OFICIAL | CS Mioveni a câștigat la ”masa verde” meciul cu Ripensia, după ce argeșenii nu s-au prezentat la restanță. Cazul ”U” Cluj – Farul se complică

Marius ANGHEL 10 Dec. 2020, 17:43 Liga 2
OFICIAL | CS Mioveni a câștigat la ”masa verde” meciul cu Ripensia, după ce argeșenii nu s-au prezentat la restanță. Cazul ”U” Cluj - Farul se complică

Actualul sezon al Ligii 2 s-a ”îmbogățit” cu încă un rezultat la ”masa verde” decis de Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal în recenta sa ședință, la 9 decembrie. Este vorba despre meciul restant Ripensia Timișoara – CS Mioveni, din etapa a 12-a, nedisputat nici la reprogramare.

În schimb, partida ”U” Cluj – Farul Constanța, rămasă restantă în etapa a 11-a și nedisputată nici ea la reprogramare, încă nu a primit un verdict din partea comisiei FRF, deși situația sa este una asemănătoare jocului de la Timișoara.

Meciul Ripensia – CS Mioveni, decis la ”masa verde” în favoarea argeșenilor

Ripensia trebuia să joace la data de 2 decembrie, pe teren propriu, meciul restant cu CS Mioveni, din cadrul etapa a 12-a a Ligii 2, însă partida nu s-a mai disputat. Formația argeșeană a anunțat cu o zi înainte că are trei cazuri de coronavirus, iar DSP Argeș nu i-a permis să facă deplasarea în Banat.

Conform regulamentului aprobat de FRF pentru perioada în care se joacă în pandemie, meciul nu poate fi reprogramat încă o dată, a doua oară. Prima dată nu s-a disputat din cauza problemelor pe care le-a avut Ripensia cu COVID-19, iar din acest motiv trupa galben-roșie pierde la ”masa verde” cu 3-0. La reprogramare, dacă meciul nu are loc, chiar dacă vina aparține celeilalte echipe, cea care pierde este cea din cauza căreia nu s-a jucat prima dată.

Protestul Ripensiei, nebăgat în seamă

Ripensia a reacționat după vestea primită de la Mioveni prin antrenorul Cosmin Petruescu, cât și printr-un comunicat al conducerii, ba chiar a protestat față de CS Mioveni și regulamentul făcut de FRF prin prezentarea jucătorilor pe teren la ora la care ar fi trebuit să dispute partida restantă.

Departamentului Competiții al FRF nu i-a păsat de toate acestea, a reclamat la Comisia de Disciplină și Etică a FRF nedisputarea restanței, iar aceasta a dictat victorie la ”masa verde” pentru CS Mioveni în detrimentul Ripensiei.

”Admite sesizarea Departamentului de Competiții-FRF. În conformitate cu art. 79/9 din RD coroborat cu Principiul 4 din Principiile de desfășurare a competițiilor în sezonul 2020-2021 adaptate contextului pandemiei aprobate prin Decizia Comitetului Executiv al FRF din 18.08.2020 cu aplicarea art. 34 din RD, clubul AFC Ripensia Timișoara se sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea echipei CS Mioveni)”, a sunat decisia Comisiei de Disciplină și Etică.

Jucătorii echipei Ripensia au protestat pe teren, la ora la care ar fi trebuit să joace, împotriva faptului că CS Mioveni nu s-a prezentat la meci și urma să câștige la ”masa verde”. Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Ripensia a picat un loc, pe 19, CS Mioveni a urcat de pe poziția a 13-a pe a 10-a

În urma acestei decizii, Ripensia a rămas cu 15 puncte, însă și-a stricat și mai mult golaverajul, acum având 12-24 față de 12-21. Acest lucru a făcut ca formația timișoreană să pice de pe locul 18 pe 19 în Liga 2, după 12 meciuri disputate în 15 etape.

În schimb, CS Mioveni a acumulat trei puncte, a ajuns la un total de 21, cu golaveraj 13-8 și a urcat de pe locul 13 pe poziția a 10-a. Galben-verzii au 15 meciuri jucate în 15 etape.

CS Mioveni a jucat la patru zile distanță de la neprezentarea la Timișoara cu un lot aproape identic cu cel folosit în precedentele două meciuri

Deloc de neglijat este și următorul fapt. La patru zile distanță după ce acuza trei cazuri de COVID-19 în lot și nu primea aviz să facă deplasarea la Timișoara, deci să dispute restanța cu Ripensia, CS Mioveni juca meciul din etapa a 15-a a Ligii 2, de pe teren propriu, cu Viitorul Pandurii, pe care îl pierdea cu 1-2.

Mai mult de atât, CS Mioveni alinia cu Viitorul Pandurii un prim ”11” aproape identic ca cel folosit în meciul trecut, cu Dunărea Călărași. În meciul cu gorjenii au lipsit doar Alexandru Iacob, din cauza faptului că a fost eliminat jocul trecut, și Daniel Toma. Au fost aduși în lot Velbrum și Cozma.

În urcă cu două etape, la meciul cu FK Csikszereda, CS Mioveni a avut un lot din nou aproape identic cu cel din jocul cu Viitorul Pandurii. Față de partida cu ciucanii, cu gorjenii au lipsit Iacob, suspendat, și portarul de rezervă Sima.

Astfel, Ripensia este cât se poate de îndreptățită să suspecteze că CS Mioveni a înscenat cu DSP Argeș imposibilitatea de a merge la Timișoara pentru meciul restanță, tocmai pentru a câștiga la ”masa verde”, profitând de regulamentul gândit prost de FRF. CS Mioveni nu a anunțat nici acum cine sunt cei trei pozitivi la COVID-19 din cauza cărora nu a putut juca meciul restanță.

