Ovidiu Herea consideră că FRF a nedreptățit Metaloglobus, egala Rapidului în clasament, neprimind-o în play-off: ”Aveam și noi șanse la promovare.” Cum vede lupta pentru accederea în Liga 1 | VIDEO

Ovidiu Herea consideră că Metaloglobus a fost nedreptățită de FRF fiindcă nu a fost primită în play-off-ul Ligii 2, deoarece era la egalitate de puncte cu Rapid, ultima echipă care a intrat în mini-turneul de promovare. Experimentatul mijlocaș a vorbit la ProSport LIVE despre cine crede că va avea câștig de cauză în lupta pentru accederea în Liga 1, UTA, Rapid și Petrolul fiind în topul preferințelor sale.

În play-off-ul Ligii 2 adoptat de FRF în această situație generată de pandemia de COVID-19, care a dus la ”înghețarea” sezonului regulat după doar 24 de etape dintr-un total de 38, vor participa șase echipe. Acestea sunt și cele aflate în fruntea eșalonului secund până în momentul suspendării, dar, mai presus de atât, sunt cele care și-au depus dosarul pentru obținerea licenței de Liga 1, confirmând, astfel, că își doresc cu adevărat promovarea.

La egalitate cu Rapid, a șasea clasată din Liga 2, este Metaloglobus, însă clubul bucureștean nu a fost primit în play-off și nici nu s-a arătat revoltat public față de această decizie a FRF.

”Cele 6 cluburi – singurele care au solicitat licența pentru participarea în Liga 1 în sezonul 2020-2021, astfel încât integritatea sportivă să nu aibă de suferit – vor disputa un play-off constând în 5 etape (o singură manșă), cu mențiunea că echipele de pe primele trei poziții vor disputa 3 din cele 5 jocuri pe teren propriu. Clasamentul va fi actualizat cu rezultatele din aceste ultime 5 runde în urma înjumătățirii punctelor acumulate până la data de 16 martie 2020”, a motivat FRF play-off-ul cu primele șase clasate.

Ovidiu Herea: ”Suntem nedreptățiți că nu am fost și noi, Metaloglobus, incluși în play-off”

Totuși, căpitanul echipei Metaloglobus, Ovidiu Herea (35 de ani), crede că ar fi fost corect și ca formația sa să fie inclusă în play-off, fiindcă a demonstrat pe teren că merită acest lucru. Consideră că FRF a nedreptățit trupa bucureșteană, luându-i-se dreptul de a visa la promovare.

”Am avut un sezon bun la Metaloglobus și, din păcare, nu am intrat în acest play-off, cu toate că pe teren am demonstrat că meritam să jucăm acolo. Din punctul meu de vedere, suntem nedreptățiți că nu am fost și noi incluși în play-off. Pentru că ne câștigasem acest drept pe teren, având în vedere că suntem la egalitate de puncte cu Rapidul, cred că puteam să fim și noi acolo, să ne jucăm șansa noastă până la capăt. Poate nu promovam noi, suntem un club destul de mic, dar pe teren se poate întâmpla orice și cred că aveam și noi această șansă”, a spus Ovidiu Herea la ProSport LIVE.

Ovidiu Herea a înscris 11 goluri în 22 de meciuri jucate în acest sezon pentru Metaloglobus, atâtea goluri câte a dat și în ediția trecută a Ligii 2, când a evoluat însă în 33 de partide. Foto: Flavius Buboi / Mediafax Foto

Pe UTA o consideră dezavantajată, pe Rapid și Petrolul și le dorește în Liga 1

Despre înjumătățirea punctelor, Herea e de părere că această regula a dezavantajat UTA, care poate fi ajunsă din urmă în play-off dacă va începe cu stângul cele cinci etape rămase de jucat. Rapid și apoi Petrolul sunt echipele pe care și le dorește în Liga 1.

”UTA este dezavantajată, având în vedere că era la o diferență de 11 puncte și această decizie s-a luat în timpul campionatului. Să-ți mai mai mult de jumătate din puncte, te dezavantajează. Dar asta e decizia care s-a luat și trebuie să o respecți. UTA pleacă cu un mic dezavantaj. Mic, pentru că se poate întâmpla orice. Sunt echipe foarte bune în play-off și, dacă ne uităm, o diferență de cinci puncte poate fi recuperată în cinci meciuri. Dacă ai început cu un pas greșit acest play-off, apoi ai o deplasare destul de grea, atunci diferența asta nu va mai conta.

