Pandurii a scapăt de faliment! În celălalt proces, pe care îl are cu acționarii, clubul din Târgu Jiu a recuzat judecătorul de caz, pe motiv că e rudă cu primarul Romanescu!

Mircea OGLINDOIU 02 Jul. 2020, 14:06 Liga 2
Pandurii a scapăt de faliment! În celălalt proces, pe care îl are cu acționarii, clubul din Târgu Jiu a recuzat judecătorul de caz, pe motiv că e rudă cu primarul Romanescu!

După ce, în luna aprilie, reușise să suspende decizia de faliment, stabilită în noiembrie 2019 de Tribunalul Gorj, Pandurii Târgu Jiu a primit ieri, 1 iulie 2020, o decizie definitivă, totodată și favorabilă, din partea instanței. Astfel, Curtea de Apel Craiova a respins, miercuri, prin sentință definitivă, solicitarea de intrare în faliment a clubului de fotbal.

Procesul cu asociații, amânat la solicitarea clubului. Judecătorul este rudă cu primarul Romanescu

Următorul proces pe care Pandurii îl are este cel cu acționarii. Acesta a ajuns la Înalta Curte de Justiție și Casație și va fi judecat pe 15 iulie. Acțiunea ar fi trebuit să intre pe rol în data de 30 iunie, dar s-a amânat, după ce clubul a solicitat recuzarea judecătorului de caz, care este rudă cu primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Consiliul Local Târgu Jiu este unul dintre cei cinci membri asociați pe care Pandurii i-a acționat în instanță pentru neplata cotizațiilor aferente anilor 2014-2017.

Conform oficialiilor echipei de fotbal, magistratul fixase o taxă de timbru de peste 100.000 lei pentru a judeca acest proces, cu toate că unei societăți aflate în insolvență, cum este și cazul clubului de fotbal Pandurii, nu i se poate percepe taxă de timbru în litigiile din perioada insolvenței.

Tribunalul Gorj și Curtea de Apel Craiova au obligat membrii asociați că plătească 3 milioane de euro, dar sendințele au fost de fiecare data contestate.

”Pe 15 iulie avem termen la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în procesul cu membrii-asociaţi. Noi sperăm să nu mai dureze mult acest proces şi să avem şi câştig de cauză. Şi atunci toate problemele de la Pandurii Târgu Jiu se vor rezolva”, a spus Marin Condescu, principalul creditor al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

Marin Condescu: ”Sunt șanse foarte mari să ieșim din insolvență”

Astfel, în cazul în care va avea câștig de cauză și la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Pandurii se poate gândi la ieșirea din insolvență. Oficialii echipei de fotbal au reușit să suspende și o decizie a ANAF Gorj, care imputase clubului 2,5 milioane de euro. Pandurii mai are datorii către foștii antrenori sau jucători, dar și către Marin Condescu, care solicită aproape 1 milion de euro, bani pe care i-ar avea de încasat pentru munca prestată între 2003-2014, perioadă în care era președinte al clubului!

”Ce pot eu să spun acum este că, în aceşti ani de insolvenţă, datorită administratorului special Marin Golea şi a administratorului judiciar Emanoil Ciobanu, am câştigat procese de peste 3 milioane de euro, dintre care două milioane şi jumătate numai de la ANAF. Acum, cele mai mari datorii sunt la foşti jucători, cu care putem să negociem, între anumite limite, pentru a nu mai avea datorii atât de mari la ei, deşi sunt bani pentru care ei au muncit şi au adus la un moment dat venituri la club. În acest moment datoriile clubului nu mai depăşesc două milioane de euro, pentru că cei doi administratori au câştigat foarte multe procese în această perioadă. Judecând din perspectiva unei societăți aflate în insolvență, sunt șanse foarte mari să ieșim din insolvență, după ce vor intra în cont banii de la membrii-asociați”, a mai precizat Condescu.

Aflată la limita supraviețuirii, Pandurii, fostă vicecampioană a României în 2013, s-a zbătut în ultimii 3 ani în subsolul eșalonului secund. În această ediție s-a menținut în Liga 2 datorită ”înghețării” sezonului din cauza pandemiei COVID-19 și a deciziei FRF ca nicio echipă să nu retrogradeze. Altfel, trupa gorjeană nu avea nicio șansă de menținere, fiindcă era ultima clasată, cu doar opt puncte acumulate în 24 de etape.

Mircea OGLINDOIU 02 Jul. 2020, 14:06 Liga 2
Pe aceeași temă