Pandurii nu crede în varianta propusă de MTS: ”Testarea fotbaliștilor implică foarte mari costuri pentru cluburi.” Gorjenii revin cu noi explicații ale motivului pentru care vor înghețarea sezonului: ”Nu e vorba numai despre noi”

Mircea OGLINDOIU 27 Apr. 2020, 14:07 Liga 2
Pandurii nu crede în varianta propusă de MTS: ”Testarea fotbaliștilor implică foarte mari costuri pentru cluburi.” Gorjenii revin cu noi explicații ale motivului pentru care vor înghețarea sezonului: ”Nu e vorba numai despre noi”

Pandurii Târgu Jiu nu acceptă sub nicio formă reluarea campionatului. După ce s-au opus variantei de a juca restul sezonului fără spectatori, oficialii gorjeni nu-s de acord nici cu măsura propusă de Ministerul Tineterului și Sportului (MTS), de a testa fotbaliștii înainte de antrenamente și meciuri, în mod regulat.

Directorul sportiv al clubului Pandurii, Camilian Floroiu, crede că această variantă nu poate fi pusă în practică din cauza costurilor ridicate. MTS a comunicat această variantă de a testa jucătorii joia trecută, după ce s-a anunțat ridicarea stării de urgență, începând cu 15 mai.

”O să fie destul de greu să reluăm acest campionat. Să sperăm că vom face ce trebuie și nu vom fi primii care dau cu bâta în baltă. Se fac 2-3.000 de teste pe zi la nivel național, acum am văzut că s-ar fi ajuns la 6-7.000 de teste. Numărul e mic, dar noi vrem să punem echipele de fotbal să-și testeze jucătorii?! Cum îi testezi? Aleatoriu? Îi mai testezi azi, îi mai testezi la trei zile, la șapte zile? Jucătorul nu devine imun după testare. O să fie costuri nu mari, ci foarte mari pentru cluburi. Nu știu de unde vor reuși să suporte aceste teste! În cele din urmă, bănuiesc că doar le vor lua temperatura, iar cine are temperatura nu intră la antrenamente. Vom fi măsuri superficiale, iar această relaxare poate să ducă la o infectare a sportivilor”, a declarat Floroiu (foto), conform gorjeanul.ro.

Floroiu se face mai bine înțeles atunci când spune că vrea înghețarea sezonului

Oficialul grupării din Târgu Jiu continuă să susțină că motivul pentru care dorește înghețarea sezonului nu are legătură cu faptul că echipa sa se află pe ultimul loc în Liga 2, fără șanse reale de salvare de la retrogradare.

”Văd că se dorește destul de mult reluarea campionatului. Mi-e și teamă să mai spun câte ceva, pentru că, după declarațiile mele anterioare, în presa națională s-a scris că sunt fantezist, că noi și așa nu aveam spectatori. Nu e vorba numai despre noi. Dau exemplu Universitatea Craiova: acolo sunt 15.000 de oameni, în medie, la meci. Dacă reiei campionatul, dispare spectacolul. Nu știu cât de mult va conta faptul că plătești drepturile de televizare către echipe. Cine va deconta șapte meciuri acasă cu terenul gol, ca să dăm un exemplu. Bugetul unei echipe nu se rezumă doar la anumite drepturi TV.

N-am spus niciodată că anularea sezonului ne-ar avantaja sau nu. Noi ne-am făcut un plan foarte bine pus la punct și pentru Liga 3, iar pentru situația financiară în care se află clubul în acest moment, Liga 3 nu era o greșeală, ci chiar o posibilitate de a-ți reveni din punct de vedere financiar. La ceea ce se întâmplă acum, și la eforturile care se fac de către oamenii care încă mai susțin această echipă de fotbal, este foarte greu să reușești să achiți măcar ce trebuie achitat când vorbim de un joc de fotbal pe teren propriu. În momentul de față, la Târgu Jiu, nimeni nu-și dorește ca această echipă de fotbal să aibă continuitate”, a mai spus Floroiu.

Pandurii se află pe ultimul loc în Liga 2, 19, la 16 puncte sub linia care asigură menținerea în eșalonul secund. Din sezonul 2019-2020 al eșalonului secund mai sunt de disputat 14 etape, însă data la care s-ar relua competiția și în ce mod sunt necunoscute.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sportivii-vor-fi-testati-de-coronavirus-inainte-de-reluarea-antrenamentelor-si-competitiilor-procedura-trebuie-reluata-periodic-ministrul-ionut-stroe-va-fi-o-conditie-organizatorii-de-com-19130690

https://liga2.prosport.ro/seria-1/luna-iunie-un-moment-in-care-competitiile-ar-putea-fi-reluate-e-de-parere-ministrul-tinereturului-si-sportului-dar-spectatorii-vor-mai-avea-ceva-de-asteptat-ce-19130579

Mircea OGLINDOIU 27 Apr. 2020, 14:07 Liga 2
Pe aceeași temă