OFICIAL | Marius Măldărășanu este noul antrenor principal al FC Hermannstadt: ”Proiectul la care s-au gândit este unul propice pentru antrenorii care își doresc să facă performanță.” Sibienii s-au despărțit de încă un jucător

Marius ANGHEL 21 Jun. 2021, 20:10 Liga 2
OFICIAL | Marius Măldărășanu este noul antrenor principal al FC Hermannstadt: ”Proiectul la care s-au gândit este unul propice pentru antrenorii care își doresc să facă performanță.” Sibienii s-au despărțit de încă un jucător

FC Hermannstadt a anunțat, luni, 21 iunie, noul antrenor principal pentru sezonul 2021/2022 de Liga 2. Acesta este Marius Măldărășanu (46 de ani), așa cum Liga2.ro a anunțat în exclusivitate în urmă cu două zile.

Măldărășanu a antrenat ultima dată la Metaloglobus București, tot în Liga 2, în perioada iunie 2019 – mai 2020, acum două sezoane.

FC Hermannstadt: ”Marius Constantin Măldărășanu este noul antrenor principal”

La echipa din Sibiu are ca obiectiv promovarea în Liga 1.

”Marius Constantin Măldărășanu este noul antrenor principal al A.F.C.Hermannstadt! Fostul internațional în vârstă de 46 de ani a fost numit astăzi oficial la cârma echipei din Sibiu și are ca obiectiv principal trasat revenirea în Liga 1. Ca jucător, Marius Măldărășanu a strâns 8 selecții în echipa națională a României, a evoluat ca mijlocaș ofensiv pentru echipe ca Rapid București, Petrolul Ploiești, Besiktas Istanbul și F.C.Brașov și are în palmares două Cupe ale României și două Super Cupe câștigate cu Rapid București. Marius Măldărășanu deține licența UEFA Pro, iar în trecut a fost antrenor principal la ASTRA Giurgiu și Metaloglobus București”, a comunicat FC Hermannstadt pe site-ul oficial.

Marius Măldărășanu: ”Nu există în discuție alt obiectiv decât promovarea”

Măldărășanu a fost ofertat și de ”noul FC Brașov”, însă telefonul primit de la Dănuț Coman, fost coleg la Rapid și FC Brașov, dar și colaborator la Astra, l-a făcut să accepte propunerea de la FC Hermannstadt.

”Oferta a venit și din partea unei garanții, ca să spun așa, a lui Dani Coman. eu am lucrat împreună cu el la Astra și, ofertându-mă, mi-era foarte greu să-l refuz. Însă, și proiectul la care s-au gândit este unul propice pentru antrenorii care își doresc să facă performanță. Voi aborda această provocare cu încredere, dorință de reușită. Vreau să îi felicit pe cei care au reușit să reorganizeze acest club repede, pentru că, am spus-o mereu, echipele care retrogradează, dacă nu se reorganizează rapid, atunci pot apărea probleme și să se afunde foarte adând în această Ligă a 2-a. Chiar dacă noi, ca și staff, lucrăm împreună cu conducerea la a face un lot competitiv, poate suntem puțin în urmă cu pregătirea vizavi de alte echipe care au început deja pregătirea. Însă, ușor, ușor vom regla totul.

Nu există în discuție decât un singur obiectiv, adică promovarea. Nu știu dacă aș fi venit pentru altceva. Sunt un antrenor tânăr, îmi doresc provocări. Am tot refuzat pe parcurs alte propuneri, datorită faptului că am vrut să iau licența PRO. Mi-am dorit foarte mult asta, fiindcă în trecut am antrenat fără licență, aducând lângă mine un antrenor care avea PRO-ul lângă mine și ăsta a fost un obiectiv al meu.

Știam că era de fapt altcineva, la un moment, ca antrenor mai mult ca sigur (n.r. – se referă la Bogdan Andone), am rămas surprins, însă i-am răspuns din start da lui Dani Coman și, după aceea, discutând mai pe larg, vizavi de tot ce se vrea, obiectivul este promovarea. Nici nu există alt cuvânt sau alt obiectiv intermediar. Ăsta este obiectivul echipei.

