OFICIAL | Farul câștigă la ”masa verde” meciul nedisputat nici la reprogramare cu ”U” Cluj. Clasamentul Ligii 2 suferă modificări importante cu trei etape înainte de finalul sezonului regular

Marius ANGHEL 10 Mar. 2021, 21:17 Liga 2
OFICIAL | Farul câștigă la ”masa verde” meciul nedisputat nici la reprogramare cu ”U” Cluj. Clasamentul Ligii 2 suferă modificări importante cu trei etape înainte de finalul sezonului regular

Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a luat, în sfârșit, o decizie în privința meciului nedisputat nici la reprogramare între Universitatea Cluj și Farul Constanța, din etapa a 11-a a Ligii 2. În ședința din 10 martie 2021 s-a decis ca Farul să câștige la ”masa verde” partida cu ardelenii, conform regulamentului din timp de pandemie.

În aceste condiții, cu trei puncte în plus acumulate de Farul, clasamentul Ligii 2 suferă modificări importante înainte de ultimele trei etape din sezonul regular.

Constănțenii au urcat de pe locul 11 pe 5, acum fiind pe poziție de play-off. În schimb, ”U” Cluj a căzut încă o poziție, de pe 9 pe 10.

Farul a câștigat la ”masa verde” meciul nedisputat nici la reprogramare cu ”U” Cluj

După luni de așteptare, în care au avut loc multe amânări inexplicabile pentru ambele cluburi, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a luat decizia conform regulamentului din timp de pandemie și a dictat victorie la ”masa verde” pentru Farul în deplasarea de la ”U” Cluj.

Cazul a atras o serie de acuze din partea clujenilor pentru constănțeni, care acum se dovedesc zadarnice.

”Respinge plângerea AS FC Universitatea Cluj, ca neîntemeiată
Admite sesizarea Departamentului de Competițiia FRF
În baza art. 79/9 coroborat cu Principiul 4 din Principiile de desfășurare a competițiilor în sezonul 2021/2021 cu aplicarea art. 34 din RD, clubul AS FC Universitatea Cluj se sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea AFC Farul Constanța)”, sună decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

Clasamentul Ligii 2 fără și cu rezultatul meciului dintre ”U” Cluj și Farul:

După cum se poate observa mai jos, clasamentul vechi și cel actual, după decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF privind rezultatul meciului dintre ”U” Cluj și Farul, modificările se produs între locurile 5 și 11.

Farul, care se situa pe locul 11 înainte de a lua cele trei puncte, urcă acum pe locul 5, egalând la puncte FK Csikszereda, Dunărea Călărași și Viitorul Pandurii, însă devansând-o la golaveraj doar pe aceasta din urmă.

În schimb, Viitorul Pandurii, Petrolul, CS Mioveni, Rapid, ”U” Cluj și SCM Gloria Buzău pică o poziție în clasament față de cum erau până în această seară. Petrolul părăsește, astfel, ultima poziție care duce la play-off, cu trei etape înainte de finalul sezonului regular.

Farul și ”U” Cluj mai au de jucat doar două meciuri fiecare în ultimele trei etape

În ultimele trei etape rămase de disputat în sezonul regular al Ligii 2, Farul și ”U” Cluj mai au doar câte două partide de disputat.

Farul va mai juca cu Fotbal Comuna Recea (acasă, 13 martie, ora 11:00) și U Craiova 1948 SA (deplasare), în ultima rundă urmând să stea.

”U” Cluj mai are meciuri cu U Craiova 1948 SA (acasă, 12 martie, ora 18:00) și Petrolul (acasă), în penultima rundă urmând să stea.

De ce nu s-a jucat meciul ”U” Cluj – Farul

Ce s-a întâmplat de nu s-a mai jucat meciul ”U” Cluj – Farul?

Prima dată, la programare inițială a partidei, în ziua de marți, 10 noiembrie, de la ora 19:30, ”U” Cluj nu a putut juca și a solicitat amânarea jocului, iar FRF a aprobat.

La momentul respectiv, clubul ardelean trecea prin momente delicate din cauza coronavirusului și avea în continuare peste 20 de cazuri pozitive în cadrul echipei de seniori, astfel că nu a a primit aprobare din partea Direcției de Sănătate Publică Cluj pentru a evolua. Era la al doilea joc consecutiv în campionat în care nu putea juca, după partida cu Rapid.

Jocul de pe Cluj Arena a fost reprogramat pentru ziua de miercuri, 2 decembrie, de la ora 16:45. Nu s-a putut disputa nici atunci, fiindcă, de această dată, clubul de la malul mării a descoperit că are șase cazuri de COVID-19 în lot, astfel că DSP Constanța i-a interzis deplasarea la Cluj-Napoca. Farul deja plecase la drum și a fost întoarsă acasă.

”U” Cluj a susținut că totul a fost înscenat și a protestat prin a-și prezenta echipa pe teren la ora la care meciul trebuia să se desfășoare. Au urmat o mulțime de acuze către Farul.

Evident, cazul a ajuns pe masa Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, care a chemat ambele cluburi să-și spună punctul de vedere, iar răspunsul a venit abia acum, după multe luni de așteptare.

