OFICIAL | Alin Minteuan e noul antrenor al CSM Reșița. Fostul ”secund” al campioanei CFR Cluj preia echipa din Banat într-o situație grea în campionat

Răzvan STÎNGĂ 04 Nov. 2020, 15:11 Liga 2
OFICIAL | Alin Minteuan e noul antrenor al CSM Reșița. Fostul ”secund” al campioanei CFR Cluj preia echipa din Banat într-o situație grea în campionat

CSM Reșița și-a numit, miercuri, un nou antrenor, cu ajutorul căruia speră să redreseze situația sportivă în care se regăsește.

Alin Minteuan este cel care îl înlocuiește pe Alexandru Pelici, care și-a dat demisia după eșecul cu Pandurii, de pe teren propriu, în etapa a 8-a a Ligii 2. Un meci a stat interimar ”secundul” Călin Cheregi.

Noul ”principal” al Reșiței a lucrat ultima dată la CFR Cluj, unde a îndeplinit funcția de antrenor secund în mai multe rânduri.

Alin Minteuan a venit la CSM Reșița după o lungă experiență la CFR Cluj 

Contractul lui Alin Minteuan cu campioana s-a încheiat în iarnă, după anumite contre cu conducerea. Până la revenirea lui Dan Petrescu, Minteuan a fost interimar la CFR Cluj în cinci meciuri, reușind să le câștige pe toate.

”Conducerea clubului CSM Resita a ajuns la o înțelegere cu Alin Minteuan, care este noul antrenor al echipei noastre. Tehnicianul în vârstă de 43 de ani vine la echipa noastră după ce a antrenat la nivel de Liga 1, unde a reușit performanțe notabile alături de CFR Cluj, cu care a câștigat campionatul de 4 ori fiind antrenor secund al lui Dusan Uhrin, Antonio Conceicao, Andrea Mandorlini și Sorin Cârțu.

După plecarea lui Antonio Conceicao, Alin Minteuan a fost numit antrenor principal al echipei CFR Cluj, perioadă în care a obținut 5 victorii din 5 meciuri disputate, până la revenirea lui Dan Petrescu cu care a câștigat din nou Campionatul României .

De asemenea acesta a fost atât antrenor principal, cât și antrenor secund la partide disputate de CFR Cluj în meciuri din Champions League.

Bun venit, Alin Minteuan ! Cât mai multe succese pe banca rosso-nerilor!”, precizează CSM Reșița.

Alin Minteuan a fost în negocieri avansate cu Rapid, în august 

În luna august, Alin Minteuan a fost și pe lista Rapidului. Acest lucru se întâmpla după ce s-a reziliat contractul cu Dan Alexa. Din informațiile ProSport de la acea vreme, chiar a venit la București pentru a negocia cu Victor Angelescu, principalul acționar al grupării giuleștene. În cele din urmă, părțile nu au ajuns la un acord, iar conducerea Rapidului a mers pe varianta Adrian Iencsi, la serviciile căruia s-a renunțat între timp.

În cariera de fotbalist, fostul mijlocaș dreapta Alin Minteuan a evoluat la CFR Cluj, Universitatea Cluj, Rapid (patru meciuri), Gloria Bistrița, Hapoel Haifa și Hapoel Be’er Sheva (ultimele două din Israel).

Primul meci al lui Minteuan pe banca Reșiței, cu CS Mioveni 

Alin Minteuan are de gestionat o situație extrem de complicată la CSM Reșița. Este printre ultimele din Liga 2, pe locul 18, cu doar 8 puncte acumulate în opt meciuri. Echipa are doar două victorii, ultimul succes fiind înregistrat în urmă cu cinci etape. În etapa a 10-a nu a jucat, fiindcă și-a amânat jocul de pe teren propriu cu Concordia Chiajna din cauza cazurilor de COVID-19 din lot.

Primul meci pe care Minteuan îl va conduce la gruparea reșițeană este programat sâmbătă, de la ora 11:00, în etapa a 11-a din Liga 2, cu CS Mioveni, în deplasare.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derby-ul-petrolul-rapid-programat-in-deschiderea-etapei-a-11-a-a-ligii-2-runda-are-inca-doua-meciuri-tari-asu-poli-fc-u-craiova-si-u-cluj-farul-19155376

https://liga2.prosport.ro/seria-1/focar-de-covid-19-la-csm-resita-meciul-cu-concordia-chiajna-a-fost-amanat-si-deja-reprogramat-19155178

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nu-doar-petrolul-ci-si-csm-resita-le-a-injumatatit-salariile-jucatorilor-primarul-ioan-popa-l-a-laudat-pe-pelici-si-a-anuntat-deciziile-radicale-banii-resitenilor-trebuie-cheltuiti-cu-chib-19154985

Răzvan STÎNGĂ 04 Nov. 2020, 15:11 Liga 2
Pe aceeași temă