Pandurii a câștigat procesul cu acționarii. Marin Condescu exultă: ”S-a făcut, în sfârșit, dreptate! Urmează să ne reorganizăm și să revenim în Liga 1.” Promisiunea pe care o face față de club și dorința pe care o are de la creditori | EXCLUSIV

Mircea OGLINDOIU 25 Mar. 2021, 14:00 Liga 2
Pandurii a câștigat procesul cu acționarii. Marin Condescu exultă: ”S-a făcut, în sfârșit, dreptate! Urmează să ne reorganizăm și să revenim în Liga 1.” Promisiunea pe care o face față de club și dorința pe care o are de la creditori | EXCLUSIV

După mai bine de 3 ani de la prima înfățișare a acțiunii intentate în instanță, Pandurii Târgu Jiu a primit, în sfârșit, decizia finală în procesul cu membrii-asociați ai clubului! Miercuri, 24 martie 2021, a avut loc ultimul termen, iar Înalta Curte de Casație si Justiție a publicat, astăzi, 25 martie, decizia.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat câștig de cauză clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu în procesul cu cei cinci asociați. Pandurii a câștigat la fond și la apel, dar de data aceasta soluția este definitivă, ICCJ respingând recursurile acționarilor.

Pandurii a câștigat procesul cu acționarii

Astfel, Pandurii are de primit aproximativ 3,3 milioane de euro, după cum urmează: 6.398.608,88 lei de la CEO (Complexul Energetic Oltenia), 4.898.219,86 lei de la SC Artego SA, 2.861.747,68 lei de la Consiliul Local (Primăria) Târgu Jiu, 769.543,23 lei de la Consiliul Județean Gorj și 516.983,76 lei de la USMO (Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia).

”Respinge ca nefondate recursurile declarate de recurenţii-pârâţi S.C. COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA S.A., S.C. ARTEGO S.A., Consiliul Judeţean Gorj şi Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu împotriva deciziei nr. 698 din 18 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Craiova – Secţia a II-a Civilă. Declină în favoarea Curţii de Apel Craiova competenţa de soluţionare a recursului declarat de recurenta-pârâtă S.C. COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA S.A. împotriva încheierii nr. 35 din 20 martie 2018, pronunţată de Tribunalul Gorj – Secţia a II-a Civilă. Definitivă. Fără nicio cale de atac în ce priveşte dispoziţia de declinare a competenţei”, se arată pe portalul Înaltei Curți.

Toate entitățile menționate au depus, anul trecut, cerere de retragere din acționariatul clubului Pandurii. Au însă, de plătit, conform deciziei de acum a Înaltei Curte de Casație și Justiție aproximativ 3,3 milioane de euro, reprezentând cotizațiile menționate în contractele aferente anilor 2014-2017. Clubul Pandurii vrea să-i dea în judecată și pentru următorii ani, 2017-2020.

Din 2017, Pandurii se află în insolvență, deși în 2013 devenea vicecampioana României și juca în grupele Europa League. A mai jucat în preliminariile Europa League și în 2015.

Marin Condescu: ”Urmează să ne reorganizăm și să revenim înapoi unde ne e locul, în Liga 1”

Marin Condescu, principalul creditor al clubului Pandurii, a reacționat pentru Liga2.ro după decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

”S-a făcut, în sfârșit, dreptate! După mai bine de 3 ani prin tribunale, am primit ceea ce ni se cuvenea! Nu mai contează acum că a durat atât, deși am pierdut ani, în care puteam reveni în Liga 1 dacă primeam banii la timp! Nu-i timpul pierdut. Urmează să ne reorganizăm și să revenim înapoi unde ne e locul, în Liga 1. Urmează ca toți creditorii să-și primească restanțele. Eu am de primit 1 milion de euro, dar voi solicita să iau doar 10 la sută! Vedem dacă și ceilalți acceptă o sumă mai mică, fiindcă datoriile totale sunt destul de mari”, a declarat, pentru Liga2.ro, Marin Condescu.

Acesta are de recuperat, în nume propriu, aproape 1 milion de euro de la Pandurii, reprezentând salariile și bonusurile de performanță neprimite pentru perioada 2005-2014, plus banii personali cu care susține că a împrumutat clubul.

Săptămâna trecută, conducerea clubului Pandurii a depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj împotriva Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu, acuzațiile fiind grave: abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu în formă continuată, fals intelectual, bancrută frauduloasă, complicitate la bancrută frauduloasă și furt de proprietate.

Primarul din Târgu Jiu nu-i mai dă niciun viitor clubului Pandurii: ”E sortit eșecului”

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spunea, nu cu mult timp în urmă, că nu-i mai dă niciun viitor clubului Pandurii, chiar dacă va avea câștig definitiv în procesul cu asociații, ceea ce s-a întâmplat acum.

”Eu, în 2017, când am devenit primarul Municipiului Târgu Jiu, clubul era deja în insolvență. Eu am avut o discuție atunci și le-am spus cum privesc eu lucrurile. Au fost apoi niște procese și chiar dacă Pandurii va câștiga acei bani (n.r. – 3,3 milioane de euro, reprezântând cotizațiile neachitate ale acționarilor), nu înseamnă acest club are viitor. Odată ce ți-ai pierdut credibilitatea în relația cu administrația publică locală, nu ai sorți de izbândă! Cu Golea (n.r. – Marin Golea, administratorul special al CS Pandurii) și Condescu (n.r. – Marin Condescu – fost președinte, acum principal creditor la CS Pandurii), orice proiect e sortit eșecului! Nu vreau să-i iau lui Condescu din anumire merite, fiindcă a reușit să coaguleze toate aceste instituții în jurul echipei: CEO, Primăria, Consiliul Județean… Cu 10 milioane de euro pe an, vă garantez că și eu făceam performanță, și nu am foarte multe cunoștințe de management sportiv! (n.r. – sunt cluburi, din România, care au investit mult mai mulți bani și tot nu au jucau în grupele Europa League). Problema e dacă poți face performanță când ai 1 milion de euro buget!”, susține Romanescu.

Pe plan sportiv, Pandurii se află pe ultimul loc în Liga 2, 20, cu doar 10 puncte, fiind la egalitate cu Aerostar Bacău, echipă care are un golaveraj mai bun. În ultima etapă a sezonului regular, Pandurii joacă pe teren propriu, duminică, de la ora 18:00, cu Unirea Slobozia.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-plangere-penala-impotriva-primariei-si-consiliului-local-al-municipiului-targu-jiu-acuzatiile-gravele-pe-care-le-face-clubul-fanion-al-gorjului-19175270

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derapaj-al-primarului-din-targu-jiu-la-adresa-fostilor-internationali-pandurii-adusese-niste-epave-de-dus-la-cimitir-sapunaru-sanmartean-sau-herea-erau-vedetele-echipei-din-acel-m-19173848

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sapunaru-il-da-in-judecata-pe-primarul-din-targu-jiu-pentru-grave-prejudicii-create-imaginii-si-carierei-mele-de-fotbalist-profesionist-cuvintele-care-l-au-facut-pe-fostul-internat-19174022

 

Mircea OGLINDOIU 25 Mar. 2021, 14:00 Liga 2
Pe aceeași temă