OFICIAL | Ianis Zicu și Concordia Chiajna continuă colaborarea! Durata noului contract semnat de antrenor și obiectivul pe care îl are în noul sezon

Marius ANGHEL 02 Jun. 2022, 01:06 Liga 2

Concordia Chiajna va continua să îl aibă antrenor principal pe Ianis Zicu chiar și după ce echipa și-a ratat obiectivul din acest sezon: promovarea în Liga 1. Cele două părți au bătut palma și au semnat prelungirea contractului, anunțul fiind apoi făcut de către club.

Zicu a preluat Concordia la începutul acestui an, luându-i locul lui Claudiu Niculescu, demis după primul meci oficial disputat în 2022.

Ianis Zicu și stafful său tehnic continuă cu Concordia Chiajna

Concordia Chiajna a fost la câteva minute de revenirea în Liga 1 după o pauză de trei ani, însă golul primit în prelungiri și mai apoi proasta inspirație a jucătorilor la loviturile de departajare în barajul cu Chindia Târgoviște menține echipa pentru al patrulea sezon la rând în Liga 2.

Clubul ilfovean se desparte în această vară de președintele executiv Auraș Brașoveanu, care a ales să plece la FC Buzău, în timp ce antrenorul Ianis Zicu tocmai a semnat prelungirea constractului. Și colaboratorii săi din stafful tehnic vor continua: Daniel Florea (antrenor secund), Florin Matache (antrenor cu portarii), Lucian Turcu (antrenor de portari) și Bogdan Alesandru (analist).

”Clubul Sportiv Concordia Chiajna anunță că a ajuns la un acord cu antrenorul Ianis Zicu pentru prelungirea contractului, care era scadent la începutul verii.

Ianis Zicu antrenează echipa „vulturilor” verzi din luna martie a acestui an și a semnat un nou contract valabil pe un sezon cu clubul nostru, având același obiectiv ca și în campionatul recent încheiat: promovarea în Liga 1.

Tehnicianul echipei noastre și-a păstrat același staff tehnic, format din Daniel Florea – antrenor secund, Florin Matache – antrenor cu portarii, Lucian Turcu – antrenor cu pregătirea portarilor și Bogdan Alesandru – analist.

Îi urăm mult succes în continuare pe banca echipei noastre!”, a anunțat Concordia pe site-ul oficial.

Zicu a condus Concordia în 14 meciuri

Ianis Zicu a preluat Concordia din al doilea meci oficial disputat de echipă în 2022. După 0-4 cu ”U” Cluj, trupa din Chiajna s-a despărțit de Claudiu Niculescu și l-a numit în funcție pe Zicu. Sub conducerea acestuia, Concordia a încheiat sezonul regular cu un egal (0-0 acasă cu Poli Timișoara) și o victorie decisivă pentru accederea în play-off (1-0 în deplasare la FC Buzău).

În play-off însă, Concordia a avut o evoluție modestă, care doar i-a asigurat menținerea pe locul 5, chiar și el de baraj de promovare, profitând de faptul că formația clasată pe locul 4, Steaua, nu a avut drept de promovare din cauza formei sale juridice. În cele zece jocuri din play-off, Concordia a înregistrat două victorii (1-0 cu Unirea Slobozia și 1-0 cu ”U” Cluj), două egaluri (2-2 cu Steaua și 1-1 la Unirea Slobozia) și șase eșecuri (1-2 la FC Hermannstadt, 0-1 cu Petrolul, 1-3 la ”U” Cluj, 0-3 la Steaua, 1-3 cu FC Hermannstadt și 0-2 la Steaua).

La barajul de promovare, Concordia a câștigat pe teren propriu contra Chindiei, cu 2-1, însă în deplasare, la Ploiești, a cedat cu scorul de 0-1, suficient pentru ca meciul să intre în prelungiri. Partida a ajuns la lovituri de departajare, unde băieții lui Emil Săndoi s-au dovedit mai stăpâni pe sine, impunându-se cu 4-1.

Ianis Zicu a mai antrenat în cariera sa echipele Farul Constanța și Unirea Constanța, pe acea din urmă doar în primele trei jocuri din actualul sezon.

Rămânerea lui Zicu fusese anunțată de președintele Tănase în urmă cu o lună

Despre rămânerea lui Zicu la Concordia a vorbit președintele C.D. Cristian Tănase de la finalul lunii aprilie, într-un moment în care Concordia avea trei meciuri consecutive pierdute, un gol marcat și șapte primite.

”Sigur că suntem mulțumiți de Ianis Zicu. El va continua indiferent de ce se întâmplă. Am discutat cu el și așa vom face. E un antrenor tânăr care vrea să performeze, dar problema e la jucători”, spunea, pentru Liga2.ro, Cristian Tănase, care la acel moment era revoltat pe evoluția mai multor jucători din lot.

Concordia le-a mulțumit suporterilor pentru susținea arătată la meciul cu Concordia

Altfel, pentru prima dată de când a revenit în Liga 2, Concordia Chiajna a fost aproape de promovarea în Liga 1. Returul barajului cu Chindia i-a retezat însă speranțele în minutele de prelungiri, când s-a primit golul care a trimis meciul în pauzele de prelungiri și mai apoi la lovituri de departajare:

”La meciul de la Ploiești, Concordia a avut parte și de o mini-galerie, după ce clubul anunțase în mod oficial că transportă la stadion doritării și le și achită biletul de intrare. Echipa le-a mulțumit fanilor pentru atașamentul arătat.

Concordia Chiajna s-a aflat, duminică seara, foarte aproape de promovarea în Liga 1, în urma barajului susținut în compania Chindiei Târgoviște. Frumosul vis al echipei noastre s-a spulberat în momentul executării loviturilor de departajare, acolo, unde lipsa de inspirație a jucătorilor noștri s-a resimțit din plin.

După ce ne-am aflat la doar un singur pas de o performanță notabilă, Clubul Sportiv Concordia Chiajna mulțumește suporterilor pentru susținerea din acest sezon.

Suntem convinși că fără ajutorul vostru nu am fi ajuns să susținem barajul de promovare, iar mai mult de atât să fim aproape de o revenire în Liga 1. Alături de voi am fost mult mai puternici, iar în noul sezon vom face tot ce ne stă în putință pentru a duce Concordia Chiajna în prima ligă, acolo unde îi este locul.

La final de sezon, Concordia Chiajna mulțumește încă o dată tuturor suporterilor și celor care au fost neîncetat alături de noi!”

Foto: Concordia Chiajna și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 02 Jun. 2022, 01:06 Liga 2
Pe aceeași temă