Pandurii, la prima victorie după 13 luni de secetă! Antrenorul Călin Cojocaru a spart gheața cu CSM Reșița: ”Am avut o atitudine exemplară.” Pentru gorjeni a debutat și un fost junior la AS Roma

Mircea OGLINDOIU 18 Oct. 2020, 11:15 Liga 2

Fără victorie din 14 septembrie 2019, când s-a impus, în etapa a 7-a a sezonului trecut, cu 1-0 în deplasarea de la Metaloglobus București, Pandurii Târgu Jiu a câștigat sâmbătă, 17 octombrie 2020, în runda a 8-a din actuala stagiune a Ligii 2, cu 2-1 la CSM Reșița.

Martin Remacle (9) și Gabriel Dodoi (32) au înscris pentru gorjeni, care au obținut astfel primul rezultat pozitiv al sezonului, după ce în precedentele șase partide din campionat înregistraseră doar înfrângeri pe linie, cu Metaloglobus București (scor 0-3 la masa verde), Rapid (1-2), Turris Oltul Turnu Măgurele (0-5), Concordia Chiajna (0-4), CS Mioveni (1-2) și Universitatea Cluj (0-2), la care se adaugă și eșecul cu ACSO Filiași, scor 0-2, în turul 3 al Cupei României.

Călin Cojocaru se putea lăuda doar cu o remiză în cele 14 jocuri oficiale pe banca gorjenilor

Eșecul cu Pandurii i-a fost fatal antrenorului Alexandru Pelici, care și-a dat demisia de la CSM Reșița. Bănățenii n-au reușit nicio victorie în cele patru partide disputate în calitate de gazde și au marcat primul gol pe teren propriu de-abia în minutul 89 al partidei cu Pandurii, prin Emanuel Dat.

De partea cealaltă, gorjenii au înscris în Valea Domanului tot atâtea goluri câte reușiseră în precedentele șase partide din actuala stagiune!

”A fost un meci foarte greu, intens. Am întâlnit o echipă bună, în criză de rezultate ca şi noi (n.r – Pandurii avea 0 puncte înaintea acestui joc, CSM Reșița acumulase 8), dar am avut o atitudine exemplară. Am reuşit să marcăm repede şi ştiam că dacă deschidem scorul o să le fie foarte greu să întoarcă rezultatul. Ştiam că vor veni peste noi, se vor descoperi, ceea ce s-a şi întâmplat, dar ne-am apărat exemplar, exceptând ultima fază. Nu cred că şi-au creat ocazii imense de gol. Într-adevăr, ne-au dominat ca posesie”, a declarat, la sfârșitul partidei, antrenorul gorjenilor, Călin Cojocaru.

Acesta debutase pe banca ”pandurilor” pe 16 noiembrie 2019, data la care noua sa echipă a fost învinsă, în Regie, de Rapid, cu scorul de 4-0. A urmat remiza de la Târgu Jiu, cu Concordia Chiajna (0-0), după care au venit înfrângeri pe linie, cu Turris Oltul Turnu Măgurele (0-1), ASU Politehnica Timișoara (0-1), CSM Reșița (1-4), Viitorul Pandurii (0-4) și Campionii FC Argeș (0-4). Ulterior, campionatul s-a întrerupt din cauza izbucnirii pandemiei cauzate de apariția COVID-19.

Pandurii și-a adus un fost junior de la AS Roma

Cu CSM Reșița, la Pandurii a debutat și mijlocașul de 21 de ani Bakary Jaiteh (foto, cu numărul 21), fost junior la AS Roma și Foggia, în timp fundașul Nicolae Cotolan, revenit recent la echipa gorjeană, a bifat primul joc din actuala stagiune.

Pandurii în meciul de la CSM Reșița: Aldescu – Erhard, Nic. Cotolan, Moisie, Jaiteh, Velcotă (cpt.)(Goma 86′), Peia (Al. Vasilescu 72′), Dodoi, Remacle, Filipe Acosta, Bunga (Cuțitoiu 90+3′). Rezerve neutilizate: Iovicin – Ct. Vaida, Zaborowsky, Bauben, R. Cojocaru, Habet

După victoria de la CSM Reșița, Pandurii a rămas tot pe ultimul loc în Liga 2, dar a egalat la puncte Aerostar Bacău. Moldovenii au însă golaveraj superior, 6-12, spre deosebire de olteni, care au 4-19.

Pentru echipa lui Călin Cojocaru urmează două partide pe teren propriu. Dacă sâmbăta viitoare, în etapa a 9-a, va primi vizita Ripensiei Timișoara, pe 28 octombrie va disputa restanța cu Farul Constanța, din runda a 7-a.

Foto: Miruna Maria Mihancea

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-ramas-fara-antrenor-alexandru-pelici-si-a-dat-demisia-dupa-esecul-cu-pandurii-ceva-trebuie-sa-se-schimbe-si-o-sa-se-schimbe-incepand-cu-plecarea-mea-19152906

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-8-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-partida-zilei-are-loc-la-constanta-de-la-ora-1200-liderul-sta-in-aceasta-runda-19152820

Mircea OGLINDOIU 18 Oct. 2020, 11:15 Liga 2
Pe aceeași temă