Ovidiu Dănănae și-a încheiat cariera de jucător, însă continuă cu ”FC U” Craiova. Va fi ”secundul” lui Eugen Trică: ”O să fiu la fel de dedicat clubului.” Fostul fundaș vrea să promoveze cu oltenii în Liga 1

Răzvan STÎNGĂ 30 Jun. 2020, 17:15 Liga 2

U Craiova 1948 SA a făcut câteva schimbări la nivelul lotului de jucători odată cu promovarea în Liga 2, dar acum a anunțat și anumite modificări la nivelul staffului tehnic. Oltenii au numit un nou antrenor secund, în persoana lui Ovidiu Dănănae, care a decis să se retragă din cariera de jucător, dar să rămână lângă ”FC U”. Ajuns la 34 de ani, fostul fundaș central a fost căpitanul echipei în ultimele două sezoane de Liga 3.

Ovidiu Dănănae: ”Mă bucur că am contribuit la readucerea clubului în prim-planul fotbalului romanesc”

Ovidiu Dănănae speră să înceapă cu dreptul cariera de antrenor secund. Vrea ca la finalul stagiunii următoare să reușească promovarea în Liga 1. ”FC U” Craiova a anunțat, prin conducători, că își dorește să ajungă în prima divizie, după un singur sezon petrecut în Liga 2.

”Mă bucur că am încetat activitatea de fotbalist profesionist jucând pentru FC Universitatea Craiova, campioana unei mari iubiri, echipa unde am crescut ca om și m-am dezvoltat ca fotbalist. Mă bucur că am contribuit la readucerea clubului în prim-planul fotbalului românesc, cu aceste două promovări. Mă bucur că am contribuit la acea calificare din optimile cupei României, unde am marcat golul câștigător în min 110 al prelungirilor. Toate aceste succese le- am realizat cu mare sacrificiu din partea mea pentru Știința și nu regret nimic.

Sincer, nu stau acum sa ma gândesc că, dacă făceam un anumit lucru, sau luam anumite decizii reușeam mai multe în cariera mea de fotbalist. Așa a voit Dumnezeu… nu am timp de regrete și vreau să ma deconectez repede. Am realizat ceva în fotbal pentru FC Universitatea Craiova și asta contează. Acum îmi încep cariera de antrenor și o sa fiu la fel de perseverent și dedicat pentru club așa cum am făcut și ca fotbalist. Mulțumesc mult lui Mister Eugen Trică pentru că a fost de acord și pentru că are încredere în mine.

Mulțumesc domnului Adrian Mititelu pentru această oportunitate. Adrian Mititelu este ca un tată pentru mine. Am crescut lângă dânsul. În 2005 când a luat echipa avea 34 ani, iar eu 18 ani. A avut încredere în mine și m- a aruncat în luptă. Vreau o promovare cu Universitatea Craiova și din postura de antrenor. Mă bucur că fac parte din familia FC Universitatea Craiova. Ne așteaptă un drum lung și greu, dar sunt convins ca dacă o sa muncim, vom fi uniți și o sa dam totul, la anul în timpul asta o sa fim în Liga 1. Împinși de la spate și de Peluza Sud 97 și de toți suporterii noștri șansele sunt și mai mari”, a spus Dănănae pentru Ediție.

Ovidiu Dănănae va fi antrenor secund în stafful tehnic condus de Eugen Trică. Tot ”secund” este și Adrian Filip.

În cariera sa de jucător, Ovidiu Dănănae a jucat pentru CSM Reșița, FC U Craiova, Tom Tomsk (Rusia), FCSB, CS Turnu Severin, Apollon Limassol (Cipru), CS U Craiova, Sportul Snagov și U Craiova 1948 SA. La naționala României a avut patru meciuri.

Buget de 2 milioane de euro pentru a ataca promovarea în Liga 2

Bugetul pe care oltenii îl vor vea la dispoziție pentru îndeplinirea obiectivului, promovarea în Liga 1 după un singur sezon în eșalonul secund, este potrivit președintelui Marcel Pușcaș, de aproximativ două milioane de euro. Acesta a mai spus că valoarea echipei se va vedea în stagiunea următoare, pentru că e de părere că în Liga 3, ”FC U” Craiova s-a ridicat cu mult peste nivelul echipelor din Seria 4, pe care a câștigat-o la pas. Avansul față de următoarea clasată, Șoimii Lipova, a fost de 14 puncte. Nivelul la Liga 2 va fi mult mai ridicat, iar echipa pregătită de Eugen Trică va încerca să aducă fotbaliști care pot ridica valoarea lotului.

”Universitatea Craiova se ridica peste nivelul Ligii a 3-a. Este un club mare, care a scos jucători pentru echipa națională. Este un proiect serios, un proiect care beneficiază de un buget bun. Există un scop, un țel și un număr impresionant de suporteri. Avem în jur de două milioane de euro, un milion și jumătate de euro buget pentru Liga 2. Nu este o sumă mică, mai ales că ea provine din buzunarul unui singur om. Nu suntem beneficiarii încă, la nivelul Ligii a 2-a, a unor sume impresionante din drepturile TV. Sunt aproape insignifiante sumele provenite din drepturi TV la Liga a 2-a. Problema este că nu joacă banii”, spunea Marcel Pușcaș la ProSport LIVE.

U Craiova 1948 SA a renunțat la șase jucători și a adus doi 

”FC U” Craiova s-a despărțit până acum de șase jucători: Samuel Luică (fundaș stânga, 23 de ani), Claudiu Dragu (atacant, 28 de ani), Constantin Grecu (fundaș stânga, 31 de ani), Claudiu Chindriș (portar, 21 de ani), Cornel Suciu (fundaș, 26 de ani) și Kevin Trabalka (atacant, 23 de ani). Echipa olteană a făcut și două transferuri. Este vorba de fotbaliștii Robert Popa (portar, 17 ani) și Alexandru Gîț (fundaș lateral, 22 de ani).

Foto: FC Universitatea Craiova 1948 și Ediție

Răzvan STÎNGĂ 30 Jun. 2020, 17:15 Liga 2
Pe aceeași temă