EXCLUSIV | Totul despre fuziunea dintre Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare! Numele viitoarei echipe, cine aduce banii, unde va disputa meciurile de acasă și cine va fi antrenor

Răzvan STÎNGĂ 09 Jun. 2021, 21:50 Liga 2
EXCLUSIV | Totul despre fuziunea dintre Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare! Numele viitoarei echipe, cine aduce banii, unde va disputa meciurile de acasă și cine va fi antrenor

Vara lui 2021 poate aduce două fuziuni în fotbalul românesc. După ce s-a aflat de posibila alăturare dintre Farul Constanța și Viitorul Constanța, apoi a apărut ideea unei fuziuni și între Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare. Discuțiile sunt foarte avansate în ambele cazuri, iar șansele să se concretizeze sunt mari.

Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare vor să dea naștere Clubului Sportiv Maramureș 

Florin Gherasim, președintele echipei din Recea, a vorbit pentru Liga2.ro despre modul în care se va organiza noul proiect din Maramureș.

Multe dintre documente în privința procesului în sine a fuziunii au fost deja parafate și s-a ajuns la un acord și în privința noii denumiri. Echipa se va numi Club Sportiv Maramureș și va fi sprijinită de Consiliul Județean Maramureș, Consiliul Local Baia Mare și Consiliul Local Recea.

  • Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare au jucat una împotriva celeilalte sezonul trecut, în barajul pentru promovarea în Liga 2. S-a impus echipa din Recea, la loviturile de departajare, după 2-1 pentru Minaur la Baia Mare și 2-1 pentru Recea pe teren propriu, respectiv 4-3 la lovituri de departajare.

Autoritățile județene și autoritățile locale vor sprijini noul proiect

Potrivit lui Florin Gherasim, ideea a venit din dorința celor două părți de a crea o echipă puternică, astfel încât să poată spera chiar la lupta la promovare în Liga 2.

În momentul de față, nu se știe în ce divizie va juca CS Maramureș după fuziune, Liga 3 sau Liga 2. Noua entitate va lua locul echipei Fotbal Comuna Recea, care la finalul sezonului trecut a retrogradat în Liga 3, în urma barajului pierdut cu Unirea Slobozia.

Însă, în cazul concretizării celeilalte fuziuni, Farul Constanța – Viitorul Constanța, atunci ar rămâne un loc liber în Liga 2, care va fi luat, cel mai probabil, de viitoarea CS Maramureș.

Cert este că în acest moment, oamenii din conducerea Fotbal Comuna Recea au făcut demersurile legale astfel încât să poată juca în Liga 2, stagiunea următoare.

”Am depus dosarul de certificare pentru Liga 2. Mizăm și pe fuziunea dintre Farul și Viitorul. Noi, în primul rând, am vrut să fim în grafic. Avem niște discuții să fie la Recea echipa județului, să se producă unirea noastră cu Minaur Baia Mare. Vrem să schimbăm denumirea în Club Sportiv Maramureș, să fie o echipă reprezentativă pentru județ.

Fuziunea se face sigur, nu contează dacă rămânem sau nu în Liga 2. Discuțiile sunt foarte avansate, hârtiile sunt scrise, lipsește doar un simplu acord. Totul va fi pe bază de proiect, va fi finanțare de la Consiliul Județean Maramureș, plus Consiliul Local Baia Mare, plus, o părticică, Consiliul Local Recea”, a început Florin Gherasim (foto) dialogul cu Liga2.ro.

CS Maramureș va juca pe stadionul din Baia Mare 

Chiar dacă CS Maramureș va apărea pe structura echipei Fotbal Comuna Recea, ”casa” noii formații va fi în Baia Mare. Pentru că infrastructura e mai bună acolo, meciurile de acasă se vor disputa pe actualul stadion al celor de la Minaur Baia Mare. De altfel, vor fi folosite și terenurile de antrenament din Baia Mare.

”Se dorește ca noul proiect să rămână pe structura de la Recea, cu stadionul de la Baia Mare. Acolo s-a lucrat, la stadion, și echipa va juca acolo. Noi am avut ceva probleme cu terenurile, iar în principiu vom folosi și baza de antrenament de la Baia Mare.

Dacă va fi renovat stadionul din Baia Mare până la începerea campionatului, vom juca din start acolo. Dacă nu, câteva etape poate vom juca la Recea, iar apoi vom merge la Baia Mare. Oricum, vom face așa încât ambele stadioane să fie omologate”, a continuat Florin Gherasim.

