„Pacientul” U Cluj rămâne în „comă”! „Șepcile roșii” sunt din nou pe loc retrogradabil după 1-1 cu Ripensia și ar trebui să uite de promovare

Ripensia a revenit pe Cluj Arena, acolo unde îi stricase primăvara lui „U” Cluj, cu o victorie care în sezonul trecut a scos echipa clujeană din lupta pentru promovarea directă. Tot Pelici era pe bancă și atunci, iar lucrurile stăteau la fel doar în privința obiectivelor. Ripensia, o echipă liniștită, fără gânduri mari, iar „U” Cluj o echipă cu planuri mari, dar realizări puține. Jucătorii lui Falub se fereau de clasament, cel care nu reflectă nici bugetul, nici așteptările și sperau ca Ripensia să nu mai oprească și drumul lor din fuga de subsolul clasamentului. „Suntem ca un pacient în comă”, a spus Adrian Falub, caracterizând situația echipei.

Pelici, „nașul” lui „U” Cluj

Meciul a început cu ocazii pentru clujeni, care și-a dat seama de dezamăgirea provocată fanilor și din faptul că o zi ploioasă a adunat sub 1.000 de spectatori pe o arenă cu peste 30 de mii de locuri. Gavra n-a găsit poarta (19), iar Rafa a nimerit bara (23). Marile probleme ale lui U erau în defensivă, iar prima gafă putea să-i coste un gol, la ocazia lui Hecsko (13).

Galeria lui U simțea că vede meciul din primăvară, când Kay a fost depășit prea ușor de Voinea, care l-a lobat pe Bozoancă și a marcat (26). Era o nouă lovitură primită de fanii lui U Cluj, și așa extrem de dezamăgiți în acest sezon. Cu 10 minute înainte de finalul primei părți se auzeau primele fluierături, iar duminica se anunța complicată pentru băieții lui Falub.

Neputincioși, fără reacție, fără idei și fără un plus de tehnica în față, clujenii n-au putut să marcheze până la pauză. În plus, contraatacurile Ripensiei însemnau mereu panică pentru cuplul de fundași Kay-Crăciun, cu probleme mari de viteză.

Intrarea lui Goga a schimbat jocul, dar veteranul a ratat victoria în prelungiri

Cum s-a întâmplat mai tot timpul în ultimii ani, a fost nevoie să intre Goga pentru a se anima puțin atacul clujenilor. U Cluj și-a mărit presiunea pe poarta puștiului Dobre, în condițiile în care Ripensia nu a mai contat în atac. Așa au venit ocaziile lui Crăciun (60) și Dican (65), dar și egalarea, după lovitura de cap a juniorului Dican (82).

Clujenii mai aveau speranță și au scăpat și de eliminarea lui Kay, care era evidentă, dar trecută cu vederea de arbitru. În prelungiri, Goga a avut șansa victoriei, dar a tras în portarul de 18 ani și U Cluj își dezamăgește din nou fanii.

„Pacientul” U Cluj rămâne în „comă”. Cu unul dintre cele mai mari bugete din Liga 2 este pe loc retrogradabil, iar promovarea n-ar mai trebui să fie nici măcar un vis frumos.

UNIVERSITATEA CLUJ – RIPENSIA TIMIȘOARA 1-1
Victor Dican 82′ / Albert Voinea 26′

Dur-Bozoancă – R. Takacs, Jay, Art. Crăciun, Berci – Rafa Miranda (Goga 53′), Dican (Burghele 88′), G. Florescu (cpt.), Taub (Nic. Pîrvulescu 71′) – Al. Pop, Gavra
Rezerve neutilizate: Gorcea – Andre Ceitil, Inacio Miguel, Vl. Mihalcea
Antrenor: Adrian Falub

Șt. Dobre – Ad. Popa, Hecsko (cpt.), Apro, C. Toma – Burdeț (Stoi 69′), T. Călin – C. Lungu (M. Fotescu 82′), Tudorache (M. Staicu 90′), Monea – Alb. Voinea
Rezerve neutilizate: Mociu – Chera, I. Gavrilă, Tînc
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca); Arbitru: Marius Omuț (Satu Mare); Asistenți: Răzvan Constantin Nistoran (Reșița) și Ovidiu Timar (Marghita); Rezervă: Octavian Ciucanu (Brașov); Observatori: Constantin Gheorghe (Suceava) și Daniel Sabou (Zalău).

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax Foto

Pe aceeași temă