CSM Focșani și-a dat afară golgheterul și îi aduce acuzații grave. Atacantul, fost la CS U Craiova sau Rapid, n-a putut explica legătura cu unul dintre arbitrii condamnați în dosarul ”Mită pentru arbitri”, susține clubul. Reacția jucătorului: ”Este amuzant ce se întâmplă”

Marius ANGHEL 22 Mar. 2021, 17:42 Liga 3

Decizie ciudată la CSM Focșani, luată după primul meci oficial disputat în 2021. Echipa din Seria a 2-a a Ligii 3, care are pentru al doilea sezon la rând ca obiectiv promovarea, a decis să își dea afară golgheterul din acest sezon.

Sergiu Jurj, unul dintre fotbaliștii cu experiență pe care îi avea la dispoziție antrenorul Alin Chița, a fost dat afară. Acesta marcase cinci goluri în prima parte a sezonului Ligii 3, fiind golgheterul echipei.

CSM Focșani: ”Sergiu Jurj nu a putut justifica motivul pentru care a acceptat ca fostul arbitru Marius Martiș, condamnat penal pentru arbitraje trucate, i-a organizat gratuit ziua de naștere”

Inițial, clubul a anunțat pe pagina sa de Facebook că în ziua de 16 martie, la trei zile distanță după ce CSM Focșani remiza pe teren propriu în primul joc din acest an, 1-1 cu CSM Bacău, una dintre ultimele clasate, directorul clubului, Viorel Ciubotaru, a ajuns la un acord de reziliere amiabilă a contractului cu Sergiu Jurj. Fără explicații asupra acestei decizii foarte ciudate, având în vedere că sezonul abia se reluase, iar jucătorul nu va mai putea evolua în altă parte până la vară, perioada de transferuri încheindu-se.

Ulterior, după alte două zile, în data de 18 martie, președintele secției de fotbal a CSM Focșani, Nicuță Oprea, emitea un comunicat de presă în care explica motivul despărțirii dintre echipă și Jurj.

Conform comunicatului, Sergiu Jurj ”nu a putut justifica motivul pentru care a acceptat ca fostul arbitru Marius M (n.r. – este vorba despre Marius Martiș), condamnat penal pentru arbitraje trucate și jucător de pariuri sportive, i-a organizat gratuit serbarea zilei de naștere la domiciliul acestuia”.

Totodată, conducătorul de la CSM Focșani spune că echipa ”se delimitează total în activitatea sa de asocierea cu jucători de pariuri sportive sau persoane care au fost condamnate pentru trucarea jocurilor sportive”, cel mai probabil referindu-se la fostul arbitru Marius Matiș. Anunță și faptul că va informa Comisia de Integritate a FRF despre acest aspect, privind jucătorul de care s-a despărțit.

Sergiu Jurj, fost jucător la CS U Craiova, Chindia sau Rapid: ”Pe lângă mine au mai fost cinci colegi. Nu am voie să am prieteni? Trecutul lui este trecutul lui, nu mă privește pe mine”

Sergiu Jurj este originar din Sighetu Marmației, are 23 de ani, este atacant, iar în cariera sa la seniori a evoluat pentru echipe ca CS U Craiova, FCM Baia Mare, Hellas Verona U19 (Italia), Olimpia Satu Mare, Chindia Târgoviște, Kazincbarcika (Ungaria), Rapid și CSM Focșani. Cel mai sus a evoluat în Liga 2 din România și Ungaria.

Jurj susține pentru Liga2.ro că nu are nicio legătură cu fostul arbitru Marius Martiș și că președintele Nicuță Oprea, cât și antrenorul Alin Chița au o problemă cu acesta. Comunicatul transmis de Oprea susține că îi aparține în nume propriu conducătorului, nu este în numele clubului. De altfel, CSM Focșani nu a publicat acest comunicat al lui Nicuță Oprea, ci a fost transmis direct presei.

”Nu are nicio treabă prietenia mea cu respectivul. Pe lângă mine au mai fost cinci colegi. Dacă respectivul a avut probleme în trecut, nu văd care este greșeala mea!? Nu am voie să am prieteni?

