OFICIAL | Dan Alexa, noul antrenor al echipei CSM Reșița! Mesaj categoric pentru fotbaliști, încă de la conferința de prezentare: ”Cine e cu mine rămâne cu mine, cine nu, pleacă!”

Răzvan STÎNGĂ 30 Jun. 2021, 14:19 Liga 3
OFICIAL | Dan Alexa, noul antrenor al echipei CSM Reșița! Mesaj categoric pentru fotbaliști, încă de la conferința de prezentare: ”Cine e cu mine rămâne cu mine, cine nu, pleacă!”

Dan Alexa, ultima dată antrenor la ASU Politehnica Timișoara, a fost confirmat, în cele din urmă, drept noul antrenor al echipei CSM Reșița. Iată că informațiile apărute de o bună perioadă de timp, cum că echipa negociază cu el, s-au adeverit, deși conducerea a preferat să țină totul ascuns până în ultima clipă, până în momentul semnării contractului.

Dan Alexa, noul antrenor al echipei CSM Reșița! 

Dan Alexa a fost prezentat oficial miercuri, 30 iunie, într-o conferință de presă la care au mai participat președintele clubului din Reșița, Cristian Bobar, dar și primarul Reșiței, Ioan Popa.

Noul antrenor al echipei din Valea Domanului e pregătit să facă o echipă redutabilă, pe care să o ducă în Liga 1, chiar dacă reșițenii vor începe următorul sezon fotbalistic în Liga 3.

Dan Alexa a avut un mesaj pentru jucători, considerând că eșecul de stagiunea trecută a venit ca urmare a unei rupturi produse la nivelul vestiarului.

Dan Alexa, mesaj categoric pentru fotbaliști: ”Cine este cu mine rămâne cu mine, cine nu, pleacă!”

Deși CSM Reșița a renunțat până în acest moment la 15 jucători, Alexa e pregătit să pună pe liber și alții, dacă aceștia nu îi vor demonstra în perioada de pregătire că sunt gata să tragă pentru echipă.

De altfel, la conferința de presă nu doar Dan Alexa a vorbit despre implicarea fotbaliștilor. Și Ioan Popa a avut aceeași poziție.

”M-am hotărât să vin la Reșița și a contat foarte mult respectul pe care-l am față de primar și prietenia pe care o am cu Cristi. Mereu am văzut la Reșița un proiect de viitor și cred că se poate face o echipă bună, care să-și spună cuvântul în fotbalul românesc. M-a surprins și pe mine retrogradarea.

Cred că problema a fost în vestiar, lucrurile pentru mine sunt foarte simple: cine este cu mine rămâne cu mine, cine nu, pleacă! În acest moment plecăm la un drum nou, este un moment greu, trebuie plecat de la zero și trebuie creată o echipă. Obiectivul meu personal este promovarea în Liga 1. O luăm pas cu pas. Știu că se poate lucra în liniște, știu că am suportul oamenilor de lângă mine și cunosc galeria CSM-ului.

Știu câtă lume vine la stadion atunci când echipa are rezultate, este o echipă de tradiție și am avut și eu ofertă de la Reșița și pe vremea când eram jucător. Cu siguranță că probleme în vestiar nu vor mai fi sau dacă vor mai fi, voi lua imediat decizii. Important este să fac pașii corecți, adică toată lumea să vadă fotbalul înaintea familiei. Cum sunt eu, așa trebuie să fie și jucătorii”, a declarat Dan Alexa, la conferința de prezentare.

Cristian Bobar: ”Construim deja un nucleu nou, cu jucători tineri și cu câțiva experimentați și ne dorim să promovăm” 

Președintele Cristian Bobar a declarat, printre altele, că în perioada următoare vor urma mai multe transferuri la CSM Reșița, iar totul se va decide după preferințele lui Dan Alexa. Noul nucleu de jucători va fi format din jucători tineri și jucători experimentați.

Se dorește conturarea unei echipe bune, pentru că se vrea promovarea imediată în Liga 2.