(n.r. – întrebat de abordarea pe care o are în teren, din punct de vedere tehnic) Când am început, normal că nu am vrut să sar etapele, am început la Liga a 3-a, am antrenat la echipa a doua a Astrei și, având jucători foarte tineri, am început cu sistem 4-4-2. Am considerat că este sistemul cel mai ușor de învățat de către jucătorii tineri. Pe urmă, ușor, ușor, am trecut la 4-3-3, 4-2-3-1, ne adaptăm. Mi se pare normal ca orice antrenor să cunoască mai multe sisteme de joc și sunt sigur că fiecare antrenor are această capacitate și caută să învețe să câștige cât mai multe sisteme. Dar sistemul preferat este 4-3-3, nu 4-2-3-1. Însă trebuie să ne adaptăm și în funcție de lot, de profilul jucătorilor. De asta trebuie să știm mai multe sisteme. Nu e ceva bătut în cuie, poate fi 4-3-3, 4-2-3-1, vom vedea. Mulți antrenori fug de jucători cu personalitate. Aici totul ține de pedagogie. Noi asta trebuie să învătăm, pentru că experiența te ajută și lucrând vei face greșeli, dar, la un moment dat, vei știi bine să gestionezi situațiile cu jucătorii cu experiență, de care fug unii. Am lucrat și cu jucători tineri, am lucrat și cu Denis Alibec la Astra, și știm foarte bine că era un jucător capricios. Nu e problemă. Eu, în general, mă pun în locul lor, pentru că am fost fotbalist și știu foarte bine cum stau lucrurile. Sunt lucruri pe care trebuie să le gestionăm”, a declarat Marius Măldărășanu la prezentarea sa făcută de FC Hermannstadt.

”Sportul, nu zic numai fotbalul, este pentru suporteri, părerea mea. Fără a avea suporteri în tribună este ca și cum am merge la o nuntă fără lăutari. Poate este un clișeu ăsta, dar, ca și pentru a transmite ceva, cred că echipa, suporterii, conducerea, stafful trebuie să fim împreună, să avem răbdare. Doar împreună putem reuși. Și, repet, obiectivul este promovarea, iar atunci trebuie ca toți să tragem la aceeași căruță”, a fost mesajul lui Marius Măldărășanu pentru suporterii echipei sibiene.

https://www.youtube.com/watch?v=WtR35hyLcDc

Laurențiu Costache și Florin Berța, colaboratorii lui Măldărășanu la Sibiu

Marius Măldărășanu îl va acea colaborator la FC Hermannstadt pe Laurențiu Costache, ca antrenor secund, iar ”în zilele următoare li se va alătura un preparator fizic”, anunță clubul sibian.

Totodată, ”stafful va fi completat (ca și până acum) de sibianul Florin Berța, care va rămâne în funcția de antrenor cu portarii”, susține retrogradata în Liga 2.

Reunirea echipei FC Hermannstadt este programată mâine, 22 iunie.

Billal Sebaihi, ultimul plecat de la FC Hermannstadt. Sibienii au făcut cinci transferuri

Până acum, FC Hermannstadt a perfectat cinci achiziții pentru Liga 2: Valentin Buhăcianu (atacant, ex UTA), Fabrizio Constantin (fundaș, ex Unirea Bascov), Cosmin Bucuroiu (atacant, ex Unirea Bascov), Ionuț Năstăsie (mijlocaș, ex Campionii FC Argeș) și Vlad Muțiu (portar, ex ”U” Cluj).

Clubul a anunțat despărțirea de fundașii Claudiu Belu-Iordache, care a semnat cu Rapid, și Adrian Scarlatache, mijlocașii Aias Aosman și Billal Sebaihi și atacantul Yazalde Gomes.

Ultimul plecat este mijlocașul francez Billal Sebaihi (29 de ani).

”A.F.C.Hermannstadt și mijlocașul francez Billal Sebaihi au reziliat astăzi înțelegerea contractuală în condiții amiabile. Billal a ajuns la echipa noastră în iarnă, din postura de jucător liber de contract și a bifat 10 apariții în tricoul FCH, atât în returul sezonului regular, cât și în play-out-ul Ligii 1”, a comunicat FC Hermannstadt.

Foto și video: FC Hermannstadt

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-marius-maldarasanu-va-fi-noul-antrenor-al-fc-hermannstadt-eram-in-discutie-cu-alta-echipa-si-s-a-miscat-mai-repede-dani-coman-19189623

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-vlad-mutiu-a-lasat-u-cluj-pentru-fc-hermannstadt-sibienii-au-anuntat-despartirea-de-inca-un-fundas-19189680

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionut-stoica-isi-doreste-sa-continue-cu-fc-hermannstadt-si-in-liga-2-nici-azi-nu-constientizez-ca-am-retrogradat-19189721

https://liga2.prosport.ro/seria-1/continua-seria-plecarilor-la-fc-hermannstadt-un-atacant-si-un-mijlocas-s-au-despartit-de-clubul-din-sibiu-dar-schimbarile-de-lot-nu-se-opresc-sunt-fotbalisti-care-mai-au-contracte-pana-la-19189834

Marius ANGHEL 21 Jun. 2021, 20:10 Liga 2
Pe aceeași temă