Concordia și-a încheiat stagiul din Turcia cu o înfrângere cu Sloboda Tuzla. Echipa din Chiajna are doi jucători noi în lot, un capverdian și un bulgar

Marius ANGHEL 03 Feb. 2020, 17:39 Pregătiri, amicale

Concordia Chiajna și-a încheiat cantonamentul din Turcia nu înainte de a mai disputa un meci amical, al treilea în acest stagiu de pregătire. Sâmbătă, echipa ilfoveană a pierdut cu 1-0 jocul cu FK Sloboda Tuzla, ocupanta locului 10 din 12 în prima ligă din Bosnia și Herțegovina. În această partidă, Florin Bratu a avut la dispoziție doi noi jucători.

După 2-2 atât cu FK Qabala, cât și cu PFK Montana, Concordia Chiajna a întâlnit-o, sâmbătă, pe FK Sloboda Tuzla, în fața căreia a pierdut cu 1-0, după ce la pauză rezultatul a fost unul de egalitate.

Penalty ratat de Tîrcoveanu. Nivaldo și un atacant bulgar, ultimele noutăți

Prima parte a jocului a fost dominată de Concordia, însă Păun, de două ori, Bari, și Tîrcoveanu n-au putut marca. „Vulturii” au avut cea mai mare ocazie de gol în minutul 35, după ce Bilal Bari, în urma unei acțiuni individuale, a fost faultat în careu. Andrei Tîrcoveanu a ratat însă lovitura de pedeapsă. După pauză, în minutul 50, Bilal a reușit să trimită mingea în plasă, însă golul a fost anulat, incorect, susțin oficialii echipei.

În partea a doua a jocului, Florin Bratu a utilizat și doi noi jucători, ajunși în cantonament de vineri. Mijlocașul din Insulele Capului Verde Nivaldo Alves Freitas Santos (31 ani) și atacantul bulgar Ventsislav Dimitrov Hristov (31 de ani) sunt ultimele noutăți din lotul Concordiei.

Nivaldo a mai evoluat la Concordia în ultimele două sezoane ale echipei în Liga 1, în 15, respectiv 21 de meciuri, iar în cariera sa a mai jucat pentru Coimbra (Portugalia), FK Teplice (Cehia), Dinamo Minsk (Belarus).

Dimitrov Hristov a jucat în prima parte a acestui sezon la echipa de primă ligă bulgară Tsarsko selo, unde a avut 11 apariții. În cariera sa a mai evoluat pentru Montana, Chernomoretz Burgas, Beroe (toate trei din Bulgaria), Metalurh Donetsk (Ucraina), Rijeka (Croația), Skenderbeu Korce (Albania), Levski Sofia, Neftohimik (ambele din Bulgaria), SKA Khabarovsk (Rusia), Vereya și Arda (ambele din Bulgaria).

„A fost un cantonament reușit din toate punctele de vedere. Am avut condiții foarte bune de pregătire și refacere. Jucătorii au răspuns foarte bine la cerințele tactice și fizice ale lui Bratu și staffului său. Ideea principală este să formăm un grup omogen și puternic, pentru că se anunță un retur destul de greu. Din ce am văzut, jucători au consțientizat că numai prin muncă și forța grupului pot face rezultate bune”, a spus, pentru Liga2.ro, managerul sportiv al Concordiei, Cristian Bălașa.

Concordia Chiajna: Greab (Mișu 65′) – Borța (Nivaldo 73′), Stănică, Cucu (Odibe 65′), Paliu (Dumitraș 73′), Bucșa, L. Ion, Tîrcoveanu (R. Ivan 46′), I. Păun, Bari (Hristov 60′), Gliga (Ivanovici 65′)

Duminică, Concordia și-a încheiat stagiul din Turcia și a revenit în țară, unde va continua să se pregătească pe plan local până la reluarea campionatului. Următorul meci amical îl are programat sâmbătă, de la ora 11:30, la Chiajna, cu echipa de Liga 3 Mostiștea Ulmu.

Marius ANGHEL 03 Feb. 2020, 17:39 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă