OFICIAL | Costel Enache s-a despărțit de ”U” Cluj. Anunțul clubului

Marius ANGHEL 10 May. 2021, 16:15 Liga 2
OFICIAL | Costel Enache s-a despărțit de ”U” Cluj. Anunțul clubului

Costel Enache (48 de ani) și Universitatea Cluj nu vor mai colabora pentru viitorul sezon al Ligii 2, noua conducere a clubului ardelean luând decizia să meargă pe mâna unui nou antrenor în ediția 2021-2022.

”Șepcile roșii” vor încerca pentru al patrulea an la rând să obțină promovarea în Liga 1.

”U” Cluj și Costel Enache s-au despărțit

Costel Enache a preluat ”U” Cluj în septembrie 2020, înainte de etapa a 4-a a sezonului recent încheiat, după demisia lui Adrian Falub în urma înfrângerii suferite de echipă la SCM Gloria Buzău, scor 1-2.

La finalul sezonului, lui Enache îi expira contractul cu ”U” Cluj, însă clubul a anunțat că a ajuns la un acord de reziliere amiabil cu antrenorul!

”FC Universitatea Cluj și Costel Enache au ajuns azi la o înțelegere privind încetarea colaborării pe cale amiabilă.
Clubul nostru le urează succes în carieră și le mulțumește antrenorului Costel Enache și membrilor staff-ului său pentru efortul depus în munca realizată aici, la ”U””, a anunțat, scurt, ”U” Cluj pe pagina sa de Facebook.

În cariera sa, Costel Enache a mai antrenat echipele CSM Roman, Ceahlăul Piatra Neamț, CSMS Iași, Dunărea Galați, FC Botoșani, Astra, FC Hermannstat, Petrolul Ploiești, dar și naționalele under 18 și under 19 ale României.

UPDATE: Costel Enache a avut un mesaj pentru suporterii echipei, pe care n-a apucat să-i simtă în tribună la un meci oficial. Enache i-a condus pe ”studenți” în perioada septembrie 2020 – mai 2021, în timp de pandemie, în care suporterii n-au avut acces pe stadion.

”Mesaj pentru Șepcile Roșii și pentru Peluza 2:
Sunt mândru ca am facut parte din spiritul vostru ! Cu regretul ca nu am simtit energia voastră la meciuri, va mulțumesc pentru sprijin si pentru colaborare ! Hai U!”, a scris Enache pe pagina sa oficială de Facebook.

”U” Cluj, cu Costel Enache antrenor, pe locul 11 în sezonul regular al Liga 2, pe locul 3 în play-out și eliminată în sferturile Cupei României de Viitorul Pandurii

Cu Costel Enache pe bancă, ”U” Cluj a înregistrat în sezonul regular, în 17 meciuri (inclusiv cel anulat cu Turris Oltul, câștigat în deplasare, cât și cel pierdut la ”masa verde” cu Farul), 8 victorii, două egaluri și șase înfrângeri, încheind campionatul pe locul 11, cu 29 de puncte, insuficient pentru a prinde o poziție între primele șase clasate și a merge în play-off-ul de promovare.

Echipa a mers apoi în play-out, în Grupa A, unde în șase meciuri disputate în șapte etape a înregistrat trei victorii, un egal și două înfrângeri, încheind campionatul pe locul 3 din 7 în această grupă de evitare a retrogradării, la trei puncte sub liderul Farul Constanța și la egalitate cu Metaloglobus, însă bucureștenii au fost superiori datorită numărului de puncte cu care au intrat în această fază a campionatului, 29 față de 30, acesta fiind primul criteriu de departajare.

”U” Cluj cu Costel Enache a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei României, ediția 2020-2021. A înregistrat patru victorii (una la ”masa verde”, cu Viitorul Șelimbăr, care a avut cazuri de COVID și nu a putut juca) și o înfrângere (1-3 cu Viitorul Pandurii, pe Cluj Arena).