Adevărul este că, Nicuță Oprea, împreună cu antrenorul Alin Chița au un conflict personal cu Marius Martiș. Este treaba lor, nu a mea. Nu m-a interesat și nici nu mă interesează acest lucru. Nu am fost dat afară, am reziliat contractul de comun acord. Dacă nu eram de acord să reziliez contractul, nu aveau niciun motiv să denunțe cazul la federație. Este amuzant ce se întâmplă.

«Am fost dat afară pentru că nu am explicat de ce Marius Martiș mi-a organizat ziua de naștere». Trecutul lui este trecutul lui, nu mă privește pe mine. Îl cunosc de 2 luni de zile. Nu am nicio altfel de legătură cu el. Mi-a organizat ziua de naștere pentru că are un foișor în aer liber, iar acolo am putut să-mi serbez ziua de naștere împreună cu colegii mei, pentru a nu încalcă regulile de restricție împotriva virusului”, spune Jurj pentru Liga2.ro.

Jurj, despre rezilierea contractului: ”Eram conștient că, dacă aș fi continuat, oricum nu mai jucam”

Sergiu Jurj a explicat și de ce s-a ajuns la rezilierea contractului cu CSM Pașcani după doar un meci jucat în 2021. Crede că, după ce a intrat în colimatorul președintelui și antrenorului nu ar mai fi avut șanse să joace, așa că a decis că e mai bine să plece.

”Probabil, pentru că, în proporție de 70-80 la sută, obiectivul este ratat. Sau poate chiar i-a deranjat că am legat o prietenie cu Marius Martiș. Dar, cum au pus problema și m-au asociat pe mine cu problemele pe care el le a avut în trecut, e de râs. Probabil și pentru că în iarna le-am cerut să fiu lăsat să plec.

Mai aveam contract până în 31.05.2021, de aceea am decis să reziliez acum. Eram conștient că, dacă aș fi continuat, oricum nu mai jucam. Dar, repet, modul în care ei au expus public plecarea mea este chiar amuzant. Cum poți să declari că renunți la un jucător pentru că jucătorul nu ți-a dat explicații de ce un fost arbitru i-a organizat ziua de naștere?”, a mai spus Sergiu Jurj pentru Liga2.ro.

Marius Martiș, unul dintre arbitrii condamnați în dosarul ”Mită pentru arbitri”

Marius Martiș este un fost arbitru care în 2010 era trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție Pitești, alături de Cornel Penescu (patron FC Argeș), Liviu Făcăleață (directorul firmei Pic) și Ionică Serea (arbitru), pentru trucare de meciuri și complicitate la dare de mită.

În urma cunoscutului caz ”Mită pentru arbitri”, Penescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, Fălățeață a primit doi ani cu suspendare, iar arbitrii Serea și Matiș au primit tot câte doi ani de închisoare cu suspendare. Și FC Argeș a fost pedepsită de FRF cu retrogradarea în Liga 2.

Jurj a jucat doar pe final în meciul cu CSM Bacău

După această decizie, CSM Focșani a jucat următorul meci în campionat cu liderul seriei, Dacia Unirea Brăila, pe care a învins-o în deplasare cu 3-1. Antrenorul Alin Chița a efectuat mai multe schimbări în primul ”11” față de jocul cu CSM Bacău.

În jocul cu Bacăul, Jurj intra pe teren în minutul 74.

După acest succes cu Brăila, CSM Focșani a acumulat 22 de puncte după 12 etape și a urcat pe locul 3 în Seria 2, în timp ce Dacia Unirea Brăila, rămasă cu 25 de puncte, a pierdut prima poziție în fața celor de la SC Oțelul Galați (28 puncte).

  • CSM Focșani în meciul cu CSM Bacău (1-1): Apenciucesei – Juncănaru, Moisi, Găină, Dragomir – Băciuț (Bodea 77), Preoteasa, Stancu (Negruț 46), Gorovei (Strătilă 46) – Taciuc (Jurj 74), Lemac.
  • CSM Focșani în meciul cu Dacia Unirea Brăila (3-1): Geantă – Negoiță, Moisi, Bratu, Manu – Preoteasa, Vîlsan (Panaite 67), Strătilă (Istrati 58), Băciuț (Dragomir 77) – Taciuc, Lemac (Negruț 77).

