Ovidiu Burcă, despre cum se înțelege cu jucătorii săi după monologul public în care i-a atacat: ”Acum ei mă cunosc pe mine mai bine, îi cunosc și eu pe ei mai bine.” Cine l-a deranjat cel mai mult dintre cei care i-au comentat declarațiile

Marius ANGHEL 22 Jan. 2023, 16:16 Liga 2
Ovidiu Burcă, despre cum se înțelege cu jucătorii săi după monologul public în care i-a atacat: ”Acum ei mă cunosc pe mine mai bine, îi cunosc și eu pe ei mai bine.” Cine l-a deranjat cel mai mult dintre cei care i-au comentat declarațiile

La finalul amicalului disputat sâmbătă de Dinamo la Buftea, 0-0 cu echipa din Liga 3 CS Păulești, Ovidiu Burcă, reapărut în public după ce miercuri avea un monolog într-o așa-zisă conferință de presă în care și-a condamnat jucătorii pentru acțiunile de la club din primele două zile ale săptămânii, a vorbit despre ”valurile” de declarații apărute ulterior.

Ovidiu Burcă, la câteva zile după monologul împotriva jucătorilor săi: ”Relația este una bună. Acum ei mă cunosc pe mine mai bine, îi cunosc și eu pe ei mai bine”

Antrenorul echipei bucureștene a transmis că atmosfera din lot este una bună și că ceea ce s-a întâmplat la începutul săptămânii a făcut ca să se cunoască mai bine unii pe alții.

”Atmosfera este una bună, poate fi și mai bună, o să lucrăm la lucrul ăsta în perioada următoare, să construim din nou acel spirit care ne-a adus în prima parte a sezonului atât de aproape de play-off. Am reușit asta prin foarte multă disciplină, coeziune.

Am văzut că foarte multă lume a vorbit pe tema acelei conferințe. Relația mea cu jucătorii este una bună. În primul rând, ne cunoaștem mai bine, chiar dacă a fost un moment mai tensionat. Acum ei mă cunosc pe mine mai bine, îi cunosc și eu pe ei mai bine. Consider că din această situație, ca și grup, ca și echipă, ca și club, vom ieși mult mai puternici.

S-au făcut foarte multe discuții pe tema acestor bani. Eu întotdeauna am fost unul care am luptat pentru drepturile jucătorilor și le-am oferit toată dragostea mea, toată prețuirea mea și tot ce am avut eu mai bun. Niciodată nu a fost în intenția mea să nu las jucătorii să aibă punct de vedere, să nu aibă personalitate, curaj, să spună ceea ce gândesc, ci, pur și simplu, le-am cerut doar o păsuire și atâta tot. Ei mă cunosc foarte bine, știu că am făcut foarte multe pentru ei și voi face în continuare, așa că nu este cazul să facem un subiect de discuție, cu vestiarul, suntem în aceeași barcă, se mai întâmplă și momente dintr-astea tensionate, când ideile și părerile noastre nu converg. Asta nu înseamnă că suntem la poli opuși, ci, dimpotrivă, Dinamo trebuie să ne reunească pe toți”, a comentat Ovidiu Burcă.

”Ăsta sunt, nu vreau să fiu politicaly, nu trebuie să mulțumesc pe nimeni”

Între timp, dintre cei cinci jucători pe care nu i-a mai dorit la echipă, trei au acceptat rezilierea contractului: Vasile Buhăescu, Ștefan Fara și Alin Dudea. Ceilalți doi sunt Marius Tomozei și Bogdan Gavrilă.

După monologul public al antrenorului, Buhăescu l-a făcut pe Burcă mincinos, Fara a transmis că l-a ”pufnit râsul” când i-a auzid declarațiile, iar cel mai dur a fost Dudea. Acesta, căpitan în primele două etape ale actualului sezon, l-a descris pe antrenor drept ”laș și mincinos”. ”Mister Burcă ne-a vândut, a vândut vestiarul când a spus că nu sunt bani. A încercat o chestie psihologică și nu i-a ieșit. Apoi a fugit și s-a întors după două sau trei zile”, este doar una dintre declarațiile lui Dudea din interviu acordat Playsport.

Pus să comenteze aceste declarații, dar și altele făcute de oameni de fotbal, Burcă a transmis că nu vrea să fie ”politicaly”.

”Declarațiile mele nu au fost foarte dure, nu am folosit niciun cuvânt ieșit din comun, așa sunt în mod natural. Știu că poate foarte multă lume m-a acuzăt că, vezi Doamne, ”politicaly” nu ar fi fost corect, au început să facă teorii de leadership și așa mai departe. Ăsta sunt, nu vreau să fiu politicaly, nu trebuie să mulțumesc pe nimeni. Am o relație foarte bună cu jucătorii mei, o voi îmbunătăți și de acum încolo, pentru că voi încerca să-i ajut cu tot ce pot eu, indiferent.