”Mulțumim primarului pentru sprijinul acordat. Mă bucur foarte mult că am reușit să-l atragem pe Dan Alexa și trebuie să recunoaștem că avem o relație de prietenie de vreo 15 ani. El a mai fost ofertat de multe ori de noi, dar a fost sub contract. Acum este un moment în care trebuie să plecăm de la zero.

Construim deja un nucleu nou, cu jucători tineri și cu câțiva experimentați și ne dorim să promovăm. Ultimul cuvânt la transferuri îl va avea Dan Alexa. Le mulțumesc suporterilor care au solicitat carduri de fidelitate și vom da drumul la ele, chiar dacă suntem în Liga 3. Am primit multe cereri în acest sens”, a spus Cristian Bobar.

Ioan Popa: ”S-a ajuns aici din cauza lipsei de coeziune în lot. După tot acest calvar, Cristi Bobar s-a întâlnit cu Dan Alexa, pe care-l eu îl respect” 

CSM Reșița nu a comunicat absolut nimic cu privire la strategia echipei, după retrogradarea din Liga 2 în Liga 3. Primarul Ioan Popa a vorbit abia acum despre cele întâmplate, dorind să le mulțumească antrenorilor Alexandru Pelici și Alin Minteuan pentru munca depusă.

La fel ca Dan Alexa, și el crede că eșecul de sezonul trecut a fost pricinuit de lipsa de coeziune a lotului.

”Aș vrea să punctez faptul că am păstrat o perioadă de liniște după evenimentul nefericit legat de retrogradarea echipei noastre, tocmai că am vrut să avem o reacție serioasă, profundă, hotărâtă, de-a readuna o echipă care să promoveze de urgență în Liga 2. În ciuda faptului că am avut un lot destul de bun, cred că am retrogradat nemeritat.

Din păcate, Alex Pelici n-a reușit să pună la punct lucrurile aici, dar iată că a performat cu Mioveniul. Deci nu puteam fi acuzați că l-am adus pe Pelici, când el a promovat o echipă din Liga 2 în Liga 1. Minteuan a fost o soluție găsită rapid de Cristi Bobar și a pornit destul de sănătos. Cred că a fost o problemă legată de pregătirea lotului în pauza competițională din iarnă, după care s-a frânt efectiv lotul și n-a mai funcționat echipa.

Cred că s-a ajuns aici din cauza lipsei de coeziune în lot. După tot acest calvar, Cristi Bobar s-a întâlnit cu Dan Alexa, pe care-l eu îl respect. Este un tip bătăios și cred că la această oră clubul are nevoie de o mână de fier, astfel încât să-și constituie un lot cu care să venim în mare viteză înapoi în Liga 2. Ținta noastră nu e doar asta.

Am încredere în Dan și merg cu el până la capăt, până în pânzele albe. Cristi Bobar nu trebuie să plătească, pentru că el a dus echipa din Liga 3, în Liga 2. Am mare încredere în Cristi și sunt sigur că împreună cu Dan vor face o treabă foarte bună. Le urez succes și îi asigur că financiar nu vor avea probleme”, a declarat primarul Reșiței.

La scurt timp după conferința de prezentare a lui Dan Alexa, a fost organizat și primul antrenament al reșițenilor în această pauză dintre sezoane. Ședința a avut loc pe terenul principal al echipei, unde se dispută și meciurile din campionat, de acasă.

Video: Miruna Mihancea / CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/decizia-cex-al-frf-a-amanat-reunirea-pandurilor-echipa-lui-calin-cojocaru-isi-reia-pregatirile-la-alta-data-se-pare-ca-nu-mai-este-nicio-sansa-sa-jucam-in-liga-2-19190730

https://liga2.prosport.ro/seria-1/masuri-de-relaxare-suplimentare-care-dau-dreptul-echipelor-sa-deschida-stadioanele-la-50-la-suta-din-capacitate-in-cazuri-speciale-e-permisa-ocuparea-tuturor-locurilor-comunicatul-mts-19190697

https://liga2.prosport.ro/seria-1/regulile-golului-marcat-in-deplasare-si-a-departajarii-pe-baza-golurilor-inscrise-in-deplasare-anulate-si-in-romania-cum-se-va-proceda-de-acum-inainte-19190678

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 30 Jun. 2021, 14:19 Liga 3
Pe aceeași temă