Unirea Constanța devine oficial ”satelitul” FCSB-ului! Își schimbă numele, sigla și va juca meciurile de acasă aproape de București. Cum arată noul proiect, care va lua startul în Liga 2

Andrei PASCU 28 Jun. 2022, 19:47 Liga 2

Unirea Constanța chiar devine ”satelitul” FCSB-ului, demersuri clare fiind făcute după ce s-a aflat că va rămâne în Liga 2, în urma neînscrierilor în campionat ale retrogradatelor din Liga 1 – Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș.

Însă, chiar dacă formația din Ilfov a murit, pare o asociere între Unirea Constanța și Academica Clinceni, pentru că numele și locul în care formația din Constanța își va desfășura activitatea coincid cu cele ale retrogradatei din Liga 1.

Unirea Constanța își schimbă sigla și denumirea. Devine FCSB A Clinceni și va juca la Clinceni

Unirea Constanța a reluat pregătirile încă de luni, 27 iunie, coincidență sau nu chiar ziua în care Federația Română de Fotbal a anunțat că Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș nu se înscriu în campionatul următor de Liga 2. Reunirea a avut loc pe stadionul din Clinceni, acesta fiind unul din puținele detalii oferite de gruparea de la malul mării.

Federația Română de Fotbal a anunțat oficial, astăzi, soluționarea cererilor de acordare a certificatului pentru participarea în Campionatul Național Liga a 2-a. Echipa noastră a îndeplinit toate condițiile pentru participarea în sezonul viitor al ligii secunde, alături de alte 14 cluburi, cărora li se vor adăuga cele promovate din Liga a 3-a. Două dintre retrogradatele din Liga 1, Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș nu se află pe lista echipelor care au primit certificare, astfel că s-au vacantat două locuri în eșalonul secund.

În aceste condiții, conform regulamentului, echipa noastră, Unirea Constanța, va evolua și în sezonul viitor în Liga a 2-a, celălalt loc urmând să fie ocupat de Politehnica Timișoara”, a anunțat Unirea Constanța pe site-ul oficial.

Viitoarea FCSB A Clinceni a avut la reunire mai mulți jucători de la FCSB

Nu s-au făcut prea multe precizări despre lot și alte schimbări pe care le-am semnalat din cele câteva poze puse pe contul de Facebook al clubului. Din ele reiese faptul că, așa cum spuneam, Unirea Constanța chiar devine un ”satelit” al FCSB-ului, la primul antrenament fiind prezenți mai mulți fotbaliști care sunt legitimați la vicecampioana României, dar care au jucat, cu precădere, la FCSB 2 sau la alte echipe sub formă de împrumut. Printre ei se numără Ștefan Cană și Ovidiu Horșia.

Un detaliu și mai interesant care întărește ideea este cel al schimbării siglei, dar și schimbării denumirii. Unirea Constanța face demersurile necesare pentru a putea să se numească, mai nou, FCSB A Clinceni.

În privința siglei, aceasta este formată dintr-un ”A” trecut în centrul unei stele cu opt colțuri, deasupra căruia e scris FCSB și dedesubt Clinceni. La antrenament, jucătorii au fost echipați cu tricouri și șorturi de culoare alb-albastră, combinație pe care o avea și Unirea Constanța în sezonul trecut de Liga 2.

Oficialii noii entități așteaptă, probabil, acceptul FRF pentru schimbările plănuite din această vară

Lipsa informațiilor de către Unirea Constanța poate fi explicată și prin prisma faptului că se așteaptă o decizie oficială venită din partea Federației Române de Fotbal, cu privire la schimbarea denumirii, siglei și locului unde clubul își va desfășura activitatea.

În ceea ce privește reunirea de luni, lotul a fost coordonat de John Ene, unul dintre cei mai vocali oameni din cadrul clubului Academica Clinceni sezonul trecut, când echipa a început să piardă tot mai multe puncte din cauza problemelor financiare și care duceau către desființare.

El a fost numit ”principal” la formația din Clinceni și considerat ”antrenorul de casă” al echipei.

Primul antrenament al Unirii Constanța, coordonat de ”antrenorul de casă” al Academicii Clinceni, John Ene

Asta înseamnă că noua entitate nu va miza pe Leonard Strizu sezonul următor de Liga 2, antrenor care nu a putut menține sportiv Unirea Constanța în divizia a doua. Este însă cu semnul întrebării menținerea lui John Ene în rolul de antrenor principal. Poate că FCSB A Clinceni va numi un ”tehnician” cu mai multă experiență.

În mare măsură, la FCSB A Clinceni este implicat tot Vasile Geambazi, omul care a condus Unirea Constanța. Încă din luna mai ProSport și Liga2.ro au anunțat intențiile omului de afaceri, anume că vrea să mute clubul de la malul mării la Clinceni. Un argument care susține ipoteza e, în mod evident, și numele noului proiect, dar și modul în care e format lotul.

Obiectivul pentru acest sezon este menţinerea în Liga 2, categoric. Vrem să trecem peste FC Braşov şi să ne salvăm la baraj. Indiferent ce se va întâmpla, eu nu voi renunţa la această echipă. Vreau ca din sezonul viitor să fuzioneze cu FCSB 2, să fie o singură echipă.

Dacă nu mă implicam eu, această echipa era deja dispărută. Echipa este curată din punct de vedere financiar, nu am de ce să renunţ la ea. Am redus bugetul de la 60.000 de euro, la 20.000 de euro pe lună”, anunța Vasile Geambazi înainte de aflarea informațiilor cu privire la dorința de a achiziționa baza de la Clinceni, în luna martie.

Istoria clubului Unirea Constanța

SSC Farul Constanța, proiect lansat de suporterii Farului, devenit FC Farul Constanța, după ce l-a preluat Ciprian Marica, s-a transformat apoi în Unirea Constanța, când fostul internațional și-a luat brandul și s-a asociat cu Gheorghe Hagi la Viitorul Constanța.

Noua Unirea Constanța, cu sediul la Mamaia, a fost condusă inițial de familia Nuredin, visa să joace la Mangalia, însă și-a disputat meciurile de pe teren propriu la Techirghiol și mai apoi s-a mutat, cu aprobarea FRF, la baza naționalei de la Buftea, în Ilfov. Între timp, familia Nuredin i-a cedat echipa lui Vasile Geambazi, nepot al patronului de la FCSB, Gigi Becali.

Acum, Unirea Constanța s-a mutat într-o altă localitate din Ilfov, la Clinceni, și se pregătește să devină FCSB A Clinceni. Încurcate sunt căile Domnului!

Foto: Octavian Cocoloș / Sport Pictures

 

Andrei PASCU 28 Jun. 2022, 19:47 Liga 2
Pe aceeași temă