OFICIAL | Bogdan Andone e noul antrenor al Politehnicii Timișoara. Fostul ”principal” al FCSB se întoarce în Liga 2 la echipa de la care demisiona în urmă cu patru ani

Anda DELIU 21 Jun. 2022, 23:03 Liga 2
OFICIAL | Bogdan Andone e noul antrenor al Politehnicii Timișoara. Fostul ”principal” al FCSB se întoarce în Liga 2 la echipa de la care demisiona în urmă cu patru ani

După ce Liga2.ro v-a anunțat din 7 iunie, în exclusivitate, că Bogdan Andone (47 de ani) tatona serios terenul să o preia pe Poli Timișoara, abia astăzi, 21 iunie, clubul confirmă că antrenorul a semnat.

Teoretic, Poli aștepta rezultatele certificării și certitudinea că e invitată de FRF să continue în campionatul Liga 2, după ce a retrogradat sportiv, dar, probabil, bănățenii și-au dat seama că pierd timp necesar pregătirii așa.

Bogdan Andone nu a răspuns la telefon în ultimele 14 zile

De precizat că Bogdan Andone a fost sunat de reporterul Liga2.ro, la fel ca și președintele Viorel Șerban și rectorul UPT, Florin Drăgan. Niciunul nu a avut curajul și asumarea să răspundă apelurilor telefonice ale publicației noastre.

Andone a mai antrenat-o pe Poli din vara lui 2017, până în primăvara lui 2018. Ultima sa experiență ca antrenor a avut-o la FC Voluntari, în Liga 1, unde a rezistat pentru scurt timp, între decembrie 2020 și mai 2021. Tot pentru scurt timp a fost și antrenorul echipei FCSB, în vara anului 2019.

Ca jucător, Andone a evoluat la Corvinul Hunedoara, Sportul Studenţesc, FC Braşov, Rapid Bucureşti, Farul Constanţa, Oţelul Galaţi, Ferencvaros, Apollon Limassol, Alki Larnaca şi Ermis Aradippou. Ca antrenor, le-a pregătit pe FC Voluntari, Olimpia Satu Mare, ASU Politehnica Timişoara, Metaloglobus Bucureşti, Energeticianul (actuala Viitorul Pandurii), FCSB, Astra și din nou FC Voluntari.

”Suntem bucuroşi să anunţăm că clubul nostru a ajuns la un acord cu Bogdan Andone. Antrenorul ardelean a semnat un contract pe doi ani de zile cu Politehnica Timişoara, cu drept de prelungire pentru încă un sezon.

Pentru antrenorul în vârstă de 47 de ani e a doua perioadă la conducerea băncii tehnice a echipei noastre. Primul său mandat în alb-violet s-a desfăşurat în ediţia 2017-18 a Ligii 2, între 14 iunie 2017 şi 14 martie 2018. Perioadă în care „Băieţii în ghete” au câştigat jumătate din meciurile oficiale disputate”, anunță echipa timișoreană.

Au apărut informații false despre echipă, nimeni nu și-a asumat să le dezmintă

În ultima perioadă, au apărut în presă informații false cum că Dan Șucu îi plătește salariul lui Bogdan Andone, echipa devine satelitul Rapidul, plus faptul că noul președinte va fi Costel Pantilimon. Nimeni de la club nu s-a obosit să dezmintă, iar acum încearcă să se scuze pentru alt moment în care nu au știut cum să trateze o chestiune de imagine.

”A fost un început de vară cu multe necunoscute pentru clubul nostru. Ştim că a fost linişte în privinţa echipei de seniori, pe canalele oficiale de comunicare, tocmai de aceea, în primul rând, dorim să le mulţumim suporterilor noştri pentru răbdare şi vrem să îi asigurăm că toţi cei implicaţi în proiectul Politehnica Timişoara – UPT, AST Druckeria şi Cramele Recaş, alături de toţi ceilalţi acţionari, au lucrat în toată această perioadă de pauză competiţională. Am vrut să venim cu lucruri concrete, după o perioadă grea, nedorită, iar în perioada următoare vom anunţa mai multe noutăţi. Astfel, prima veste importantă e că Politehnica are un nou antrenor principal”, este explicația infantilă a celor de la Poli.

Reunire pe repede înainte la Poli Timișoara

Andone a semnat pe două sezoane, cu drept de prelungire încă un sezon. Reunirea echipei va fi joi, 23 iunie, de la ora 18.00, pe arena Ştiinţa, stabilită pe repede înainte.

Spre deosebire de alte anunțuri ale clubului, nu se dă și o declarație a antrenorului și nu se vorbește nimic despre stafful pe care îl va avea antrenorul originar din Aiud și stabilit în Pipera.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-si-mai-aproape-de-ramanerea-in-liga-2-academica-clinceni-a-fost-sanctionata-din-nou-inclusiv-cu-retrogradarea-in-categoria-inferioara-si-mai-are-mai-putin-de-o-lun-19235356

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-s-a-inteles-cu-bogdan-andone-cred-ca-la-momentul-actual-e-cea-mai-buna-alegere-motivele-pentru-care-clubul-inca-nu-si-a-anuntat-in-mod-oficial-noul-antrenor-19235342

https://liga2.prosport.ro/seria-1/statistica-nu-mai-putin-de-42-de-antrenori-au-activat-la-cele-20-de-echipe-din-liga-2-in-sezonul-2021-2022-17-fiind-debutanti-zece-dintre-cluburi-n-au-schimbat-principalul-viito-19235305

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-bogdan-andone-aproape-de-o-revenire-la-poli-timisoara-unde-si-cu-cine-a-fost-surprins-antrenorul-in-orasul-de-pe-bega-19234373

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-bogdan-andone-aproape-de-o-revenire-la-poli-timisoara-unde-si-cu-cine-a-fost-surprins-antrenorul-in-orasul-de-pe-bega-19234373

Anda DELIU 21 Jun. 2022, 23:03 Liga 2
Pe aceeași temă