Pandurii, salvată din nou de Remacle. Mijlocașul le-a adus gorjenilor primul punct în deplasare, cu Csikszereda. Cine este belgianul care a marcat mai mult de jumătate dintre golurile înscrise în acest sezon de trupa din Târgu Jiu

Mircea OGLINDOIU 12 Nov. 2020, 09:54 Liga 2

Pandurii Târgu Jiu a înregistrat în partida restantă de la Miercurea Ciuc, contând pentru etapa a 10-a din Ligii 2, primul punct al sezonului în deplasare. Meciul de miercuri după-amiază, cu FK Csikszereda, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, ambele goluri fiind marcate în decurs de doar 60 de secunde. Gazdele deschiseseră scorul prin Claudiu Apro, din penalty, în minutul 78, iar, la scurt timp, Martin Remacle a egalat, cu un șut superb de la circa 30 de metri.

Remacle a marcat mai mult de jumătate din totalul golurilor izbutite de Pandurii în acest sezon

Belgianul marcase și în singura victorie e gorjenilor din acest sezon, scor 2-1, în etapa a 8-a, la CSM Reșița. Acesta deschisese scorul în minutul 10 al partidei din Valea Domanului. Mijlocașul de 23 de ani mai înscrisese și în partidele pierdute la limită de Pandurii, cu Ripensia Timișoara (scor 1-2) și CS Mioveni (1-2).

De altfel, Remacle a marcat mai mult de jumătate din golurile echipei Pandurii în acest sezon. Echipa antrenată de Călin Cojocaru a înscris doar de 7 ori, iar patru dintre reușite i-au aparținut belgianului.

Așadar, Martin Remacle s-a dovedit a fi cea mai inspirată achiziție a echipei gorjene, care a adus în vară nu mai puțin de nouă jucători străini.

”Este un jucător cu calități foarte bune, dar peste aceste calități sportive, este și un jucător cu un caracter deosebit. Are o determinare ieșită din comun, rar mi-a fost dat să văd jucător cu o asemenea determinare”, a spus directorul sportiv al clubului Pandurii, Camilian Floroiu.

”Într-adevăr, Remacle trece printr-o formă foarte bună, dar pentru mine toți jucătorii contează. E de apreciat ce face Remacle, e foarte bine și pentru noi, și pentru el. Îi aștept și pe ceilalți jucători să vină la un nivel bun, în primul rând fizic, și cu siguranță se vor ridica și ei la un nivel al jocului cum îl are Martin”, a completat antrenorul Călin Cojocaru.

Martin Remacle a ajuns la Pandurii la sugestia unui fan rapidist

Născut la 26 mai 1997, la Vervies, în Belgia, Martin Christophe Jannick Remacle a fost format de academia clubului Standard Liege, iar în 2017 a fost transferat de Torino Primavera – echipa de juniori Under 19. Ca senior a jucat, în 26 de partide, pentru echipa cipriotă de eșalon secund Agia Napa, iar în 2019 a revenit în Belgia, la URSL Vise, din Liga 3, după care a ajuns la Pandurii, la sugestia unui amic roman.

„Înainte de a alege Pandurii am jucat în Belgia, dar ştiam de Pandurii pentru că am un prieten român, un bun prieten care nu joacă fotbal, dar care cunoaşte bine fotbalul din liga secundă din România, el fiind fan al echipei Rapid. Ştiu că Pandurii a fost în prima ligă şi că a jucat şi în Europa League. Îmi doresc să ajungă din nou acolo!”, spunea Remacle, în luna septembrie, pentru site-ul oficial al clubului gorjean.

Martin Remacle este fost international de juniori, evoluând la echipele naționale U18 și U17 ale Belgiei.

Pandurii Târgu Jiu în meciul cu FK Csikszereda: Aldescu – C-tin. Grecu (cpt.), Moisie, Bauben (Peia 52′), Remacle, Jaiteh (Pleșa 72′), Felipe Acosta, Ct. Vaida (Goma 85′), Dodoi, Zaborowski (Velcotă 85′), Diau. Rezerve neutilizate: Al. Oprița – Gal, Nic. Cotolan, Erhard, Habet.

Pandurii, tot pe ultimul loc în Liga 2, dar acum e la egalitate cu Aerostar

După remiza de la Miercurea Ciuc, scor 1-1 cu FK Csikszedera, Pandurii a rămas tot pe ultimul loc în Liga 2, dar a egalat la puncte, 4, Aerostar Bacău. Moldovenii au însă golaveraj superior, 8-18, față de 7-25, cât au oltenii.

Sâmbătă, de la ora 11:00, în etapa a 12-a, Pandurii dispută derby-ul orgoliilor cu Viitorul Pandurii. Partida se joacă pe stadionul Municipal din Târgu Jiu, iar gazdă este echipa susținută de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină.

Înregistrarea meciului FK Csikszereda – Pandurii Târgu Jiu:

Foto: Zoltan Pal / FK Csikszereda

 

Mircea OGLINDOIU 12 Nov. 2020, 09:54 Liga 2
Pe aceeași temă