OFICIAL | Primarul Coliban și-a dat ok-ul, Călin Moldovan este noul antrenor principal al FC Brașov! Situația delicată în care e pus Ioan Mărginean

Adi MARICA 17 Nov. 2021, 13:05 Liga 2
OFICIAL | Primarul Coliban și-a dat ok-ul, Călin Moldovan este noul antrenor principal al FC Brașov! Situația delicată în care e pus Ioan Mărginean

Călin Moldovan este, începând de astăzi, 17 noiembrie, noul antrenor al echipei FC Brașov. Fostul ”principal” al Coronei, echipă de la care a fost cesionat locul în Liga 2, a câștigat litigiul cu clubul, inclusiv componenții staffului său și șapte jucători dați la o parte, și a fost repus în funcție.

Totuși, instalarea lui Călin Moldovan ca antrenor la FC Brașov nu putea deveni certitudine până când primarul Allen Coliban nu-și dădea ok-ul, ceea ce s-a și întâmplat.

Consilierul local Sebastian Bădulescu a venit cu această soluție pentru stingerea litigiului, Coliban și-a dat acceptul, iar Ioan Mărginean a făcut actele.

Andrei Șanta continuă la FC Brașov ca antrenor de portari

Călin Moldovan preia FC Brașov alături de ”secundul” Liviu Negoiță, iar ”principalul” din ultimele patru meciuri, Andrei Șanta, va rămâne antrenor cu portarii, în timp ce Cătălin Voicu, și el fost în stafful Coronei, va continua ca preparator fizic.

Rămâne de văzut se va întâmpla cu cei șapte jucători, Adrian Voicu, Ștefan Nicolau, Mihai Laszlo, Marius Manole, Raul Toader, Nicolae Roșu și Radu Linguraru, care au câștigat și ei litigiul cu FC Brașov pentru nerespectarea condițiilor de cesionare.

După cesionarea locului de la Corona, FC Brașov i-a fost înmânată lui Ilie Stan, antrenor care a condus echipa în nouă meciuri de Liga 2, perioadă în care au fost înregistrate două victorii, trei egaluri și patru înfrângeri. Apoi a fost numit antrenor principal Andrei Șanta (foto), promovat din postura de antrenor de portari. Cu acesta pe bancă, trupa brașoveană a încasat patru înfrângeri.

Călin Moldovan preia FC Brașov aflat pe locul 16, cu șase meciuri rămase până la finalul sezonului regular

Călin Moldovan preia FC Brașov într-un moment în care echipa vine după șase eșecuri consecutive se află pe locul 16 din 20, cu 9 puncte, și urmează să aibă un joc important cu o contracandidată la evitarea retrogradării, Poli Timișoara (locul 15, 11 puncte). Partida e programată sâmbătă, de la ora 12:30.

”Am încredere în jucători. De aia accept şi vin cu inima deschisă. Sunt convins că dacă lucrurile se vor aşeza vom reuşi să scoatem echipa din impasul în care se află”, a spus Călin Moldovan, care ieri a asistat la amicalul pe care FC Brașov l-a disputat cu CS Universitatea Alba Iulia (Liga 4 Alba) și l-a pierdue pe teren propriu cu 3-4!

În 2021, FC Brașov mai are meciuri în campionat cu Poli Timișoara (acasă), FC Buzău (deplasare) și Unirea Constanța (acasă), deci cel puțin două jocuri accesibile, cele de pe teren propriu.

Ultimele trei jocuri din sezonul regular au loc în 2022, începând cu finalul lunii februarie, cu Poli Iași (deplasare), Metaloglobus (acasă) și FK Csikszereda (deplasare).

Își pierde Ioan Mărginean jobul?

Ioan Mărginean mai are de rezolvat și o altă situație specială după aceste litigii pierdute de club, în ceea ce îl privește pe Adrian Szabo.

Fostul coordonator al secției de fotbal de la Corona a câștigat și el litigiul la FRF, astfel că ar trebui și el repus în drepturi.

Având în vedere că Adrian Szabo a ocupat funcția de coordonator al secției de fotbal, funcție asimilată cu cea de președinte, rămâne de văzut dacă Mărginean își taie singur craca de sub picioare sau îi oferă o funcție în subordinea sa.

Este de urmărit și dacă în bugetul solicitat de FC Brașov Consiliului Local sunt cuprinse și sumele de bani aferente acestor ”nou-veniți”.

La momentul înființării noului FC Brașov, Coliban și-a asumat ”pierderi colaterale”.

 Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-cazut-la-pace-dupa-verdictul-cnsl-calin-moldovan-pe-punctul-sa-preia-fc-brasov-antrenorul-fusese-dat-la-o-parte-in-momentul-cesionarii-locului-de-la-corona-19210082

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lovitura-de-proportii-pentru-fc-brasov-cnsl-le-a-dat-dreptate-fotbalistilor-si-antrenorilor-lasati-in-aer-dupa-cesionarea-cu-corona-19209806

Adi MARICA 17 Nov. 2021, 13:05 Liga 2
Pe aceeași temă