Ovidiu Burcă, mândru de Dinamo după victoria cu SC Oțelul: ”Am făcut un meci bun, foarte bine am stat fizic și asta mă bucură foarte tare.” Antrenorul nu a ratat ocazia să atace Steaua

Andrei PASCU 12 May. 2023, 00:09 Liga 2
Ovidiu Burcă, mândru de Dinamo după victoria cu SC Oțelul: ”Am făcut un meci bun, foarte bine am stat fizic și asta mă bucură foarte tare.” Antrenorul nu a ratat ocazia să atace Steaua

Dinamo a făcut un joc bun în partida cu SC Oțelul, după cum a declarat Ovidiu Burcă, pe lângă faptul că a reușit să se impună la două goluri, scor 2-0, în meciul din etapa a 8-a a play-off-ului Ligii 2.

”Câinii” au plecat cu toate punctele, iar cu formația din Galați se pot bate până în ultima etapă pentru o promovare directă în care rămân, totuși, cu șansa a doua.

Dinamo speră după victoria cu SC Oțelul

Dinamo a marcat în prima repriză cele două goluri, iar ulterior a reușit să se apere bine și să nu le dea ocazia elevilor lui Dorinel Munteanu să marcheze și să pună presiune. A deschis scorul Gorka Larrucea, la cinci minute după primul fluier, iar 2-0 a făcut Ahmed Bani, în minutul 27.

Pe final, Dinamo a văzut un roșu, acordat lui Cătălin Țîră, în minutul 83, dar care se afla pe banca de rezerve. El nu va putea evolua în derby-ul cu Steaua, din runda următoare, unul foarte important în contextul promovării directe, dar nici în ultimul joc din play-off.

  • Dinamo, cu SC Oțelul: Dujmovic – Moura, Giafer, Patriche (cpt.), Amzăr – Daniel Iglesias, Gorka Larrucea, N. Roșu (Bena 83′) – Bordușanu (Dav. Irimia 87′), Ghezali (Al. D. Pop 90+3′), Bani (Andr. Florescu 90+3′). Rezerve neutilizate: Oncescu – Iul. Roșu, Țîră, Borcea, A. Șerban

Ovidiu Burcă, reacție după SC Oțelul – Dinamo: ”Am făcut un meci bun, foarte bine am stat fizic și asta mă bucură foarte tare”

Ovidiu Burcă a lăudat evoluția jucătorilor, pentru faptul că au reușit să își adjudece a doua victorie contra gălățenilor în play-off. El speră la prestații la fel de bune și în etapele care mai sunt de disputat, prima cu Steaua, pe Arena Națională.

Îmi pare rău că le-am stricat petrecerea (n.r. – ironic, râde). Azi le-am stricat petrecerea, deci, eu, de obicei, nu sunt cel care strică petreceri, dar sunt bucuros că am făcut un meci bun, pentru mine e cel mai important. Echipa a avut reacție, a fost foarte bine. Știu cum e și pentru ei să joace cu presiunea de totul sau nimic. Dar noi am făcut un meci bun, foarte bine am stat fizic și asta mă bucură foarte tare.

Nu știu dacă am găsit cheia Oțelului că am învins de două ori, dar cumva am recuperat niște jucători care au lipsit mai mult. Azi am avut un portar care ne-a dat foarte multă siguranță, Iglesias a avut și el o evoluție foarte bună, deja se cunosc relațiile de joc, care necesită timp.

Am zis de când sunt aici că mergem și luptăm până la capăt. Vedem ce o să fie, azi mă bucur că am luptat și că am câștigat”, a spus Ovidiu Burcă la microfonul DigiSport.

Ovidiu Burcă, aceleași veșnice discuții despre prezența Stelei în play-off-ul de Liga 2

Din nou, Ovidiu Burcă nu a ratat șansa să menționeze faptul că nu înțelege de ce Steaua a fost primită în play-off deși nu are drept de promovare, dar discuția începe să obosească, acest detaliu fiind cunoscut încă din sezonul trecut.