Eu îmi doresc ca Rapidul să revină în Liga 1. Am spus mereu că locul Rapidului, nu numai al Rapidului, ci al echipelor de tradiție, ar fi în Liga 1, pentru că fotbalul este mult mai sărac fără aceste echipe, fără suporteri. Apoi văd Petrolul”, a mai spus Ovidiu Herea.

UTA, Rapid și Petrolul, cele mai puternice echipe din play-off, în opinia lui Herea

Experimentatul jucător și-a spus părerea și despre forța arătată pe teren de cele șase echipe care vor participa în play-off-ul Ligii 2, observată în meciurile directe pe care le-a avut cu ele. Tot UTA, Rapid și Petrolul sunt în topul lui Ovidiu Herea.

”UTA mi s-a părut o echipă foarte puternică și îl cunosc foarte bine pe Gyuszi, fiindcă am lucrat cu el la Metaloglobus. E o echipă foarte bine organizată, foarte bine pregătită și ei mi s-au părut cei mai puternici. După aia, Rapidul, având în vedere că sunt în spatele lor acei suporteri minunați și în orice moment te pot împinge de la spate și te pot scoate dintr-un impas. Lucrul ăsta s-a văzut în multe meciuri din acest campionat. După aia, Petrolul”, a declarat Herea la ProSport LIVE.

Ovidiu Herea visează să își încheie cariera la Rapid, dar crede că va continua să joace alături de fratele său la Metaloglobus

În această ediție de campionat de Liga 2, ”înghețată” după 24 de etape, Ovidiu Herea a jucat în 22 de meciuri pentru Metaloglobus, 21 ca titular și a înscris 11 goluri, fiind golgheterul echipei. În sezonul trecut, tot pentru bucurești a evoluat în 33 de partide, în toate din primul ”11”, și a înscris 11 goluri.

În curând își va încheia contractul cu Metaloglobus, spune că visează să își încheie cariera la Rapid, însă nu crede că va fi ofertat de giuleșteni, dar, totodată, e convins că va continua tot cu echipa din cartierul Pantelimon, unde se simte respectat.

”Cred că mai pot juca, mă mai țin picioarele. Noi (n.r. – el și fratele său, Claudiu Herea) suntem foarte apreciați la Metaloglobus și cei din conducere vor în continuare să ne țină și vom vedea pe viitor ce se va întâmpla”, a mai spus Ovidiu Herea la ProSport LIVE.

Fratele său, Claudiu, a jucat în acest sezon de Liga 2 în 19 meciuri pentru Metaloglobus, în 18 ca titlar, și a înscris 6 goluri.

Ovidiu Herea și fratele său, Claudiu Herea, fac cuplu în atacul echipei bucureștene Metaloglobus. Aici, Ovidiu se bucura de golul care avea să decidă meciul cu ”U” Cluj, scor 2-1, câștigat pe Cluj Arena. Foto: Flavius Buboi / Mediafax Foto

În cariera sa de fotbalist, Ovidiu Herea a evoluat pentru FC Național, Rapid, FC Sion (Elveția), Skoda Xanthi (Grecia), Pandurii Târgu Jiu, Concordia Chiajna, Viitorul, CS Balotești și Metaloglobus.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-herea-incurajeaza-jucatorii-care-protesteaza-din-cantonament-numai-asa-vor-reusi-sa-faca-ceva-rapid-ramane-marea-sa-iubire-si-clubul-la-care-inca-viseaza-sa-isi-incheie-cari-19134025

https://liga2.prosport.ro/seria-1/baraj-pentru-liga-1-intr-o-singura-mansa-razvan-burleanu-spune-care-sunt-concluziile-discutiilor-purtate-pana-acum-echipele-din-liga-2-au-iesit-pana-acum-de-fiecare-data-invinse-19133941

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-frf-a-validat-scenariul-dezbatut-si-agreat-de-cluburi-pentru-incheierea-acestei-editii-a-ligii-2-ne-am-asumat-rolul-de-a-lua-decizii-si-de-a-adopta-masuri-spre-bi-19132550

Pe aceeași temă