OFICIAL | Nicolae Grigore e noul antrenor principal al echipei Rapid. Victor Angelescu dezvăluie de când purta negocierile, când voia să-l anunțe de fapt și de ce are încredere în fostul secund al lui Daniel Pancu și al naționalei de tineret

Marius ANGHEL 01 Dec. 2020, 14:52 Liga 2
OFICIAL | Nicolae Grigore e noul antrenor principal al echipei Rapid. Victor Angelescu dezvăluie de când purta negocierile, când voia să-l anunțe de fapt și de ce are încredere în fostul secund al lui Daniel Pancu și al naționalei de tineret

Nicolae Grigore (37 de ani) este noul antrenor principal al Rapidului, acesta preluând echipa din acest moment, de la 1 decembrie 2020, de la interimarul Mihai Iosif, care s-a infectat cu COVID-19 și nu a putut conduce formația în ultimul meci oficial programat în acest an, la Timișoara, cu ASU Poli, în etapa a 15-a a Ligii 2.

Grigore revine, astfel la Rapid, după o perioadă în care a fost antrenorul secund al selecționerului Adrian Mutu la naționala de tineret a României. Fostul jucător al giuleștenilor a mai fost antrenor secund la Rapid în mandatul lui Daniel Pancu.

Din stafful său tehnic vor face parte Mihai Iosif și Ștefan Grigorie, ca antrenori secunzi, și Mihai Nădăban, antrenor de portari.

Principalul acționar al clubului Rapid, Victor Angelescu, a vorbit despre această mutare făcută pe banca tehnică. Acesta spune că Ștefan Grigorie trebuia să preia echipa după ce se încheiau meciurile oficiale din 2020, adică după derby-ul cu ASU Poli, însă infectarea cu COVID-19 a interimarului Mihai Iosif a grăbit numirea sa cu o săptămână.

Rapid: ”Nicolae Grigore este noul antrenor principal al Rapidului”

După ce Liga2.ro a scris despre numirea lui Nicolae Grigore ca antrenor la Rapid, clubul a anunțat oficial pe site instalarea fostului secund al naționalei de tineret pe banca tehnică.

”Nicolae Grigore este începând de astăzi noul antrenor principal al Rapidului, revenind la clubul nostru după o pauză de 10 luni.
Grig (37 de ani) a crescut la clubul nostru, fiind junior al Rapidului, după care a evoluat pentru echipa mare între 2000 și 2013, cu o pauză de un sezon, în care a jucat pentru FC Brașov.
În sezonul trecut, Nicolae Grigore a fost antrenorul secund al lui Daniel Pancu, în liga a II-a.
Acesta a condus astăzi primul antrenament la stadionul din Regie, urmând ca primul meci în care va sta pe bancă să fie cel de duminică, de la Timișoara, când Rapid va întâlni Politehnica, în ultimul meci al anului.
Din staff-ul lui Grig vor face parte Mihai Iosif și Ștefan Grigorie, antrenori secunzi, și Mihai Nădăban, antrenor de portari”, a anunțat Rapid.

Victor Angelescu, mulțumiri pentru Mihai Iosif: ”A redresat echipa într-un moment de derivă. Va rămâne în stafful lui Nicolae Grigore. E un rapidist pur-sânge”

Finanțatorul Victor Angelescu a spus, într-o conferință de presă, că Nicolae Grigore îi ia locul lui Adrian Iencsi, nu lui Mihai Iosif. Acesta din urmă a condus echipa în ultimele cinci meciuri.

Angelescu spune că discuțiile pentru readucerea lui Grigore au început în urmă cu o lună și că Iosif era unul dintre cei puțin din cadrul clubului care știau de negocieri. Pentru Iosif a avut numai cuvinte de laudă.

”Nicolae Grigore vine în locul lui Adrian Iencsi, pentru că Miță (n.r. – Mihai Iosif), așa cum știm, a avut această perioadă de interimat. Asta a fost, într-un fel, agreement-ul (n.r. – înțelegerea) care l-am avut cu Miță de la început, ca el să vină să ajute. Și pe calea asta vreau să-i mulțumesc foarte mult că a venit în acel moment, unul foarte greu, și a reușit să facă lucrurile pe care le-a făcut. A redresat echipa într-un moment de derivă. Știu că la primele meciuri echipa, din punct de vedere mental, psihic, și fotbalistic, era într-o zonă nu atât de bună. El a reușit să facă niște lucruri bune în această perioadă.
Tomai din cauza asta știam de la început, după primele meciuri, că Miță va rămâne în stafful lui Nicolae Grigore. E un rapidist pur-sânge.

Noi am avut discuții cu Nicolae Grigore de foarte mult timp, așa cum s-a vehiculat și în presă, nu neapărat în această săptămână, ci de vreo lună de zile. Și unul dintre puținii care au știut a fost Miță. A știut de la început că noi ni-l dorim pe Grig să vină ca și principal. Așa a fost planul, ca el să vină împreună de Miță aici. Dar, după cum știți, Nicolae Grigore a fost sub contract cu federația, au avut acel meci vital cu Danemarca și mă bucur că și lui și lui important pentru noi, ca și țară”, a spus Angelescu.

