021, 10:53 Liga 2
Pe aceeași temă