Nu fac ping-pong-uri mediatice, am văzut că multă lume discută pe tema acelei conferințe. Au renunțat la jucători pentru că din punct de vedere sportiv poate nu mai credeam. Atâta tot. Restul… Când spun sportiv, spun din toate punctele de vedere. Îmi place să lucrez cu un anumit tip de jucător și nu mă ascund după nimic, în spatele nimănui. Asta a fost decizia mea, consider că este una bună. Mai departe o să vedem. Sper să avem liniște în continuare, sper să ne focusăm fix pe ce avem de făcut, pe obiectivul de a intra în play-off”, a spus antrenorul echipei Dinamo.

Alibiuri pentru remiza cu CS Păulești

Despre amicalul în care Dinamo a remizat fără gol cu o echipă din Liga 3 reunită și mai târziu și care în urmă cu o săptămână pierdea cu scorul de 2-7 în fața Stelei, Ovidiu Burcă a găsit scuze pentru jucătorii săi.

”Ținând cont că am avut o perioadă de aproape două săptămâni destul de grea, cu foarte multe antrenamente fizice, dar probabil și ei au fost afectați de ceea ce s-a întâmplat în aceste zile, cred că am arătat decent, poate mai puțină luciditate la finalizare, încă picioarele sunt foarte grele, nu avem acea finețe pentru ultimii metri, dar, cu siguranță, lucrurile vor arăta mai bine”, a declarat Burcă.

”M-a deranjat faptul că AFAN a avut curajul să arate cu degetul spre mine”

Ulterior, Ovidiu Burcă a revenit la discuțiile apărute după monologul său împotriva jucătorilor și s-a arătat deranjat în special de ceea ce a comentat Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori.

”În mod normal, nu vreau să fac dialoguri prin intermediul mass-media, cu mulți oameni care și-au spus un punct de vedere, dar cel mai mult m-a deranjat faptul că AFAN a avut curajul să arate cu degetul spre mine, eu, care ani de zile am luptat pentru drepturile jucătorilor. Puteți întreba la Rapid, la Slatina ceea ce am făcut eu și fac în continuare pentru jucătorii mei. Mi se pare că situația în care se află jucătorul român astăzi, cu memorii pe care le țin pe la comisii 8-9 luni să devină liberi, cu jucători neplătiți. Eu nu i-am auzit să fie atât de vocali, când vedem că la Hermannstadt sunt neplătiți de 8 luni. M-au arătat cu degetul pe mine, că îi asupresc pe jucătorii români. Sunt într-o necunoscută de cauză, pentru că ar fi putut să întrebe ce fac eu pentru jucători, ar fi putut să întrebe ceea ce s-a întâmplat de fapt aici, pentru că foarte multă lume a speculat pe tema asta. Adevărul este fix acela pe care eu l-am spus, mai departe…”, a spus antrenorul echipei Dinamo.

Despre acțiunea din timpul amicalului a lui Valentin Lazăr, jucător cu care Burcă a fost în conflict chiar în acest sezon și care a plecat de la Dinamo în timpul campionatului, acum ajuns la CS Păulești, antrenorul dinamovist a refuzat să comenteze, spunând că nu e de comentat gestul fostului său elev. În timpul jocului, Lazăr a mers în fața băncii de rezerve a fostei sale echipe și a aruncat către acea zonă două perechi de chiloți feminini tanga, una roz și alta mov, cu dedicație pentru Ovidiu Burcă: ”Luați! Să-i dați lui Mister în cantonament!”

Declarațiile date de Ovidiu Burcă după amicalul Dinamo – CS Păulești 0-0:

https://www.youtube.com/watch?v=d3zuC8U7Ha0

Foto și video: Radio Dinamo1948

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alin-dudea-vorbe-grele-despre-antrenorul-lui-dinamo-mister-burca-practic-ne-a-vandut-a-incercat-o-chestie-psihologica-si-nu-i-a-iesit-apoi-a-fugit-nu-a-avut-barbatie-e-un-las-19258454

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-cs-paulesti-amical-terminat-la-egalitate-19258370

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-a-confirmat-trei-plecari-19258307

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-fara-crede-ca-tot-ce-s-a-intamplat-la-dinamo-in-ultimele-zile-a-fost-un-pretext-pentru-a-se-scapa-de-anumiti-jucatori-ce-salariu-avea-si-cum-i-s-a-parut-monologul-public-al-antrenorului-ovidiu-19258284

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-buhaescu-atac-la-adresa-propriului-antrenor-dupa-declaratiile-facute-de-acesta-despre-situatia-tensionata-de-la-dinamo-burca-e-un-mincinos-pozitia-lui-vlad-iacob-19258160

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-furtunos-la-adresa-jucatorilor-sai-sa-le-fie-rusine-fata-de-suporteri-nu-aveau-voie-sa-faca-asa-ceva-pe-cine-santajam-oamenii-care-platesc-in-ddb-intreg-monologul-19258137

Marius ANGHEL 22 Jan. 2023, 16:16 Liga 2
Pe aceeași temă