Nu te supăra frate! Ovidiu Burcă, după ce l-a învins pe Dan Alexa: ”Cu un ochi râd, cu altul plâng pentru el!” Ce a spus antrenorul dinamovist după succesul de la Brașov

Adi MARICA 03 Dec. 2022, 21:22 Liga 2

Dinamo s-a impus cu scorul de 2-0 în meciul disputat în deplasare cu FC Brașov, în etapa a 16-a a Ligii 2, ultima programată în acest an.

Bucureștenii termină 2022 pe locul 8 în liga secundă, la doar două puncte în spatele ultimei poziții care duce în play-off, ocupată de Gloria Buzău (26 puncte).

Vasile Buhăescu (15′ – penalty) și Iulian Roșu (63′) au înscris golurile pe stadionul Tineretului. Roșu a scos și lovitura de pedeapsă din care s-a deschis scorul.

Ovidiu Burcă, după succesul cu FC Brașov: ”Mă bucur că echipa a avut reacție după eșecul de la Iași”

Ovidiu Burcă spune că succesul de la Brașov este foarte important, iar jucătorii săi se vor bate până la capăt pentru a intra în play-off.

”Este o victorie importantă în lupta pentru play-off, iar în această etapă ne-au ajutat și celelalte rezultate. Am mai spus, vom lupta până la ultima picătură de energie și până în ultimul minut din campionat pentru calificarea în play-off. Mă bucur că echipa a avut reacție după eșecul de la Iași, unde nu am făcut un meci bun. Astăzi noi am dominat meciul, mi-a plăcut că jucătorii au jucat cu personalitate, cu curaj, chiar dacă era un meci de totul sau nimic. Dacă aveam mai multă luciditate pe final chiar mai puteam înscrie un gol”, a spus Burcă.

”S-a reluat o legătură care era pierdută în vară între suporteri și jucători și între suporteri și club”

La finalul meciului de la Brașov, fotbaliștii și antrenorii de la Dinamo au sărbătorit îndelung cu fanii prezenți în număr mare la stadion.

”Atmosfera este extraordinară. Noi suntem conștienți de eforturile pe care fanii le fac pentru a menține în viață. Pot spune că s-a reluat o legătură care era pierdută în vară între suporteri și jucători și între suporteri și club. Ușor, ușor Dinamo va redeveni clubul care a fost”, spune Burcă.

”Cu un ochi râd, cu altul plâng”

Antrenorul dinamovist spune că relația de prietenie cu Dan Alexa, antrenorul Brașovului, este ”unul dintre lucrurile cele mai frumoase pe care mi le-a dat fotbalul!”

”Sunt bucuros că am câștigat la Brașov, contra unei echipe foarte bune, contra unui antrenor care este și prietenul meu. Unul dintre lucrurile cele mai frumoase pe care mi le-a dat fotbalul este prietenia cu Dan Alexa. Cu un ochi râd, cu altul plâng pentru el pentru că știu cât de mult arde pentru fotbal și câtă pasiune pune. El a făcut o echipă bună la Brașov și sunt convins că dacă va avea susținere va face lucruri bune”, a spus Burcă.

”Iulian Roșu, atipic pentru jucătorul român”

Ovidiu Burcă este impresionat mentalitatea lui Iulian Roșu, una considerată atipică pentru fotbalul românesc.

”Iulian Roșu este un copil cu o mentalitate extraordinară. El este atipic pentru jucătorul român, disciplinat, harnic și foarte educat.

Îl știu din perioada în care l-am avut la Rapid, iar acum drumurile noastre s-au întâlnit la Dinamo. El încă nu și-a atins potențialul maxim și sper ca aici, la Dinamo, să-i oferim tot ceea ce are nevoie pentru ca el să atingă potențialul maxim”, a spus Burcă despre jucătorul meciului de la Brașov.

Dinamo în victoria cu FC Brașov: Oncescu – Moura, Giafer, Patriche (cpt.), Amzăr – Bena, N. Roșu (Dudea 88′), Iul. Roșu, Iglesias (Borcea 90+2′) – Al. D. Pop (Bani 74′), Buhăescu (Țîră 88′). Rezerve neutilizate: Dujmovic – Tomozei, A. Șerban, Delciu, Ghezali.

Dinamo, pe locul 8 în Liga 2

Trupa lui Ovidiu Burcă, cu 24 de puncte după 16 etape, s-a apropiat la două puncte de ultimul loc de play-off (Gloria Buzău, 26 puncte) și va ierna pe locul 8 în Liga 2.

Dinamo mai are un meci programat în acest an, marți, 6 decembrie, de la ora 19:00, la Buzău, cu Unirea Slobozia, în etapa a 3-a a fazei grupelor Cupei României.

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-picat-examenul-final-cu-dinamo-iulian-rosu-jucatorul-meciului-de-pe-tineretului-19255844

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-dinamo-se-joaca-de-la-ora-1315-e-meci-important-pentru-ambele-echipe-in-mentinerea-sperantelor-de-accedere-in-play-off-19255588

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-din-2022-sapte-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-podiumul-poate-suferi-modificari-dar-vor-fi-schimbari-si-pe-celelalte-locuri-de-play-off-19255585

Adi MARICA 03 Dec. 2022, 21:22 Liga 2
Pe aceeași temă