Ruptură între CSM Slatina și Ovidiu Burcă! Antrenorul nu continuă în Oltenia după promovarea în Liga 2 și a dezvăluit motivele pentru care contractul nu va fi prelungit

Răzvan STÎNGĂ 19 Jun. 2022, 15:19 Liga 2
Ruptură între CSM Slatina și Ovidiu Burcă! Antrenorul nu continuă în Oltenia după promovarea în Liga 2 și a dezvăluit motivele pentru care contractul nu va fi prelungit

Anunț-șoc la CSM Slatina, nou-promovată în Liga 2! Oltenii și antrenorul Ovidiu Burcă nu vor continua colaborarea din această vară, deși s-a îndeplinit obiectivul. Contractul este scadent la 30 iunie, dar părțile au hotărât să nu semneze alta, lucru recunoscut chiar de Burcă.

Ovidiu Burcă pleacă de la CSM Slatina! Antrenorul și oltenii nu continuă colaborarea după promovare

Antrenorul a vorbit, într-o oarecare limită, despre motivele care au dus la această ruptură. În centrul deciziei sunt aspecte legate de unele disensiuni dintre el și conducere, chiar și pe parcursul sezonului trecut fiind argumente care au conturat o relație nu tocmai solidă.

Burcă are un oarecare regret pentru faptul că nu va apuca să antreneze CSM Slatina în Liga 2, dar este, în același timp, și împăcat cu ideea, pentru că, dacă lucrurile ar fi continuat, colaborarea tot s-ar fi rupt mai devreme sau mai târziu.

Ovidiu Burcă, despre plecarea de la CSM Slatina: ”Oamenii au altă strategie, altă filozofie, eu nu pot decât să le mulțumesc”

Acum, oltenii sunt nevoiți să numească un nou antrenor principal cu care să abordeze primul sezon de Liga 2 după promovare. Este de așteptat ca ”principalul” să fie numit în câteva zile, mai ales că reunirea se apropie.

Din păcate, capitolul acesta se termină pentru mine aici. Am avut o discuție cu conducerea clubului și am decis să ne oprim. Colaborarea mea cu Slatina se termină la finalul acestei luni. Le doresc celor de la Slatina baftă, le țin pumnii pentru noua stagiune. Nu va fi ușor, dar sunt convins că dacă vor continua munca începută de acum câțiva ani, aici mă refer la autorități locale, la conducere, sunt convins că își vor atinge obiectivele în continuare.

Nu aș vrea să intru prea mult în tot felul de discuții, am avut de-a lungul acestui an câteva divergențe legate de aspecte legate de joc, de organizare. Una peste alta, eu am avut respect, am fost argumentat. Oamenii au altă strategie, altă filozofie, eu nu pot decât să le mulțumesc pentru că mi-au dat șansa să antrenez la Slatina.

Am trăit clipe unice, dar cel mai important e ca antrenorul să aibă legătură bună cu conducerea. În momentul în care există disensiuni sau fisuri în relația asta, mai ales într-un context cum e cel actual, echipa promovând, atunci e mai bine ca lucrurile să se oprească”, a declarat Ovidiu Burcă la Metropola TV.

Ovidiu Burcă dădea de înțeles că relația cu conducerea de la CSM Slatina nu e cea mai bună

Ovidiu Burcă a avut și o intervenție la ProSport Live înainte să facă anunțul despărțirii de CSM Slatina, chiar cu câteva zile înainte. Recunoștea că își dorea să continue, dar că era nevoie să discute cu conducerea și să ajungă la un numitor comun în anumite privințe.

Pentru mine, în calitate de antrenor, a fost un an extraordinar. Botezul în meseria asta, anul ăsta, a fost extraordinar. Cred că îmi va marca în bine cariera, pentru că sistemul competițional, acum, la Liga 3, și sistemul de promovare sunt extrem de complicate. A fost un an care cu siguranță îmi va prinde foarte bine. Eu am un contract care în mod normal se termină acum. Avem un acord verbal ca lucrurile să continue.

Bineînțeles, ne vom așeza zilele următoare la masa discuțiilor. Vom vedea ce concluzii vom avea, dar într-adevăr îmi doresc să continui acolo. Îmi doresc continuitate. Nu îmi place să schimb foarte des locul de muncă, dar se poate întâmpla orice Am găsit un grup foarte bun de jucători și cred că și conexiunea pe care am avut-o cu ei a fost una fantastică și ca drept dovadă am putut să promovăm anul ăsta.

Este un club sportiv municipal, sunt bani publici, avem și secția de fotbal și banii vin de la autoritățile locale care ajută foarte mult sportul. La nivel de infrastructură am avut tot ceea ce am avut nevoie anul acesta”, spunea Ovidiu Burcă la ProSport Live.

CSM Slatina, parcurs foarte bun stagiunea trecută de Liga 3

CSM Slatina revine în Liga 2 pentru a doua oară în istoria sa scurtă, după un an de la retrogradarea în Liga 3 la capătul unui singur sezon petrecut în eșalonul secund. Burcă a preluat actuala echipă după ce campionatul începuse, în septembrie 2021.

A terminat sezonul regular al Ligii 3 pe locul 1 în Seria 6, cu 41 de puncte acumulate în 18 meciuri, iar în play-off, după alte nouă jocuri disputate, a ajuns la un total de 58 de puncte.

În primul baraj a învins-o în dublă manșă, de fiecare dată impunându-se cu 2-0, pe FC Pucioasa (locul 2 în Seria 5).

În faza finală a barajului de promovare, CSM Slatina a remizat la scorul de 0-0 în tur, la Slatina, cu AFC Odorheiu Secuiesc (locul 1 în Seria 5), iar în retur a terminat tot egalitate după 90 de minute de joc, scor 1-1. Ba chiar și după cele două reprize de prelungiri. Au urmat loviturile de departajare, unde oltenii s-au impus cu 4-3.

Ovidiu Burcă, doar trei înfrângeri cu CSM Slatina în sezonul promovării în Liga 2

Trei înfrângeri a înregistrat CSM Slatina în stagiunea trecută de Liga 3. Una a venit în sezonul regular, în etapa a 9-a, 0-3 cu Universitatea Craiova 2, iar celelalte două în play-off. În grupa pentru promovare, pe care a și câștigat-o, formația din Slatina a cedat în disputa cu CSM Alexandria, de pe teren propriu, din etapa a 6-a, cu 1-2, și în runda a 9-a, tot cu CSM Alexandria, 2-3 în deplasare.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-continua-campania-de-transferuri-a-luat-un-mijlocas-care-sezonul-trecut-a-evoluat-in-liga-1-la-gaz-metan-durata-contractuala-si-prima-reactie-a-jucatorului-19235262

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u19-a-debutat-cu-o-infrangere-la-campionatul-european-tricolorii-in-primul-11-cu-cinci-jucatori-care-in-sezonul-trecut-au-jucat-in-liga-2-au-dat-o-replic-19235258

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-suna-adunarea-pentru-liga-2-gica-mihali-a-stabilit-jucatorii-pe-care-ii-va-avea-la-reunire-19235250

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-aproape-sa-l-piarda-si-pe-ahmed-bani-cluburile-din-liga-1-care-l-au-ofertat-pe-mijlocasul-de-19-ani-19235222

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-a-trecut-la-treaba-unirea-slobozia-a-anuntat-sapte-plecari-iar-trei-dintre-jucatori-au-fost-de-baza-sezonul-trecut-19235214

Răzvan STÎNGĂ 19 Jun. 2022, 15:19 Liga 2
Pe aceeași temă