Cine a marcat pentru CSM Focșani în acest sezon de Liga 3

CSM Focșani a înscris în acest sezon de Liga 3 26 de goluri în 12 meciuri, având al patrulea atac în serie, după Brăila (37), Oțelul (34) și Liești (28).

Golgheterul echipei din Focșani este chiar Sergiu Jurj, cu cinci reușite. E drept că în două jocuri a marcat de câte două ori, iar în altul o dată, iar ultima sa reușită a fost tocmai în etapa a 5-a.

Jucătorii care au marcat pentru CSM Focșani în acest sezon sunt: Sergiu Jurj (5), Alexandru Taciuc (4), Brian Lemac (4 – 1 din penalty), Valentin Ghenovici (3 – 2 din penalty), Mihai Negoiță (2), Răzvan Gorovei (2), Andu Moisi (2), Ionuţ Manu (1), Mihai Stancu (1), Gabriel Preoteasa (1) și Sergiu Negruț (1, din penalty).

Rezultatele obținute de CSM Focșani în acest sezon:

Etapa 1: CSM Focşani – CS Făurei 4-1
Mihai Negoiță (45+2), Alexandru Taciuc (80), Valentin Ghenovici (82), Sergiu Jurj (87) / Beniamin Micu (45)
Etapa 2: CSM Bacău – CSM Focşani 2-2
Florin Nicodim (70, 71) / Sergiu Jurj (15, 27)
Etapa 3: CSM Focşani – Dacia Unirea Brăila 2-4
Ionuţ Manu (39), Răzvan Gorovei (72) / Cosmin Ilie (32 –aut.), Gabby Batchabi (55), Florin Lungu (65), Marius Cocîrlă (79)
Etapa 4: SC Oţelul Galaţi – CSM Focşani 1-1
Marius Matei (90+1–pen.) / Brian Lemac (49)
Etapa 5: CSM Focşani – Sportul Chiscani 6-0
Mihai Negoiţă (4), Brian Lemac (12), Valentin Ghenovici (42 –pen.), Alexandru Taciuc (69), Sergiu Jurj (82, 85)
Etapa 6: CSM Râmnicu Sărat – CSM Focşani 0-2
Alexandru Taciuc (6), Valentin Ghenovici (89 –pen.)
Etapa 7: CSM Focşani – Avântul Valea Mărului 0-1
Constantin Spînache (83)
Etapa 8: Viitorul Ianca – CSM Focşani 0-1
Brian Lemac (77–pen.)
Etapa 9: CSM Focşani – Sporting Lieşti 3-2
Alexandru Taciuc (44), Mihai Stancu (48), Gabriel Preoteasa (51) / George Dănăilă (68), Daniel Munchiu (73)
Etapa 10: CS Făurei – CSM Focşani 1-1
Valentin Lungoci (85) / Răzvan Gorovei (65)
Etapa 11: CSM Focşani – CSM Bacău 1-1
Brian Lemac (28) / Norbert Antal (8)
Etapa 12: Dacia Unirea Brăila – CSM Focşani 1-3
Andrei Paliu (39) / Andu Moisi (18, 31), Sergiu Negruț (85 – pen.)

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-12-cinci-dintre-cei-10-lideri-dacia-unirea-braila-corona-brasov-viitorul-selimbar-crisul-chisineu-cris-si-unirea-dej-joaca-astazi-de-la-ora-1500-19175078

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/de-ce-pariaza-fotbalistii-romani-ce-spun-cei-implicati-si-cum-explica-fenomenul-afan-si-frf-exista-riscul-ca-jucatorii-sa-se-organizeze-in-grup-19174966

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/dosarul-coruptiei-din-fotbal-penescu-condamnat-definitiv-la-trei-ani-de-inchisoare-cu-suspendare-ionica-serea-si-marius-martis-au-primit-si-ei-pedepse-cu-suspendare-12698848

Marius ANGHEL 22 Mar. 2021, 17:42 Liga 3
Pe aceeași temă