Ovidiu Herea a găsit motivul pentru care Metaloglobus a ratat play-off-ul: ”Arbitrajul și-a spus cuvântul în privința noastră.” Fostul rapidist susține cu tărie numirea lui Mutu ca antrenor la echipa din Giulești

Adi MARICA 05 Mar. 2022, 18:22 Liga 2

Ajuns la 37 de ani, pe care îi va împlini în curând, la 26 martie, Ovidiu Herea joacă fără probleme în Liga 2. La Brașov, doar starea terenului i-a pus ceva probleme, în meciul în care Metaloglobus s-a impus cu 2-0, în etapa a 18-a, penultima a sezonului regular.

Ovidiu Herea spune că arbitrajele de care a avut parte Metaloglobus au privat-o de play-off

Metaloglobus a câștigat la Brașov, însă nu mai avea șanse la accederea în play-off de ieri seară, când Steaua s-a impus în meciul din Ghencea cu Poli Iași (scor 3-1).

Pe Tineretului au marcat Claudiu Herea, fratele mai mic al lui Ovidiu Herea, care a deschis scorul în minutul 15 dintr-un penalty obținut de Sin în fața lui Leonte, și Lucian Cazan, în minutul 17, din apropierea porții, după o centrare din corner, o reluare a lui Lung și o respingere a goalkeeperului Popescu.

Ovidiu Herea crede că Metaloglobus e victima arbitrajelor în acest sezon, din acest motiv a ratat calificarea în play-off.

”A fost un meci greu, disputat pe un teren greu, contra unei echipe bune. Ne așteptam ce ne așteaptă aici, dar am fost montați toată săptămână și am fost încrezători că putem lua cele trei puncte și acest lucru s-a văzut în atitudinea pe care am avut-o pe teren.

Noi ne-am făcut datoria și cred că dacă nu câștigam la Brașov aveam șanse să ajungem chiar la baraj! Poți prinde o grupă grea și s-a văzut în acest campionat că orice echipă poate bate pe oricine. Este o victorie mare pentru noi. Noi am pierdut șansa de a ne califica în play-off. Din punctul meu de vedere, a fost un an în care arbitrajul și-a spus cuvântul în privința noastră.

Brașovul eu cred că va ajunge la baraj, iar acolo eu cred că au șanse să se mențină în Liga a 2-a. Campionatul Ligii a 2-a este unul greu, destul de echilibrat. Foarte puțini jucători care vin de la Liga 1 fac față în Liga a 2-a, pentru că sunt meciuri de luptă, echipele sunt foarte agresive, iar terenurile nu sunt de calitate”, a spus Ovidiu Herea.

Numirea lui Adrian Mutu ca antrenor la Rapid, văzut ca ”un lucru bun”

Jucător important în istoria Rapidului, Ovidiu Herea consideră inspirată aducerea lui Adrian Mutu ca antrenor la clubul din Giulești.

”Era nevoie de un șoc la echipă având în vedere seria rezultatelor din ultima perioadă. Am văzut că sunt mulți oameni care-l contestă pe Adi Mutu având în vedere trecutul lui dinamovist. Din ce știu eu, Mutu a jucat doar șase luni la Dinamo, nu-l consider un dinamovist. Dacă ne uităm în istoria Rapidului, cele mai mari performanțe le-a avut cu antrenori care au fost la Dinamo. Venirea lui Mutu este un lucru bun, o schimbare de bun augur și sper ca el să demonstreze că este un antrenor mare”, a declarat Herea.

Herea nu se gândește încă la retragere

Despre viitorul său ca fotbalist, Ovidiu Herea a spus că se va gândi la finalul sezonului.

”Nu știu, voi vedea în vară, când voi lua o decizie. Așa am zis în fiecare an, momentan mă simt bine, sunt apreciat la Metaloglobus, avem un grup extraordinar și acest lucru se vede pe teren”, a încheiat căpitanul celor de la Metaloglobus.

Metaloglobus va întâlni Steaua în ultima etapă

Metaloglobus are 28 de puncte și se află pe locul 9 în Liga 2, fără să mai aibă șanse la play-off, după ce ieri Steaua a câștigat meciul cu Poli Iași (scor 3-1). Singura speranță a bucureștenilor era ca Steaua să nu ia niciun punct cu Iașiul, deci inclusiv din meciul direct, în ultima etapă, însă trebuia să se împiedice și FK Miercurea Ciuc și Unirea Slobozia, lucru care nu s-a întâmplat.

În ultima rundă, Metaloglobus joacă acasă chiar cu Steaua, care are șase puncte în fața sa și momentan e pe locul 4.

Metaloglobus în meciul cu FC Brașov: Gavrilaș – I. Sîrbu, D. Lung, Cazan, Andr. Sava – Liv. Mihai (Caramalău 90+1′), Andr. Răuță, Sin (Andr. Florescu 70′) – Covalciuc (Pandele 31′), Cl. Herea (Potecea 90+1′), Ov. Herea (cpt.)(Al. Enache 70′). Rezerve neutilizate: Nedelcovici – Boiangiu, Mănăilă, Negoescu.

Antrenorul Metaloglobusului, Nicolae Grigore, a fost suspendat pentru acest meci, astfel că l-a privit din tribună. Indicații de pe marginea terenului a dat antrenorul secund Viorel Ferfelea.

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ko-in-trei-minute-fc-brasov-s-a-prabusit-cu-metaloglobus-calin-moldovan-e-inexplicabil-inceputul-de-joc-am-luat-doua-goluri-pe-greseli-19221853

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-dincele-cele-zece-echipe-care-intra-la-joc-doar-una-mai-are-sanse-la-play-off-unirea-slobozia-19221698

https://liga2.prosport.ro/seria-1/organizatorii-s-au-lupta-cu-zapada-inainte-de-fc-brasov-metaloglobus-a-nins-abundent-peste-noapte-la-brasov-iar-suprafata-de-joc-a-fost-acoperita-cu-un-strat-gros-de-nea-cum-se-19221702

Adi MARICA 05 Mar. 2022, 18:22 Liga 2
Pe aceeași temă