”Ca să rămân în partea umană, eu am fost cel care nu a știut să transmită un mesaj către jucători. Erau importante pentru noi victoria și locul 1. Probabil că nu am știut cum să le transmit mesajul jucătorilor și o să îmi fac și eu o analiză asupra modului în care s-au petrecut lucrurile.

Chiar și așa, cred că trebuie să împărțim vina, pentru că orice mi-aș asuma, nu mai era nevoie de o motivație venită din altă parte. Am trecut de multe ori prin momente jenante și acesta e un moment jenant. Mă ajută foarte mult masca, pentru că altfel s-ar fi văzut că sunt roșu de rușine. Sper ca acest moment să mă călească. Sunt convins că nu va fi ultimul meci cu astfel de momente.

Mă așteptam să încheiem cu o notă de bucurie pentru ce se va întâmpla la anul. Nu neapărat pentru mine, ci pentru suflul clubului. Din păcate, uite că trebuie să lăsăm capul jos și pentru noi toți e un moment de evaluare și reanaliză a situației.”
Costel Enache, la finalul ultimului meci în care s-a aflat pe banca echipei ”U” Cluj, rușinosul 2-3 pe Cluj Arena cu Fotbal Comuna Recea, un meci cu cântec, în care maramureșenii aveau nevoie de victorie pentru a spera la evitarea barajului de menținere în Liga 2

Ionuț Badea trebuia să vină la ”U” Cluj, Enache n-a mai dorit rămânerea sa în orice condiții

După etapa a 4-a a play-out-ului Ligii 2, într-o conferință de presă în care apărea pentru prima dată noul director executiv al ”U” Cluj, Ovidiu Blag, acesta anunța venirea la club a lui Ionuț Badea, în postura de director sportiv. Din informațiile Liga2.ro, acesta urma să devină antrenor principal în această vară, deci să-i ia locul lui Costel Enache.

La zece zile distanță, Badea se răzgândea și nu mai dorea să vină la ”U” Cluj, nemulțumit de salariul primit. Clubul îi mulțumea, totuși, pentru că ”a fost un factor de stabilitate care ne-a făcut să trecem peste un moment sportiv tensionat”, punând sub un mare semn de întrebare dacă venirea lui Badea a fost doar o strategie.

Ulterior, Costel Enache transmitea că nu e dispus să continue în orice condiții la ”U” Cluj, printre care și că în sezonul viitorul vrea neapărat promovarea. ”Sunt aproape la final de contract, ceva lucruri generale am discutat săptămâna asta, nimic concret. E un club cu potenţial şi aş fi mândru să continui, dar nu aş vrea doar să mă leg de un contract, să stau într-o linişte aşa, că eu am un contract. Nu! Vreau să ajut cu tot sufletul meu şi până nu punem lucrurile la punct în club, îmi e greu să îmi asum nişte lucruri”, spunea Costel Enache.

Suporterii din Peluza Șepcile Roșii își anunțaseră în mod public punctul de vedere față de Costel Enache, dorind ca antrenorul să continue pe banca tehnică.

Acum, numele lui Costel Enache apare ca zvor că ar fi dorit ca antrenor la SCM Gloria Buzău, în cazul în care se va reuși în această vară trecerea pe o societate privată, deci ca echipa să aibă drept de promovare.

Foto: Flaviu Buboi (Sport Pictures) și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbal-comuna-recea-o-echipa-mult-prea-buna-pentru-u-cluj-in-acest-sezon-costel-enache-s-a-ascuns-cum-a-putut-ma-ajuta-masca-pentru-ca-s-ar-fi-vazut-ca-19183573

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scm-gloria-buzau-pe-punctul-de-a-trece-in-partea-privata-cum-s-ar-putea-numi-echipa-din-sezonul-urmator-si-numele-vehiculate-pentru-posturile-de-antrenor-si-presedinte-19184036

Marius ANGHEL 10 May. 2021, 16:15 Liga 2
Pe aceeași temă