Ovidiu Stângă a rămas cu gust amar după debutul cu înfrângere pe ”Ion Oblemenco” cu ”FC U” Craiova. ”Nu pot să reproșez arbitrului că nu avem noi atitudine, reacție și ceea ce înseamnă joc de fotbal”

Marius ANGHEL 09 Mar. 2021, 22:47 Liga 2

”FC U” Craiova a pierdut cu CS Mioveni, scor 1-2, primul meci din acest sezon de Liga 2, chiar la debutul în campionat pe noul stadion ”Ion Oblemenco”, acolo unde mai jucase doar de două ori, în Cupa României, în care, de asemenea, a suferit înfrângeri.

Cu Ovidiu Stângă antrenor, U Craiova 1948 SA are două meciuri, remiza la scorul de 0-0, în runda trecută, la Concordia Chiajna și înfrângere de acasă cu CS Mioveni, scor 1-2.

Craiova a condus, dar s-a bătut singură cu CS Mioveni, la debutul pe ”Ion Oblemenco”

Cu CS Mioveni, oltenii sperau să refacă avantajul de trei puncte în fruntea Ligii 2 și să-și încânte suporterii din Peluza Sud 1997, cei care i-au încurajat atât la antrenament, cât și înaintea primului joc din campionat desfășurat pe ”Ion Oblemenco”.

Andrea Compagno a deschis scorul în minutul 52, după o primă repriză slabă în ocazii, Huyghebaert trebuia eliminat în minutul 61, iar apoi ”leii adevărați”, cum singuri și-au spus înaintea jocului, au clacat și s-au bătut singuri. Dragoș Albu (78) a comis penalty, iar Mihai Ișfan (80) n-a ratat, iar apoi belgianul Jeremy Huyghebaert (81) mai bine ar fi fost eliminat, ca să nu fie prezent la faza în care și-a dat autogol.

E drept că și oltenii au mai avut apoi un gol prin Claudiu Bălan (87), însă asistentul Raul Ghiciulescu a ridicat fanionul penalty offside. Reluările au arătat însă, cu stop cadru, că arbitrul a greșit.

Ovidiu Stângă: ”Cu astfel de atitudine și astfel de decizii, nu putem scoate mai mult din meciuri”

La finalul jocului, Ovidiu Stânga le-a reproșat jucătorilor săi multele erori comise, dar și atitudinea de pe teren.

”Este un gust amar pentru echipă, mai amar pentru mine. Pentru că, sincer, nu m-așteptam să găsesc atât de multe greșeli într-un meci de fotbal.

Presiunea este pe tot grupul, este și pe mine. Asta nu ne împiedică să ne antrenăm în continuare și să luăm fiecare meci în parte, pentru că, cu astfel de atitudine și astfel de decizii, pe care le luăm împreună, nu putem scoate mai mult din meciuri.

Presiunea a fost în plus pentru că am jucat pe «Oblemenco». Presiunea a fost pe fiecare post în parte, presiune a fost din partea tuturor, a fost și pe mine. Am gestionat-o mai puțin bine și asta a dus la pierderea acestui meci.

Suporterii au fost tot timpul alături de noi. Eu sper să fie în continuare alături de echipă, cu siguranță vor fi. Dar dezamăgirea, vizavi de rezultatul de azi, va înrăutăți spiritul suporterilor”, a declarat Ovidiu Stângă, la microfonul DigiSport.

Stângă dă vina pe jucătorii săi, nu pe arbitraj

Antrenorul Craiovei n-a vrut să comenteze arbitrajul lui Florin Marcu, dând vina tot pe jucătorii săi.

”Ce pot să spun despre arbitraj? Până la penalty și golul nostru din offside, dacă a fost sau nu, am făcut greșeli mari, care trebuiau remediate până ajungea mingea în 16 metri. Cum a fost și la ultima fază, când am reușit să înscriem din offside, dacă a fost. Nu pot să reproșez arbitrului că nu avem noi atitudine, reacție și ceea ce înseamnă joc de fotbal”, a mai spus Ovidiu Stângă.

Deciziile au fost atât pro, cât și contra U Craiova 1948 SA. Jeremy Huyghebaert trebuia eliminat în minutul 61, oltenii reclamă faza penalty-ului în care Dragoș Albu (78) l-a atacat pe Bogdan Rusu după ce acesta lovise mingea, dar și golul anulat al lui Claudiu Bălan (87).

Cât despre revenirea sa pe ”Ion Oblemenco”, Stângă a șocat cu răspunsul său: ”Eu am trăit momente frumoase aici. Ce am trăit în seara asta nu am trăit de multe ori și sper să nu fie ultima.”

”FC U” Craiova rămâne lider, însă are emoții pentru calificarea în play-off

Cu un punct acumulat în primele două meciuri oficiale din 2021, ”FC U” Craiova rămâne pe locul 1 în Liga 2, însă acum e la egalitate, 31 de puncte, cu ASU Poli, timișorenii având însă un golaveraj inferior.

În etapa următoare, Craiova joacă la ”U” Cluj (vineri, ora 18:00), al meci capital pentru play-off. În sezonul regular mai are apoi meciuri cu Farul Constanța (acasă) și CSM Reșița (deplasare).

REZUMAT ”FC U” Craiova – CS Mioveni 1-2:

Foto: Cătălin Ciupureanu (Sport Pictures) și Remus Badea (Mediafax Foto)
Video: TelekomSport

Marius ANGHEL 09 Mar. 2021, 22:47 Liga 2
Pe aceeași temă