OFICIAL | Cu ”Chirurgul” înainte! Dan Alexa a semnat prelungirea contractului cu FC Brașov: ”Mă simt foarte motivat şi foarte bine”

Adi MARICA 04 May. 2023, 15:15 Liga 2
OFICIAL | Cu ”Chirurgul” înainte! Dan Alexa a semnat prelungirea contractului cu FC Brașov: ”Mă simt foarte motivat şi foarte bine”

Înaintea meciului cu CSC Dumbrăvița, ultimul din acest sezon al Ligii 2, Dan Alexa a semnat un nou contract cu FC Brașov.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă organizată înaintea partidei din deplasarea din județul Timiș, la care au mai participat președintele Marin Mitran și managerul Bogdan Petric.

”Ne-am înțeles cu Dan Alexa pentru un nou contract”, a spus Petric despre decizia pe care Mitran o anunța public cu o săptămână în urmă.

Dan Alexa e motivat și încrezător la FC Brașov

Dan Alexa (43 de ani) a fost instalat ca antrenor la FC Brașov în iunie 2022, la începutul sezonului actual, luându-i locul lui Călin Moldovan, cel care a salvat echipa de la retrogradare în urma barajului de menținere cu Poli Timișoara, însă apoi nu i s-a mai prelungit contractul. Alexa antrenase ultima dată în Liga 3, la CSM Reșița, cu care a ratat promovarea în Liga 2 în urma barajului cu CSC Dumbrăvița.

Atât Dan Alexa, care a semnat noul contract în cadrul conferinței de presă, cât şi stafful său tehnic vor continua la Brașov cel puțin încă un sezon, conform noului acord al acestora cu clubul. Au și un obiectiv clar: promovarea.

Antrenorul principal a spus că a acceptat rapid oferta unui nou contract.

”Nu a fost foarte greu să prelungesc. M-am simţit foarte bine aici, chiar dacă nu a fost un an uşor, şi am întâmpinat multe greutăţi. Am avut oameni lângă mine care m-au sprijinit, toţi cei care sunt în club. Un lucru care îmi dă încredere pe viitor este că din punct de vedere organizatoric clubul a crescut foarte mult. Un mare merit îl au oamenii de lângă mine, domnul preşedinte, domnul manager. S-au schimbat multe lucruri în bine în ultimul timp.

Oamenii care conduc oraşul îşi doresc să avem un parcurs mai bun decât sezonul acesta. Ne dorim cu toţii o promovare. Nu va fi uşor. Cred că am învăţat multe din anul care a trecut. Important e să facem lucrurile corect.

Mă simt foarte motivat şi mă simt foarte bine la Braşov. Am simţit căldura oamenilor, mă simt srijinit. Asta m-a făcut să prelungesc, să semnez, şi să am încredere că anul viitor va fi unul mai bun decât cel care a fost”, a spus Dan Alexa.

  • Din stafful tehnic condus de Dan Alexa fac parte Ștefan Grigorie, Rareș Forika (ambii ca antrenori secunzi), Andrei Șanta (antrenor de portari), Cătălin Voicu (preparator fizic) și Dan Șandru (analist video).

Bogdan Petric: ”Era vital să ne mișcăm cât mai repede să asigurăm continuitatea”

Cu Dan Alexa antrenor, FC Brașov a încheiat sezonul regular al Ligii 2 pe locul 9, cu 28 de puncte acumulate în 19 etape, la trei puncte sub ultimele două echipe care au prins play-off-ul (Gloria Buzău și Dinamo). În cele cinci din șase meciuri disputate în play-out, FC Brașov are patru victorii și o remiză, are un total de 41 de puncte și se situează pe locul 1 în Grupa B, unde speră să rămână și după jocul cu CSC Dumbrăvița (sâmbătă, ora 11:00).

Managerul Bogdan Petric, venit la FC Brașov în timpul sezonului, spune că s-a dorit continuarea cu același staff tehnic deoarece au demonstrat ”valoare umană și profesională extraordinară”.

”Pentru noi, din punct de vedere organizatoric, era vital să ne mișcăm cât mai repede să asigurăm continuitatea cu un staff care a demonstrat o valoare umană și profesională extraordinară, un staff care a demonstrat din plin că putem să ne atingem obiectivele propuse în noul sezon. De asemenea, așa cum am anunțat zilele trecute, am reușit să semnăm și cu o mare parte a jucătorilor alături de care vrem la anul să luptăm pentru promovarea în prima ligă. Vreau să îi mulțumesc și colegului nostru Cristian Mățău pentru munca enormă depusă, respectiv întregii echipe administrative, care de cele mai multe ori este în umbră, dar contribuie enorm la toată activitatea și rezultatele clubului”, a spus Petric.

Marin Mitran: ”Am mare încredere că ne vom îndeplini obiectivele pentru sezonul viitor”

Președintele Marin Mitran a precizat că înțelegerea cu stafful tehnic va fi prelungită automat în cazul promovării în prima ligă în vara viitoare.

”Înseamnă continuitate, înseamnă disciplină, înseamnă încredere. Dan Alexa şi stafful lui au lucrat extraordinar. N-am avut un dram de noroc mai mult. Vreau să le mulţumesc, am mare încredere că ne vom îndeplini obiectivele pentru sezonul viitor. Are o experienţă bogată, e un om extraordinar, e un om foarte flexibil, se poate lucra foarte bine cu el. Ne-am văzut foarte des şi s-a colaborat excepţional. Prelungirea contractului e dovada muncii lui şi a staffului, care a făcut o treabă excepţională. Suntem foarte fericiţi că putem să continuăm împreună şi să dovedim oamenilor că avem o echipă bună şi un club exceptional”, a declarat Mitran.

Conferința la care au participat Bogdan Petric, Dan Alexa și Marin Mitran:

https://www.youtube.com/watch?v=VmUHy9NvsHo

Video: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-isi-asteapta-cu-entuziasm-ultimul-meci-din-acest-sezon-de-liga-2-cu-fc-brasov-florin-macavei-s-a-creat-un-spirit-in-adevaratul-sens-al-cuvantului-19269293

https://liga2.prosport.ro/liga-4/domn-director-iulian-popa-fostul-fotbalist-al-fc-brasov-rapid-sau-sibiu-a-ajuns-si-conducator-la-clubul-din-orasul-natal-vreau-sa-aduc-un-suflu-nou-si-sa-ofer-conditii-sportivilor-19269271

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-7-si-8-din-play-off-ul-ligii-2-si-cel-al-ultimei-runde-din-play-out-doua-echipe-au-incheiat-deja-sezonul-19269212

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chirurgul-si-smurd-ul-antrenamentul-echipei-fc-brasov-oprit-de-un-elicopter-aflat-in-misiune-19269193

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-continua-cu-mitran-si-alexa-si-si-a-impus-un-obiectiv-clar-pentru-sezonul-viitor-vrem-promovarea-directa-ce-buget-a-avut-si-va-avea-echipa-19268450

Adi MARICA 04 May. 2023, 15:15 Liga 2
Pe aceeași temă