Poate că remarca lui Burcă a venit acum și pentru a irita puțin adversarii, pe care îi va întâlni în câteva zile. A avut un discurs răutăcios antrenorul și în privința Legii Sportului, care nu va ajuta Steaua nici în acest sezon, dar și pentru faptul că, după partida cu Dinamo, ”militarii” nu au mai adus un număr mare de spectatori pe stadionul din Ghencea, deși, în realitate, la jocul Stelei cu Oțelul au mai mulți spectatori decât a avut echipa sa acasă cu Unirea Dej.

Eu am spus de la început că prezența Stelei nu se justifică, dar nu pentru că se numește Steaua, ci pentru faptul că o echipă care nu are drept de promovare, e într-un play-off pentru promovare. Așa cum am anticipat, cu noi a făcut un meci… știți foarte bine ce s-a întâmplat înaintea meciului tur cu noi, cu acea propunere legislativă, care nu va trece mai departe în Parlament.

A fost o săptămână în care s-a creat ceva atunci, dar după aceea am văzut iar Ghencea goală, cu 1.000-2.000 de spectatori (n.r. – în realitate au fost circa 6.000 de spectatori). Asta e, nu vreau să discut foarte mult despre ei, doar că îmi mențin părerea de la începutul play-ff-ului.

Urmează un meci pe care vrem să îl câștigăm, cel care vine. Trebuie să ne recâștigăm mândria. Într-un fel, suntem obligați să câștigăm, dar am pierdut ambele meciuri cu Steaua până acum. Să sperăm că a treia oară va fi cu noroc și eu simt că lucrurile sunt mult mai așezate și cred că echipa va face un meci foarte bun”, a mai punctat Ovidiu Burcă.

Dinamo, la trei puncte de promovarea directă și SC Oțelul

Dinamo e pe locul 4 în play-off-ul din Liga 2, cu 43 de puncte, iar Unirea Dej e sub ea, cu patru puncte mai puțin. Formația lui Ovidiu Burcă devansează și Gloria Buzău, care are tot 39 de puncte, iar învinsa de joi seară, SC Oțelul, e pe locul 3, cu 46 de puncte.

Dinamo are în grupa pentru promovare trei victorii, trei remize și două eșecuri. Mai are de disputat meciuri cu Steaua și Poli Iași, acasă, respectiv în deplasare. Le poate câștiga pe ambele, însă nu va promova direct dacă SC Oțelul își câștigă unul dintre meciurile cu Gloria Buzău și Unirea Dej.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-a-castigat-la-galati-andrei-nicolescu-continua-sa-si-spuna-frustrarile-legate-de-participarea-stelei-in-play-off-a-trunchiat-denaturat-un-pic-competitia-ce-a-facut-la-vest-19270486

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-victorie-cu-sc-otelul-scor-2-0-19270484

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-dinamo-se-joaca-de-la-ora-2030-galatenii-au-nevoie-de-un-egal-pentru-a-promova-matematic-19270428

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cum-s-a-desprins-sectia-de-fotbal-de-clubul-sportiv-al-armatei-fostul-oficial-din-ghencea-face-dezvaluiri-au-fost-lucruri-de-care-m-am-ferit-au-vrut-sa-treaca-datoriile-cand-colo-cand-col-19270351

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-a-mai-facut-o-victima-la-dinamo-a-plecat-si-administratorul-bazei-unul-dintre-liderii-ddb-dupa-o-cearta-dura-cu-antrenorul-exclusiv-19270174

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-voicu-a-anuntat-ce-buget-va-avea-dinamo-in-sezonul-urmator-si-cand-poate-iesi-din-insolventa-ce-se-intampla-cu-interdictia-la-transferuri-si-asocierea-cu-cs-dinamo-19270149

 

Andrei PASCU 12 May. 2023, 00:09 Liga 2
Pe aceeași temă