OFICIAL | Dumitru Mihu l-a descoperit pe noul Arsene Wenger! ”Conferențiarul” Cosmin Petruescu este antrenorul echipei Ripensia Timișoara

Anda DELIU 08 Jun. 2020, 21:30 Liga 2
OFICIAL | Dumitru Mihu l-a descoperit pe noul Arsene Wenger! ”Conferențiarul” Cosmin Petruescu este antrenorul echipei Ripensia Timișoara

Ripensia Timișoara și președintele Dumitru Mihu au găsit un nou antrenor care s-a înhămat la proiectul de urcat pe Everest ”fără mască și fără șerpași”, așa cum a anunțat principalul finanțator că trebuie să o facă roș-galbenii. Cosmin Petruescu (42 de ani) a acceptat oferta de a antrena trupa de pe Electrica, fiind și singura variantă cu care s-a negociat, realmente, la modul serios.

Cosmin Petruescu a mai fost angrenat până acum doar în proiecte pe termen lung. A început ca antrenor principal la Auxerre Lugoj, iar apoi a trecut la AC Recaș (”strămoașa” celor de la ACS Poli), cu care a promovat până în Liga 2. Când echipa s-a mutat la Timișoara, a rămas o vreme ”secund”. Ulterior, a redevenit principal la CSM Lugoj, până în urmă cu exact doi ani. În 8 iunie 2018, Petruescu a fost prezentat oficial de ASU Politehnica, de care s-a despărțit în 2019, în septembrie. Cu el pe banca tehnică, formația timișoreană a încheiat campionatul trecut al Ligii 2 pe locul 10, cu 48 de puncte. În startul acestei ediții, ASU Poli a acumulat doar patru puncte în primele cinci etape.

Clubul Ripensia a anunțat că antrenorul a acceptat contractul pe trei ani. ”Cosmin Petruescu va fi noul antrenor principal al Ripensiei UVT. Clubul nostru a ajuns la o înțelegere pe o perioadă de trei ani cu «Conferențiarul»”, se arată pe site-ul Ripensiei.

Cosmin Petruescu, noul Wenger?

Când a plecat de la ASU Poli, Petruescu a declarat că pentru prima dată de când e antrenor, simte nevoie unei pauze mai lungi. Trebuie spus că tehnicianul, inclusiv când o antrena pe Poli, a continuat să mai fie și profesor de sport la Lugoj, de unde făcea naveta în Timișoara. Rămâne de văzut dacă la Ripensia va mai face la fel.

Cert e că Dumitru Mihu spune că vrea ”un constructor, un Arsene Wenger”, iar unui manager, chiar și păstrând proporțiile la Liga 2, nu îi stă bine cu naveta.

Staff mai mic decât al lui Alexandru Pelici

Ripensia a anunțat oficial și stafful tehnic. Petruescu îi va avea alături pe Iulian Muntean, ca secund, dar și pe antrenorul cu portarii Călin Frunză. Cei doi erau la club și în această primăvară. Din stafful lui Pelici mai făcea parte și Călin Mada, antrenor care s-a despărțit însă de Ripensia de câteva zile.

Ripensia s-a despărțit în urmă cu câteva zile de Alexandru Pelici, căruia i-a expirat contractul, iar antrenorul a semnat cu CSM Reșița, unde i-a luat locul lui Dorinel Munteanu.

Echipa timișoreană a încheiat această ediție de campionat a Ligii 2, ”înghețată” de la locul 7 în jos din cauza pandemiei de COVID-19, pe locul 13, cu 28 de puncte acumulate în 23 de meciuri disputate în 24 de etape.

Comunicatul clubului Ripensia privind instalarea ca antrenor a lui Cosmin Petruescu:

”Cosmin Petruescu va fi noul antrenor principal al Ripensiei UVT. Clubul nostru a ajuns la o înțelegere pe o perioadă de trei ani cu „conferențiarul”, care îi va avea alături în staff-ul tehnic pe Iulian Muntean, antrenor secund și Călin Frunză, antrenor cu portarii.

Tehnicianul, născut în 18 octombrie 1977 are mai multe promovări la activ. Cosmin Petruescu și-a început cariera de antrenor la Auxerre Lugoj cu care a și promovat în liga secundă. A preluat-o pe AC Recaș din liga a 4-a și a dus-o până în Liga a 2-a. Din 2014 până în 2018 a stat pe banca echipei Vulturii Lugoj, devenită ulterior CSM Lugoj. Ultima sa experiență în Liga a 2-a a fost la concitadina ASU Politehnica Timișoara, echipă ce a antrenat-o în sezonul 2018-2019 și începutul sezonului 2019-2020.

Noi îi urăm bun venit în familia noastră! Îi dorim mult succes și spor la treabă!

În altă ordine de idei, trebuie spus că formaţia noastră s-a despărţit de antrenorul secund Călin Mada căruia îi mulţumim pentru întreaga muncă depusă în folosul clubului nostru.”

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ripensia-aproape-de-o-despartire-iminenta-de-alexandru-pelici-presedintele-am-nevoie-de-un-arsene-wenger-de-un-constructor-19134038

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-hotarata-si-obligata-sa-urce-everestul-fara-masca-si-fara-serpasi-mesajul-finantatorului-presedinte-dupa-despartirea-de-alexandru-pelici-si-reactia-catre-suporterii-care-i-19134262

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-mesaj-de-ramas-bun-la-despartirea-de-ripensia-primul-club-din-orasul-natal-pe-care-l-a-antrenat-19134103

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-ripensia-a-confirmat-despartirea-de-alexandru-pelici-e-a-doua-echipa-din-liga-2-care-isi-schimba-antrenorul-in-aceasta-saptamana-19134042

Anda DELIU 08 Jun. 2020, 21:30 Liga 2
Pe aceeași temă