OFICIAL | Petrolul a perfectat al patrulea transfer al iernii: un albanez trecut pe la Chievo și Livorno

Costel Enache a avut nevoie de aproape două săptămâni pentru a se decide în privința mijlocașul albanez Armando Vajushi (28 de ani). Cu două zile înainte de încheierea primului cantonament din Antalya pe care îl desfășoară în această iarnă, Petrolul i-a oferit un contract valabil până la finalul acestui sezon, cu opțiune de prelungire, fotbalistului care ultima dată a evoluat pentru Teuta Durrës, echipă din țara sa natală.

Prezent la antrenamentele Petrolului încă din a doua zi de la reunire, la fel ca Leonel Pierce, Armando Vajushi a fost luat în cantonamentul din Antalya, unde a și marcat în două dintre amicalele desfășurate de echipa ploieșteană, cu Budaorsi SC (scor 3-2) și BFC Siofok (scor 3-1). Albanezul care are și pașaport bulgar l-a convins pe Costel Enache că merită să i se dea o șansă, astfel că jucătorul a semnat cu „lupii”, devenind, astfel, al patrulea transfer perfectat în această iarnă.

Armando Vajushi a jucat puțin pentru ultima sa echipă, în Albania

Armando Vajushi vine de la Teuta Durrës, echipă din țara sa natală pentru care are doar 410 minute jucate în acest sezon. În cele nouă meciuri în care a fost utilizat, în doar patru ca titular, nu a înscris niciun gol.

În cariera sa a mai evoluat pentru Vllaznia Shkodër (Albania), Litex Lovech (Bulgaria), la Chievo (Italia) a fost doar în lot, fără să joace măcar un singur meci în Seria A, Livorno, Pro Vercelli și Avellino (toate trei din Seria B, în Italia).

Vajushi are șase selecții la naționala Albaniei și a marcat un gol.

„➡️ Oficial: Armando Vajushi a semnat cu FC Petrolul Ploiești!
➡️ Clubul nostru a ajuns la un acord cu Armando Vajushi, mijlocașul albanez, ce deține și cetățenia bulgară, semnând un contract valabil până la finalul acestei stagiuni, cu opțiune de prelungire.
➡️ În vârstă de 28 de ani, Vajushi este un jucător cu o experiență bogată, având meciuri disputate în primele eșaloane din Bulgaria și Albania, în Serie „B” din Italia sau în Europa League. Fost component al lui KF Vllaznia (Albania), Litex Lovtch (Bulgaria), Chievo Verona (Italia), AS Livorno (Italia), Pro Vercelli (Italia), Avellino (Italia) și KF Teuta (Albania), Armando Vajushi are șase prezențe în prima reprezentativă a Albaniei și 11 în cea „Under 21″.
Bun venit, Armando Vajushi!”
, a anunțat, miercuri seară, Petrolul perfectarea acordului cu Armando Vajushi.

Până acum, Petrolul a mai achiziționat trei mijlocași: Mihai Nițescu (19 ani), Pol Roige Rodriguez (25 ani, spaniol) și Michael Leonel Pierce (26 ani, argentinian). În lot, în probe, se află și fundașul central basarabean Radu Rogac.

Pe aceeași temă