Ovidiu Burcă, pe cale să ducă Dinamo unde a promis: în play-off! Victorie cu CSC Dumbrăvița și ”câinii” continuă să spere: ”Am avut intensitate foarte bună”. Jucătorul remarcat individual: ”E talentat”

Andrei PASCU 13 Nov. 2022, 16:19 Liga 2
Ovidiu Burcă, pe cale să ducă Dinamo unde a promis: în play-off! Victorie cu CSC Dumbrăvița și ”câinii” continuă să spere: ”Am avut intensitate foarte bună”. Jucătorul remarcat individual: ”E talentat”

Ovidiu Burcă a comentat victoria obținută de Dinamo la Giurgiu, cu CSC Dumbrăvița, scor 4-1, din etapa a 14-a a Ligii 2. Antrenorul a fost mulțumit de cum au evoluat jucătorii săi în partea a doua, dar a și remarcat că modul în care au făcut-o în primele 45 de minute nu a fost pe placul său.

Ovidiu Burcă, încântat de cum a jucat Dinamo în repriza a doua a partidei cu CSC Dumbrăvița, scor 4-1

Ovidiu Burcă a citit perfect jocul oaspeților încă din prima repriză, dar din partea secundă a pus toate lucrurile la punct, la pauză făcând ceva schimbări la nivel tactic și imaginea lui Dinamo a arătat diferit, mai bine, fiind mai lucidă în fața porții, acolo unde a avut minusurile în prima parte a confruntării de duminică.

Reamintind, Dinamo a învins CSC Dumbrăvița în urma reușitelor lui Iulian Roșu (46’), Vasile Buhăescu (60’) și Valentin Borcea (79’, 90’), acesta din urmă fiind și cel mai bun om de pe teren, mai ales că a intrat pe durata părții secunde și nu a făcut parte din garnitura de start.

Valentin Borcea, lăudat individual de Ovidiu Burcă, după ce a marcat două goluri în Dinamo – CSC Dumbrăvița

De altfel, Ovidiu Burcă l-a felicitat pe Borcea pentru evoluția avută și e convins că de acum înainte va avea prestații cel puțin la nivelul celei de duminică.

A fost un meci bun, am avut intensitate foarte bună. I-ați văzut pe adversari și la meciul cu CFR Cluj, sunt o echipă cu care ai nevoie de răbdare și de o circulație bună a balonului. În prima repriză am avut, dar nu așa cum m-ar fi mulțumit.

Am schimbat la pauză și a fost mult mai bine în repriza a doua. Sunt bucuros că băieții au înscris patru goluri, veneam după câteva meciuri în care se tot spunea că nu înscriem, iar eu am spus că e nevoie de timp să înscriem mai mult.

La 2-0, am avut un moment de relaxare, care nu mi-a plăcut. Probabil că, neavând 2-0 de mult timp, s-au relaxat băieții. Va trebui să fim mult mai atenți, ne pot costa astfel de momente.

Valentin Borcea e un tip talentat. El era accidentat când am venit la Dinamo, era nerăbdător să intre, dar copiii ăștia trebuie să aibă răbdare. I-am spus că o să îl bag când o să simt că am nevoie de el.

E un băiat cu atitudine, care, în ultimii metri de teren, are tupeu și are și mijloacele tehnice să finalizeze, să dea ultima pasă”, a explicat Ovidiu Burcă, conform Radio Dinamo 1948.

  • Dinamo: Oncescu – Moura, Giafer (cpt.), Bena, Amză (Șerban 70’)r, Larrucea (Dudea 89’), Iglesias, Iulian Roșu (Borcea 68’), Bani (Neluț Roșu 68’), Ghezali (Pop 46’), Buhăescu
    Rezerve neutilizate: Dujmovic – Patriche, Delciu, Florescu

Ovidiu Burcă, de părere că Dinamo merita lovitură de la 11 metri cu CSC Dumbrăvița, deși reluările au arătat altceva

În finalul primei reprize, chiar în minutul 45, a avut loc un episod puțin controversat, în care Vasile Buhăescu a căzut în careu și a cerut lovitură de la 11 metri. Deși pe reluări și chiar și pe live s-a observat că decizia luată de arbitru a fost cea corectă, Ovidiu Burcă a văzut altceva, anume că trebuia dictată lovitură de pedeapsă.

Cu toate acestea, antrenorul a remarcat faptul că Buhăescu nu a făcut bine că a protestat după ultimul fluier al primei părți și a văzut galben.

Mi s-a părut că ar fi fost penalty, dar erau foarte iritați jucătorii mei, venise pauza și dacă arbitrul nu fluieră, nu stai să te mai cerți cinci minute. Trebuia să găsim soluții, deciziile nu se mai întorc.

Încerc mereu să-i pregătesc și din acest punct de vedere. Dacă stai mult să vociferezi, pierzi meciul din mână, pierzi concentrarea. Ne așteaptă două deplasări, Poli Iași și Brașov, sunt două finale”, a mai comentat Burcă.

Dinamo intră în pauza Ligii 2 cu moralul ridicat

Pauza vine perfect pentru Dinamo, e convins Ovidiu Burcă, antrenorul remarcând faptul că are timp să regleze lucrurile mai puțin bune din ultima perioadă. În același timp, ”câinii” au obținut victoria cu CSC Dumbrăvița și sunt și mai relaxați în zilele de pauză competițională.

Avem pauza asta, în care mai putem regla lucruri, e binevenită pauza pentru noi, simt că grupul este mult mai așezat, în echipă există o ierarhie, ideile noastre tactice sunt mult mai clare, băieții știu ce au de făcut. Ca etică a muncii, suntem mult mai bine. Au venit și rezultatele și sunt convins că ăsta e drumul”, a spus Burcă.

Dinamo, la patru puncte de locurile de play-off. ”Câinii” încă mai speră la grupa de promovare

Dinamo a urcat pe locul 8 în urma acestui succes, cu 21 de puncte, la patru puncte de locul 6, Unirea Dej. De partea cealaltă, CSC Dumbrăvița e într-o situație tot mai grea. Nu a mai câștigat de patru meciuri, timp în care nu a luat nici măcar un punct, și e pe locul 18 din 20 de echipe, cu 13 puncte, la egalitate cu locul 17, Metaloglobus.

Runda următoare, Dinamo va întâlni Poli Iași, în deplasare, iar CSC Dumbrăvița va da peste Unirea Constanța, pe terenul propriu.

Foto: Octavian Cocoloș / Sport Pictures

 

 

Andrei PASCU 13 Nov. 2022, 16:19 Liga 2
Pe aceeași temă