Octavian Benga, prezentat oficial: „Poli Timișoara e casa mea.” Noul antrenor al alb-violeților debutează cu Csikszereda

Anda DELIU, Marius ANGHEL 08 Nov. 2019, 12:26 Campionat
Octavian Benga, prezentat oficial:

Octavian Benga este, de miercuri, noul antrenor al echipei ASU Politehnica Timișoara, informație anunțată în exclusivitate de Liga2.ro. Antrenorul de 39 de ani fost la CSC Ghiroda și Giarmata Vii, echipă de Liga 3, s-a hotărât repede să vină să preia formația timișoreană și a început treaba cu spor. Benga a făcut deja două vizionări ale partidelor adversarului de sâmbătă, FK Csikszereda și spune că i-a fost ușor să se acomodeze la echipă, deoarece cunoaștea aproape toți colaboratorii.

Octavian Benga: „Am rămas puțin uimit”

Octavian Benga spune că opțiunea clubului pentru el îl onorează. „Mă bucur foarte mult că mă aflu din nou sub culorile alb-violete. Mă simt onorat și m-am simțit onorat. Cred că asta contează mai mult decât partea financiară și alte aspecte. Ca fost jucător, antrenor al centrului de copii și juniori, secund, pot spune că echipele alb-violete sunt casa mea. Vreau să le mulțumesc în mod deosebit atât domnului rector, cât și membrilor galeriei și celorlați care au hotărât venirea mea. Este un semn de apreciere. Am rămas puțin uimit. Pe domnul rector l-am cunoscut prima dată la prima discuție. A fost o mișcare rapidă, în câteva ore. Vreau să le mulțumesc celor de la Ghiroda, care, chiar dacă la prima discuție nu au fost de acord cu ușurință, au înțeles că pentru mine este important să revin la Poli. Le mulțumesc pentru tot, am un calup de trei meciuri în șapte zile și mi-am dorit să intru cât mai repede la muncă. Situația nu este roz, dar nu trebuie să ne lamentăm și să găsim scuze. Așa cum e și felul meu de a fi, vreau să prestrăm un joc agresiv și să luptăm până la epuizare și să dăm totul pe teren”, a spus Benga, la prima sa conferință de presă în calitate de antrenor al Politehnicii.

Prima reacție a lui Octavian Benga după ce a semnat cu ASU Politehnica o poți citi aici.

„Mi-a fost ușor să intru în contract cu această familie”

Antrenorul a precizat că i-a fost ușor să se acomodeze la Poli, pentru că a mai lucrat cu mulți dintre cei din club. „Primele impresii au fost bune. Mi-a fost ușor să intru în contract cu această familie. Cu o mare parte dintre jucători chiar am lucrat, pe Contra și Motreanu chiar eu i-am legitimat la Poli. Scutaru, Mera, Axente, Ignea și Ungureanu, și pe ei îi cunosc foarte bine. Mi-a fost ușoară adaptarea cu membrii staffului, cu o parte am și colaborat, cu Petre Turcaș și preparatorul fizic Adrian Rus. Îi cunosc pe mulți din club și din galerie, mi-a fost ușoară acomodarea”, a precizat Benga.

Ca antrenor, Octavian Benga a fost secund la ACS Poli, iar principal la CSM Școlar Reșița (actuala CSM Reșița) și CSC Ghiroda și Giarmata Vii, ambele din Liga 3.

Debutează cu Csikszereda: „Vom avea un meci extraordinar de greu”

Benga debutează ca antrenor la ASU Poli sâmbătă, în meciul cu FK Csikszereda, și nu va putea conta pe Alin Manea, care se operează și anul acesta nu mai revine pe teren, dar nici pe Cristian Dros, suspendat.

Noul antrenor al echipei timișorene a studiat deja viitorul adversar. „Am vizionat două partide, deja pot spune că am început munca din prima zi de când am venit la echipă. Este o echipă bine organizată, o echipă bună, care poate ar merita să fie mai sus în clasament. O echipă care pierde greu, o echipă disciplinată, foarte bine antrenată și care cu greu cedează. Vom avea un meci extraordinar de greu. Îl cunosc pe antrenorul lor, un antrenor tânăr, înscris la cursurile licenței PRO și care cu siguranță va fi din ce în ce mai bun. Noi trebuie să fim determinați și să venim cu capul sus la această partidă. Trebuie să fim inspirați și să câștigăm acest joc, unul important pentru clasament. Sper să reușesc să-i recupereze pe jucători, pentru că au avut două deplasări grele”, a mai spus Octavian Benga.

Cu 17 puncte, ASU Poli e pe locul 11 în clasamentul Ligii 2. FK Csikszereda are 16 puncte și un meci mai puțin disputat și se află, momentan, pe locul 15. Meciul dintre cele două echipe se joacă sâmbătă, de la ora 14:00, pe arena Știința din Timișoara.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: ASU Politehnica Timișoara

Anda DELIU, Marius ANGHEL 08 Nov. 2019, 12:26 Campionat
Pe aceeași temă