Stadionul din Baia Mare, ”casa” unde ar trebui să joace meciurile de acasă viitoarea CS Maramureș, rezultata dintre Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare.

Florin Fabian, șanse mari să fie antrenorul noului proiect. Vasile Miriuță, în structurile de conducere 

În privința structurii de conducere, a antrenorului și așa mai departe, lucrurile s-au concretizat într-o oarecare măsură, dar nu în totalitate. Sunt șanse extrem de mari ca antrenorul CS Maramureș să fie actualul ”principal” de la Fotbal Comuna Recea, Florin Fabian.

Florin Gherasim a afirmat că rezultatele înregistrate de echipa din Maramureș cu acesta la conducere, înclină către o astfel de alegere.

Ce se întâmplă cu Vasile Miriuță, actualul antrenor principal de la Minaur Baia Mare? El, se pare, și-a dat acordul să rămână în proiect, dar pe un post de conducere, cel mai probabil director tehnic, din informațiile oferite de Florin Gherasim.

Centrul de copii și juniori va fi condus de Ciprian Danciu.

Deocamdată, mai avem contract (n.r. – se referă la Fotbal Comuna Recea) cu domnul Fabian. Contractul dumnealui expiră vara următoare, în 2022. Rămâne de văzut dacă va continua. Cu domnul Fabian am discutat, am avut în contract specificat faptul că dacă echipa nu rămâne în Liga 2 poate pleca fără probleme. Dar nouă ne-a plăcut de dumnealui și am vrea să continue, chiar dacă poate vom juca în Liga 3.

Miriuță va avea altă funcție. Din câte am înțeles el va rămâne în structura clubului, director tehnic, dacă nu mă înșel. Am vorbit și cu Ciprian Danciu și va rămâne și el în structura clubului, dar ca șef de centru de copii și juniori.

Sunt discuții și cu jucătorii (n.r. – de la Fotbal Comuna Recea), nimeni nu-și dorește să plece. Toți vor să rămână, la noi la club a fost armonie, am fost o familie. Au plecat toți jucătorii împrumutați, pentru că așa era normal, așa erau contractele, a continuat Florin Gherasim discuția cu Liga2.ro.

Florin Fabian a preluat Fotbal Comuna Recea la începutul anului. A adunat 12 meciuri (șase victorii, trei egaluri și trei înfrângeri) și a avut o medie de 1.75 puncte pe meci.

CS Maramureș va avea drept legal de promovare în Liga 1 

Viitoarea echipă, CS Maramureș, va avea și drept legal de promovare. În ciuda implicării Consiliului Județean Maramureș, Consiliului Local Baia Mare și Consiliului Local Recea, clubul va putea merge în Liga 1 din punctul de vedere al organizării.

”Echipa va fi preponderent privată, va avea drept de promovare în Liga 1. Cerințele vor fi mari în noul proiect, se vrea promovarea în Liga 1. Legal, vom îndelini cerințele pentru a putea face asta”, a încheiat încă președintele celor de la Fotbal Comuna Recea.

Două fuziuni importante într-o vară?! 

Iată că în perioada următoare vom avea, în mare măsură, două fuziuni. Cea dintre Farul Constanța și Viitorul Constanța, din care va reieși Farul Constanța și care va evolua în Liga 1, și cea dintre Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare, care va da naștere CS Maramureș.

CS Maramureș are toate șansele să evolueze în Liga 2, așadar, în ciuda retrogradării sportive a Fotbal Comuna Recea în Liga 3. Fuziunea dintre cele două formații din Constanța ar lăsa un loc disponibil în divizia secundă.

Foto: Minaur Baia Mare, Fotbal Comuna Recea și Paul Ursachi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-recea-a-vandut-un-fotbalist-la-u-craiova-suma-incasata-si-cum-poate-deveni-pepiniera-cluburilor-din-liga-1-florin-gherasim-mai-sunt-doriti-si-altii-19188600

https://liga2.prosport.ro/seria-1/buhaescu-s-a-razgandit-barboianu-nu-mai-e-dorit-nicolae-constantin-detalii-despre-lotul-petrolului-nucleul-de-baza-il-avem-format-unde-crede-ca-s-a-gresit-in-sezoanele-trecute-19188595

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-programat-primele-amicale-al-verii-una-dintre-adversare-dinamo-19188627

 

 

Răzvan STÎNGĂ 09 Jun. 2021, 21:50 Liga 2
Pe aceeași temă