Departamentului Competiții al FRF nu s-a autosesizat că ar fi vreo problemă, astfel că CS Mioveni a fost ”felicitată” pentru neprezentarea la Timișoara cu o victorie la ”masa verde”.

CS Mioveni a jucat după patru zile de la neprezentarea la Timișoara. A evoluat pe teren propriu cu Viitorul Pandurii cu un lot din care au lipsit doar doi jucători față de partida trecută. Unul dintre ei era suspendat. Foto: CS Mioveni

Restanța ”U” Cluj – Farul mai are până își primește sentința. Cazul, amânat pentru 16 decembrie

Cât se poate de interesant este și faptul că cealaltă restanță programată la 2 decembrie și, la fel, nedisputată fiindcă echipa oaspete nu s-a prezentat după ce a acuzat cazuri de COVID-19 nu a primit încă un verdict din partea Comisiei de Disciplină și Etică a FRF. Asta în ciuda faptul că datele problemei sunt aceleași.

Rezultatul meciului ”U” Cluj – Farul rămâne, momentan, în aer, deși situația este clară, conform regulamentului FRF. ”U” Cluj n-a putut juca prima dată din cauza cazurilor multiple de COVID-19 pe care le-a avut, iar la reprogramare Farul nu a primit aviz favorabil din partea DSP să joace, fiindcă a avut șase cazuri de infectare cu noul coronavirus. Regulamentul spune că un meci poate fi reprogramat o singură dată, iar dacă nu se desfășoară nici atunci va pierde echipa din cauza căreia a fost amânat prima dată.

În cazul acest meci, sesizarea cu privire la Universitatea Cluj făcută de Departamentul Competiții al FRF a primit termen la data de 16.12.2020, cu citarea părților.

E posibil ca amânarea verdictului să se fi luat după ce ”U” Cluj a fost mult mai vocală decât Ripensia, a acuzat Farul, a făcut reclamații, s-a folosit de pârghii, așa cum singură a susținut, și a captat mai mult atenția federației.

Și jucătorii de la ”U” Cluj au protestat pe teren, la ora la care ar fi trebuit să joace restanța cu Farul, față de neprezentarea constănțenilor. FRF pare să le dea lor mai multă atenție, nu și celor de la Ripensia. Foto: Universitatea Cluj

Jocuri decise la ”masa verde” în acest sezon Liga 2 și 3 din cauza problemelor cu COVID-19:

  • Aerostar Bacău – Viitorul Pandurii Târgu Jiu 0-3 (Liga 2) – nedisputată inițial din cauza problemelor cu noul coronavirus pe care le-au avut băcăuanii, iar la reprogramare nu a putut juca trupa gorjeană. Aerostar a fost sancționată cu 3-0.
  • Foresta Suceava – Bucovina Rădăuţi 3-0 (Seria 1 Liga 3) – amânat prima dată din cauza cazurilor de COVID-19 de la oaspeți, iar la reprogramare nu s-a putut desfășura din cauza acelorași probleme întâmpinate de această dată de Foresta.
  • CSM Deva – Măgura Cisnădie 3-0 (Seria 7 Liga 3) – echipa gazdă a avut câștig de cauză după ce inițial oaspeții nu au putut juca, iar la reprogramare a avut probleme Deva;
  • CA Oradea – CSM Satu Mare 3-0 (Seria 10 Liga 3) – nu s-a desfășurat nici la programarea inițială, nici la reprogramare din cauza infectărilor multiple cu COVID-19 avute de trupa din Satu Mare. Aceasta a pierdut cu 3-0.
  • Unirea Slobozia – CSM Slatina 0-3 (Liga 2) – a fost decis în favoarea oltenilor, chiar dacă la reprogramare au fost semnalate doar trei cazuri de COVID-19 la CSM Slatina. În situația de față, Slobozia a atacat în mediul online ”lipsa de sportivitate” a adversarilor.
  • CSM Ceahlăul Piatra Neamţ – Sporting Juniorul Vaslui 0-3 (Seria 1 Liga 3) – după ce au fost raportat numai două cazuri la formația din Vaslui la reprogramare, meciul nu s-a putut organiza nici a doua oară, astfel că CSM Ceahlăul Piatra Neamţ a fost sancționată cu eșec la ”masa verde”
  • SCM Zalău – CA Oradea 3-0 (Seria 10 Liga 3) – amânat prima dată din cauza cazurilor de COVID-19 de la oaspeți, iar la reprogramare nu s-a putut desfășura din cauza acelorași probleme întâmpinate de această dată de Zalău, care a avut doar două cazuri pozitive.
  • Luceafărul Oradea – CSM Satu Mare 3-0 (Seria 10 Ligii 3) – nu s-a disputat atât la programare inițială, cât nici la reprogramare din cauza cazurilor de COVID-19 de la CSM Satu Mare. S-a așteptat o decizie din partea Comitetului Executiv al FRF ca în situația în care o echipă ajunge la două înfrângeri la ”masa verde” din cauza problemelor cu COVID-19 să nu se dicteze și excluderea din competiție, pe care o risca CSM Satu Mare.
  • Ripensia Timișoara – CS Mioveni 0-3 (Liga 2) – amânat prima dată din cauza multiplelor cazuri de COVID-19 de la Ripensia, nedisputat la reprogramare din cauza a doarte trei cazuri de infectare la CS Mioveni.
Marius ANGHEL 10 Dec. 2020, 17:43 Liga 2
Pe aceeași temă