Conform regulamentului din pandemie, un meci amânat din cauza faptului că o echipă nu poate juca din cauza COVID-19 poate fi reprogramat o singură dată. În cazul în care partida nu se poate desfășura nici la reprogramare, indiferent din cauza cărei echipe, jocul va fi pierdut de formația care n-a putut juca prima dată. În cazul de față, prima dată n-a putut juca ”U” Cluj, a doua oară nu a putut juca Farul, astfel că ”U” Cluj trebuie să piardă jocul la ”masa verde”, conform regulamentului.

Jocuri decise la ”masa verde” în acest sezon Liga 2 și 3 din cauza problemelor cu COVID-19:

  • Aerostar Bacău – Viitorul Pandurii Târgu Jiu 0-3 (Liga 2) – nedisputată inițial din cauza problemelor cu noul coronavirus pe care le-au avut băcăuanii, iar la reprogramare nu a putut juca trupa gorjeană. Aerostar a fost sancționată cu 3-0.
  • Foresta Suceava – Bucovina Rădăuţi 3-0 (Seria 1 Liga 3) – amânat prima dată din cauza cazurilor de COVID-19 de la oaspeți, iar la reprogramare nu s-a putut desfășura din cauza acelorași probleme întâmpinate de această dată de Foresta.
  • CSM Deva – Măgura Cisnădie 3-0 (Seria 7 Liga 3) – echipa gazdă a avut câștig de cauză după ce inițial oaspeții nu au putut juca, iar la reprogramare a avut probleme Deva;
  • CA Oradea – CSM Satu Mare 3-0 (Seria 10 Liga 3) – nu s-a desfășurat nici la programarea inițială, nici la reprogramare din cauza infectărilor multiple cu COVID-19 avute de trupa din Satu Mare. Aceasta a pierdut cu 3-0.
  • Unirea Slobozia – CSM Slatina 0-3 (Liga 2) – a fost decis în favoarea oltenilor, chiar dacă la reprogramare au fost semnalate doar trei cazuri de COVID-19 la CSM Slatina. În situația de față, Slobozia a atacat în mediul online ”lipsa de sportivitate” a adversarilor.
  • CSM Ceahlăul Piatra Neamţ – Sporting Juniorul Vaslui 0-3 (Seria 1 Liga 3) – după ce au fost raportat numai două cazuri la formația din Vaslui la reprogramare, meciul nu s-a putut organiza nici a doua oară, astfel că CSM Ceahlăul Piatra Neamţ a fost sancționată cu eșec la ”masa verde”
  • SCM Zalău – CA Oradea 3-0 (Seria 10 Liga 3) – amânat prima dată din cauza cazurilor de COVID-19 de la oaspeți, iar la reprogramare nu s-a putut desfășura din cauza acelorași probleme întâmpinate de această dată de Zalău, care a avut doar două cazuri pozitive.
  • Luceafărul Oradea – CSM Satu Mare 3-0 (Seria 10 Liga 3) – nu s-a disputat atât la programare inițială, cât nici la reprogramare din cauza cazurilor de COVID-19 de la CSM Satu Mare. S-a așteptat o decizie din partea Comitetului Executiv al FRF ca în situația în care o echipă ajunge la două înfrângeri la ”masa verde” din cauza problemelor cu COVID-19 să nu se dicteze și excluderea din competiție, pe care o risca CSM Satu Mare.
  • Ripensia Timișoara – CS Mioveni 0-3 (Liga 2) – amânat prima dată din cauza multiplelor cazuri de COVID-19 de la Ripensia, nedisputat la reprogramare din cauza a doar trei cazuri de infectare la CS Mioveni.
  • Luceafărul Oradea – CSM Satu Mare 3-0 (Seria 10 Liga 3) nu s-a disputat nici la reprogramare, tot din cauza cazurilor de COVID-19 de la CSM Satu Mare.
  • Universitatea Cluj – Farul Constanța 0-3 (Liga 2) – amânat prima dată din cauza multiplelor cazuri de COVID-19 de la ”U” Cluj, nedisputat la reprogramare din cauza a doar șase cazuri de infectare la Farul.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-11-doar-cinci-meciuri-se-joaca-de-la-ora-1100-dupa-ce-doua-au-fost-amanate-de-la-ora-1200-se-joaca-derby-ul-asu-poli-fc-u-craiova-19156349

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-farul-amanat-ardelenii-au-in-continuare-o-multime-de-cazuri-de-covid-19-nu-pot-juca-pentru-a-doua-etapa-la-rand-19156425

https://liga2.prosport.ro/seria-1/restanta-u-cluj-farul-nu-se-mai-joaca-iar-echipa-lui-costel-enache-va-pierde-la-masa-verde-constantenii-au-descoperit-ca-au-cazuri-de-covid-19-19160715

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-u-cluj-se-prezinta-la-meciul-cu-farul-motivele-care-ii-fac-pe-ardeleni-sa-creada-ca-totul-a-fost-planuit-si-raspunsul-incredibil-primit-de-la-dsp-e-1-decembrie-19160960

Marius ANGHEL 10 Mar. 2021, 21:17 Liga 2
Pe aceeași temă