OFICIAL | Petrolul i-a prelungit contractul lui Rol Roige și își aduce doi mijlocași israelieni. Unul dintre ei vine de la Hapoel Tel Aviv

Marius ANGHEL 17 Aug. 2020, 15:18 Liga 2

Petrolul Ploiești începe săptămână cu noi mutări pe piața transferurilor. Echipa preluată de Viorel Moldovan a ajuns la un acord de prelungire a contractului și cu spaniolul Pol Roige Rodriguez, însă a perfectat și două noi achiziții. Este vorba despre israelienii Nir Lax și Ben Levy.

Pol Roige continuă cu Petrolul

Așa cum Liga2.ro a anunțat de ceva timp, spaniolului Pol Roige (26 de ani) i s-a propus prelungirea, iar mijlocașul a acceptat să continue la Ploiești, după ce mai înainte au făcut-o și Serge Ekollo, Raul Avram, Antoniu Manolache, Cezar Lungu și Amando Vajushi.

Adus la începutul anului 2020 din Suedia, de la Sundsvall, barcelonezul Pol Roige a apucat să joace pentru Petrolul în șase meciuri (cinci de campionat și unul de cupă), în cinci ca titular, iar impresia lăsată în această perioadă a convins conducerea clubului să-l dorească în continuare în lot, după ce la finalul play-off-ului de promovare îi expirase contractul.

Doi israelieni, Nir Lax și Ben Levy, s-au înțeles cu Petrolul

La capitolul noutăți apar și doi israelieni, după ce, inițial, Petrolul a mai semnat și cu portarul Paul Cristian Cernat și mijlocașul Alexandru Gabriel Damaschin Baron, ambii născuți în 2003.

Nir Lax (26 ani) este un mijlocaș care ultima dată a evoluat la Hapoel Tel Aviv, în 17 meciuri, 12 ca titular, fără să înscrie. În cariera sa a mai trecut pe la Beitar Tel Aviv Bat Yam și Bnei Sakhnin.

Ben Levy (24 de ani) este tot mijlocaș și vine din liga a doua israeliană. Acolo a jucat pentru Hapoel Petah Tikva, 26 de meciuri, 18 ca titular și 1 gol. În cariera lui, petrecută doar în eșaloanele secunde în țara natală, Levy a mai jucat și pentru Ironi Nesher și Hapoel Ramat HaSharon.

Pentru ambii jucători, transferul la Petrolul este prima experiență în afara Israelului ca fotbaliști.

”Sunt doi jucători pe care îi urmărim de mai multă vreme, primele discuții fiind demarate încă din luna mai. Sunt convins că ne vor ajuta și îi așteptăm să ajungă la Ploiești și să intre sub comanda lui Viorel Moldovan. De asemenea, suntem în discuții și cu alți fotbaliști și căutăm să închidem cât mai repede negocierile cu ei”, a spus Costel Lazăr, președintele FC Petrolul Ploiești, pentru site-ul oficial al clubului prahovean.

Comunicatul clubului Petrolul privind cei trei jucători străini:

”Oficialii grupării noastre continuă, în această perioadă, să caute întăriri pentru lotul de jucători în perspectiva sezonului viitor, ajungând la un acord cu trei fotbaliști străini.

Astfel, mijlocașul spaniol Pol Roige (26 ani) va continua să evolueze pentru FC Petrolul, el fiind așteptat să revină la Ploiești în cursul zilei de astăzi. Transferat la începutul anului, Pol Roige a fost titular în angrenajul „lupilor” în toate cele patru partide disputate până la întreruperea campionatului, iar în play-off-ul pentru promovare a bifat încă două apariții în tricoul „galben-albaștrilor”.

De asemenea, în perioada imediat următoare sunt așteptați la Ploiești și doi mijlocași israelieni, Nir Lax (26 ani) și Ben Levy (24 ani), ambii ajungând la un acord cu oficialii clubului nostru. Nir Lax (mijlocaș central) a evoluat pentru Hapoel Tel Aviv, în prima divizie, având, de asemenea, prezențe și în reprezentativele de juniori ale țării sale, în vreme ce Ben Levy (mijlocaș bandă dreaptă) provine de la Hapoel Petah Tikva, ultima dată în eșalonul secund al Israelului.”

Altfel, Petrolul a revenit de astăzi la antrenamente, după ce sâmbătă a încheiat mini-cantonamentul de o săptămână de pe plan local cu amicalul pierdut cu CSO Plopeni, scor 1-3, în care Viorel Moldovan a utilizat mulți tineri.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/armando-vajushi-si-cezar-lungu-continua-si-ei-cu-petrolul-catalin-grigore-revine-pentru-a-treia-oara-ca-antrenor-la-echipa-ploiesteana-19144085

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-a-suferit-un-esec-usturator-in-primul-amical-al-verii-a-pierdut-in-fata-unei-echipe-care-a-jucat-barajul-in-liga-4-foto-19144239

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-a-intrat-in-cantonament-lupii-au-perfectat-primele-doua-noi-achizitii-si-i-au-readus-in-lot-pe-ekollo-si-rus-19143661

Marius ANGHEL 17 Aug. 2020, 15:18 Liga 2
Pe aceeași temă