Mihai Iosif a înregistrat două înfrângeri, trei victorii și un egal ca antrenor interimar la Rapid

Grigore îi ia locul lui Mihai Iosif, cel care a fost numit antrenor interimar în locul lui Adrian Iencsi și a condus primul meci din această postură în etapa a 8-a a Ligii 2. Atunci, Rapid a pierdut cu 3-0, pe teren propriu, cu CS Mioveni. Ulterior, giuleștenii au mai pierdut un joc, 0-2 la Ploiești, cu marea rivală Petrolul. A urmat o serie pozitivă de trei victorii: 2-1 cu Farul și 1-0 cu ”U” Cluj, ambele meciuri fiind desfășurate pe teren propriu, la Clinceni, respectiv Buftea, și 3-2 la Aerostar Bacău. În ultima runda a remizat la Buftea cu CSM Reșița, scor 0-0, și a ratat șansa de a urca pe locul 2 și a se apropia la două puncte de liderul ”FC U” Craiova.

Înainte de desfășurarea ultimei programate în 2020, Rapid ocupă locul 5 în Liga 2, cu 23 de puncte acumulate în 13 meciuri, fiind la egalitate cu Dunărea Călărași și Viitorul Pandurii, care au însă golaveraj superior. În acest ultim meci din acest an, Rapid joacă duminică, 6 decembrie, de la ora 13:30, la Timișoara, pe arena Știința, cu ASU Politehnica (locul 2, 24 de puncte).

Nicolae Grigore trebuia să preia Rapid după meciul cu ASU Poli: ”A trebuit să forțăm lucrurile cu o săptămână înainte”

Victor Angelescu a dezvăluit și faptul că numirea lui Nicolae Grigore pe banca tehnică, în funcția de antrenor principal, trebuia să se facă după meciul cu ASU Poli, de duminică, de la Timișoara, ultimul oficial programat în 2020.

”Luasem decizia ca Nicolae Grigore să înceapă oficial ca antrenor principal de după acest meci, adică din pauza de iarnă, dar, din păcate, Miță a contactat virusul și a trebuit să forțăm lucrurile cu o săptămână înainte, pentru că vrem să fie o perioadă înainte în care Grig să vină, să cunoască jucătorii, să aibă o pregătire de iarnă, să poată să își facă tot ce are nevoie, să aibă timp pentru asta. Din păcate, a trebuit să îl luam cu un pic mai repede, cu un meci, decizia”, a mai spus principalul acționar al clubului giuleștean.

Victor Angelescu, despre numirea lui Ștefan Grigore: ”E un antrenor din noua generație, care cred că poate să arate, să dea altă față Rapidului în acest campionat și nu numai”

Victor Angelescu a folosit mult verbul ”cred” atunci când a încercat să explice decizia de a-l numit pe Nicolae Grigore ca antrenor principal al Rapidului.

”În primul rând, eu personal, și cei din club, am prins foarte multă încredere în Grig. El a mai fost în proiectul nostru, a fost antrenor secund al lui Daniel Pancu. Eu cred că va fi și va demonstra că este un antrenor foarte bun. Este preocupat de această meserie, știe foarte multe lucruri, este dedicat, și cred că asta contează foarte mult. Are, din punctul meu de vedere, niște realizări ca și secund, și cu Rapidul, promovarea de la Liga a 3-a, și la naționala de tineret, și cred că este momentul să i se dea și lui o șansă la echipa mare a Rapdiului. Este și un fost jucător al Rapidului, crescut în Giulești. E al treilea ca număr ca meciuri în istoria Rapidului. Dar nu cred că asta a fost principalul factor. Normal că e un factor important, dar, sincer, e un antrenor din noua generație care cred că poate să arate, să dea altă față Rapidului în acest campionat și nu numai.

Grig cunoaște foarte bine grupul principal de jucători pe care îl avem acum în vestiar, pentru că el i-a mai antrenat, ca și antrenor secund. Adică ăsta este un atu, iar acest lucru a contat și în decizia noastră. Cu unii a fost și coechipier. Nu cred că vor exista probleme cu acest grup”, a spus Victor Angelescu despre Nicolae Grigore.

Nicolae Grigore a fost un mijlocaș central format de Rapid, club la care a și debutat în Liga 1. În cariera sa a mai jucat pentru FC Botoșani, Al-Ettifaq (Arabia Saudită), Apollon Limassol (Cipru), Dinamo și FC Voluntari. Are și patru meciuri pentru naționala României.

Conferința de presă susținută de Victor Angelescu:

Conferința de presă susținută de Nicolae Grigore:

Marius ANGHEL 01 Dec. 2020, 14:52 Liga 2
Pe aceeași temă