OFICIAL | Universitatea Cluj, transfer din Liga 1. Atacantul a jucat sezonul trecut pentru Campionii FC Argeș și Dinamo

Andrei PASCU 20 Jun. 2021, 17:40 Liga 2

Universitatea Cluj anunță de la o zi la alta noi veniri de jucători. Duminică, 20 iunie, a fost rândul lui Andrei Blejdea de a fi prezentat de clubul din Ardeal.

Atacantul de 24 de ani a jucat sezonul trecut în Liga 1, pentru Campionii FC Argeș și Dinamo.

Andrei Blejdea a semnat cu ”U” Cluj! 

În total, campionatul trecut, Andrei Blejdea a evoluat în 21 de partide, dar fără să marcheze. 11 dintre apariții au fost bifate în tricoul piteștenilor, iar 10 în tricoul ”câinilor roșii”.

În CV-ul său mai apar echipele Pandurii Târgu Jiu, Academica Clinceni, Eintracht Braunschweig 2 (Germania), NK Kranj (Slovenia) și FC Wil 1900 (Elveția). Cu Campionii FC Argeș a reușit să promoveze în Liga 1 la finalul ediției 2019/2020, când în 25 de meciuri a marcat de 12 ori.

”FC Universitatea Cluj a ajuns la o înțelegere cu Andrei Blejdea (24 de ani), un jucător cu profil ofensiv ce poate evolua pe poziția de extremă dreapta, dar și pe postul de mijlocaș de creație.

Crescut de Dinamo București, Andrei Blejdea nu a debutat la nivel de seniori pentru echipa din Ștefan cel Mare, transferându-se la 18 ani în Elveția la echipa de ligă secundă FC Wil 1900. A debutat pentru elvețieni la începutul sezonului 2014/2015. A bifat în total șase prezențe pentru echipa de seniori și pentru formația secundă a celor de la FC Wil. La începutul anului 2015 a trecut în tabăra slovenilor de la NK Domzale, evoluând pentru juniorii echipei. A fost cedat sub formă de împrumut la NK Kranj în liga secundă din Slovenia. A jucat în 17 partide pentru Kranj, marcând două goluri.

La începutul sezonului 2016/2017 a schimbat țara, ajungând în Germania la Eintracht Braunschweig. A bifat 15 prezențe și a reușit trei pase de gol pentru formația secundă la clubului.

A revenit în România un an mai târziu, fiind transferat de Academica Clinceni în Liga a II-a. În 23 de meciuri a înscris trei goluri pentru ilfoveni și a reușit șase assist-uri. În următorul sezon a îmbrăcat tricoul celor de la Pandurii Târgu Jiu. A jucat în 32 dintre cele 38 de etape ale acelei ediții de campionat și a marcat de opt ori. După un sezon bun din punct de vedere individual la Târgu Jiu, Andrei a ajuns la FC Argeș pe 1 iulie 2019. Alături de piteșteni a avut cel mai bun sezon, promovând alături de trupa din Trivale în Liga 1. În acea stagiune, Blejdea a fost utilizat în 24 de meciuri, bifând 12 goluri și 5 pase de gol.

În prima parte a sezonului recent încheiat, Andrei Blejdea a evoluat în 11 jocuri pentru FC Argeș, după care în retur a revenit la Dinamo București, echipă ce l-a format, purtând tricoul alb-roșiilor de 11 ori.

La nivel de echipă națională, noul jucător al Universității Cluj are 11 selecții pentru naționala U17 a României.

Bun venit la U și mult succes, Andrei Blejdea!”, se arată în comunicatul de prezentare al clubului din Ardeal, emis pe site-ul FC U Cluj.

”U” Cluj, campanie puternică de transferuri 

Universitatea Cluj este cea mai activă echipă din Liga 2 pe piața transferurilor. Până acum, la capitolul veniri au mai fost anunțati următorii fotbaliști: Albert Voinea (UTA), Costinel Gugu (”FC U” Craiova), Valentin Alexandru (Dunărea Călărași), Marius Ciobanu-Vanghele (Unirea Slobozia), Dragoș Tescan (UTA), Florinel Mitrea (Chindia Târgoviște) și Denis Ispas (”FC U” Craiova).

Erik Lincar a și renunțat la câțiva jucători, iar cea mai recentă plecare a fost reprezentată de cedarea lui Vlad Muțiu. Portarul s-a înțeles deja cu alt club din Liga 2, FC Hermannstadt.

Foto: FC Universitatea Cluj

 

Andrei PASCU 20 Jun. 2021, 17:40 Liga 2
Pe aceeași temă