OFICIAL | Daniel Niculae, noul președinte al Rapidului! ”Sperăm să ducem clubul unde îi e locul. Totul se va face cu multă dragoste”. Mutarea aduce îndepărtarea lui Andrei Nicolescu. Ce se întâmplă cu Ovidiu Burcă

Răzvan STÎNGĂ 03 Apr. 2021, 11:59 Liga 2

Daniel Niculae a fost prezentat oficial ca fiind noul președinte al Rapidului. Conferința de presă a avut loc sâmbătă, iar alături de fostul atacant al giuleștenilor, a participat și Victor Angelescu, principalul acționar al Rapidului.

După cum ProSport a anunțat înainte ca informația să fie confirmată de club, Daniel Niculae se întoarce cu speranța că poate ajuta la promovarea în Liga 1. Acesta a fost un aspect despre care a vorbit la conferință, că a ajuns un prim numitor comun cu ceilalți conducători, pentru obiectivul imediat.

Daniel Niculae promite profesionalism: ”Lucrurile se vor face pas cu pas, vor fi garații că totul se va face cu multă dragoste”

Urmează o perioadă în care Daniel Niculae va căuta oameni pe care să îi aducă în jurul său și care să îl ajute să conducă de pe funcția de președinte. Are planuri pe termen lung, dorind ca, posibila promovare din acest sezon, să fie doar începutul pentru Rapid. Niculae le-a promis fanilor că lucrurule se vor face profesionist cât timp el va fi în această poziție.

Ziua de azi nu poate să îmi aducă decât bucurie. Nu pot să spun că am fost plecat, am fost suporterul echipei. Bineînțeles, acum am venit într-o funcție administrativă, sperăm să facem lucruri așa cum trebuie și să ducem clubul în prima ligă. De ce nu, ușor-ușor, să traversăm toate etapele, ca să fim forța care am fost până nu în urmă cu mult timp. Emoții cred că sunt mereu când sunt pe stadion sau în preajma lui.

Mi-aș fi dorit ca această conferință să o facem pe stadionul nou, dar din cauza condițiilor tehnice de care era nevoie, nu s-a putut. Din moment ce am revenit, și știți în ce condiții am plecat, înseamnă că s-au schimbat lucrurile. Înseamnă că persoanele cu care nu am putut lucra, nu au mai făcut un pas în spate, probabil vor pleca săptămâna următoare.

Că am venit, dacă ar fi o garanție a promovării, ar fi foarte bine. Dacă aș ști lucrul acesta, aș rămâne până la 100 de ani într-o funcție administrativă ca să avem performanțe. Este o garanție că lucrurile se vor face pas cu pas, vor fi garații că totul se va face cu multă dragoste. Nu e de ajuns doar dragostea, dar cred că e tot ce a lipsit acestui proiect în ultimul timp.

Vor mai fi aduși oameni în club. Trebuie să îmi fac o echipă pe care mă pot baza, alături de oamenii care sunt deja în club. Sperăm ca împreună, fiecare pe partea sa, să tragem să ducem Rapid unde îi e locul. Importantă e echipa. Totul se învârte în jurul echipei”, a declarat Daniel Niculae la conferința de presă.

Andrei Nicolescu va pleca din club. Ovidiu Burcă va discuta cu Daniel Niculae 

Venirea lui Daniel Niculae a fost posibilă cu anumite condiții, printre care și plecarea lui Andrei Nicolescu, actualul vicepreședinte al clubului. Potrivit lui Victor Angelescu, despărțirea de acesta va avea loc, întrucât părțile s-au înțeles din punct de vedere verbal, iar zilele următoare va fi oficializat totul și în ceea ce privește cadrul legal.

Daniel Niculae nu are o relație extraordinară nici cu Ovidiu Burcă, acualul antrenor al ”satelitului” Rapidului, ce activează în Liga 3. Nicolescu a abordat și acest subiect și a precizat că în acest moment nu se pune în discuție îndepărtarea lui Burcă și că Daniel Niculae va avea o discuție față în față cu acesta.

Am avut niște discuții cu Andrei. Încă de acum ceva timp au fost ceva tatonări, la începutul sezonului, că eu îmi doream ca Daniel să vină președinte. Andrei reprezenta celălalt acționar și eu cred că mi-am respectat datoria. Am respectat lucrurile pe care le stabilisem împreună. Am avut o discuție ieri, i-am spus că îmi doresc ca Daniel să vină lângă noi. Îmi doream acum ceva mai mult timp să fac acest lucru, dar ultimele meciuri au fost vitale pentru noi și nu am vrut să facem o schimbare majoră, să luăm atenția de la partidele respective.

Daniel ar fi venit oricum, și dacă am fi fost în play-off și dacă am fi fost în play-out. I-am spus lui Andrei Nicolescu, a înțeles, știa și el condițiile în care ar veni Daniel la club și a acceptat. A acceptat dacă noi ne dorim așa, să fie ce e mai bine pentru Rapid. Lucrurile nu se pot întâmpla de pe azi pe mâine, dar nu s-a opus deciziei.

Cu Ovidiu nu am avut o discuție, pentru că nu mai este în stafful primei echipe. E antrenor la echipa secundă. Daniel va avea o discuție cu el și o să vedem. Lucrurile acestea țin mai mult de bucătăria internă și o să aflați mai multe pe viitor. Mie nu îmi place să vorbesc despre ce urmează să facem”, a precizat Victor Angelescu la conferința de prezentare a noului președinte al Rapidului.

Cu conducerea clubului formată aproape în totalitate, Rapid va începe play-off-ul Ligii 2. Primul meci pe care îl va juca este programat marți de la ora 19:00, în deplasare cu FK Csikszereda. În sezonul regular, gazdele au câștigat cu 3-1 pe terenul giuleștenilor.

Video: FC Rapid 1923

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-prima-etapa-a-play-out-ului-propune-cinci-meciuri-pentru-sambata-de-la-ora-1100-petrolul-joaca-la-resita-farul-primeste-vizita-ripensiei-19177256

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/viitorul-interzis-echipa-lui-nicu-sarcina-incalca-inca-o-data-grav-regulamentele-jurnalistii-sunt-anuntati-seara-cu-cateva-ore-inaintea-meciului-ca-nu-sunt-acreditati-nu-de-catre-ofiterul-de-pr-19177247

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/opinie-trotineta-nu-a-schimbat-niciodata-un-destin-proiectele-de-stadioane-ale-timisoarei-sabotate-de-principalii-actori-politici-care-s-au-folosit-de-suporteri-in-campania-electorala-19177236

 

Răzvan STÎNGĂ 03 Apr. 2021, 11:59 Liga 2
Pe aceeași temă